Αλ. Καχριμάνης και Οικονομική Επιτροπή ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου

on .

PERIFEREIA HPEIROY

Πριν λίγες μέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης χαρακτήριζε «άνευ αντικειμένου» την παραπομπή του ίδιου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τον πρώην Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη. 

Χθες έγινε γνωστό ότι την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Γραφείο του Προέδρου Εφετών Ιωαννίνων, για το θέμα των απευθείας αναθέσεων νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας σε δικηγόρο των Αθηνών.

Η παραπομπή είχε γίνει από τον προηγούμενο Συντονιστή Αποκεντρωμένης τον Μάιο του 2022, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η κλήση τους από το Πειθαρχικό κι ενώ μεσολάβησαν αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Πάντως, με αφορμή ερωτήματα που είχε θέσει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» τέλη Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφερόμενος τότε στο Πειθαρχικό έκανε λόγο για «μια «παραπομπή άνευ αντικειμένου, καθώς δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο (ν. 3852/2010) διαδικασία, με αποτέλεσμα ακόμη και αν συγκληθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο να μην έχει αντικείμενο να κρίνει. Ειδικότερα, ο νόμος προβλέπει  ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο συγκαλείται προκειμένου να κρίνει επί της πρότασης του Συντονιστή για την ποινή. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση στο παραπεμπτήριο έγγραφο του κ. Β. Μιχελάκη δεν περιλαμβάνεται καμία πρόταση ούτε ποινή…».

Η κλήση πάντως ορίζει πως οι παραπεμπόμενοι μπορούν να εμφανιστούν αυτοπροσώπως, καθώς και με πληρεξούσιο δικηγόρο ή να εκπροσωπηθούν από πληρεξούσιο δικηγόρο και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.