«Ακέφαλος» έμεινε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων!

on .

BIPE BIOMHXANIKH IOANNINON

Κρίση έχει ξεσπάσει στους κόλπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, οι οποίες ούτως ή άλλως αντιμετωπίζουν ως σύνολο μία σειρά από προκλήσεις που η επιτυχής αντιμετώπισή τους θα κρίνει τόσο το παρόν όσο και το μέλλον τους. 

Η κρίση αυτή κορυφώνεται με την παραίτηση του επί εξαετία Προέδρου του Συνδέσμου Ελευθέριου Αραμπατζή έναν μόλις μήνα μετά την επανεκλογή του στη θέση αυτή, ο οποίος αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση συγκεκριμένων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην αρνητική αυτή εξέλιξη ο Δήμος Ζίτσας και η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

«Δύσκολο» νέο Δ.Σ.

Ανακοινώνοντας χθες την παραίτησή του ο Ελευθέριος Αραμπατζής, ο οποίος είναι γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια διεκδίκησε συστηματικά την αναβάθμιση της λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων, κάνει λόγο για ένα «δύσκολο» νεοεκλεγέν Συμβούλιο. Όπως εξηγεί, ο νέος Ταμίας δεν αποδέχεται την από κοινού με τον πρόεδρο λειτουργία του e-banking του Συνδέσμου, πρακτική που καθιερώθηκε προκειμένου κανείς μόνος του να μην μπορεί να «αγγίξει» τις καταθέσεις, ενώ προσάπτει στον Αντιπρόεδρο ότι κάνει αντιπολίτευση μέσα στο Δ.Σ. και μάλιστα με ύφος και τόνο απρεπή. Παράλληλα, σημειώνει ότι τα δύο μέλη του Συμβουλίου που ανέλαβαν να φέρουν στην Εισαγγελία Ιωαννίνων τις παράνομες πράξεις όσον αφορά στα τέλη που επιβάλλουν ο Δήμος Ζίτσας και η ΕΤΒΑ, δεν το έκαναν, κάνοντας λόγο για πιθανό εκφοβισμό τους. «Λάθη σίγουρα έκανα… Πάντα όμως δρούσα με γνώμονα μόνο το συμφέρον των εγκατεστημένων. Ίσως η σημερινή μου παραίτηση να «αφυπνίσει» πολλούς και να είναι για καλό. Ίσως ο Δήμαρχος κος Πλιάκος να έχει καλύτερη συνεννόηση με τον νέο Πρόεδρο. Ίσως ο CEO της ΕΤΒΑ να έχει καλύτερη συνεννόηση με τον νέο Πρόεδρο…. Και οι δύο έβαλαν το χεράκι τους για αυτήν την κατάσταση», καταλήγει με νόημα στην ανακοίνωσή του ο κ. Αραμπατζής.