Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γιάννενα για το Φορολογικό

on .

APERGIA NTOYNTOYKA 2

• Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που εισάγεται αυτή την εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή. 

Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί φορείς βρίσκονται στα… κάγκελα και στα Γιάννενα, επιμένοντας στην απόσυρση των διατάξεων που αφορούν την φορολόγησή τους χαρακτηρίζοντας τις διατάξεις του αναχρονιστικές και ισοπεδωτικές. 

Ήδη από χθες και οι ταξιτζήδες στα Γιάννενα έχουν τραβήξει χειρόφρενο, με την κινητοποίησή τους να κρατάει μέχρι και την Πέμπτη, καθώς έχουν προκηρύξει δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες. Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη και ώρα 12 μ. στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων (μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου) επαγγελματικοί φορείς της περιοχής «συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στα άδικα φορολογικά μέτρα και διεκδικώντας ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το ΤΕΕ Ηπείρου, το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων, ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το Νομαρχιακό Τμήμα ΕΕΤΕΜ Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Ιωαννίνων και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Στη σημερινή κινητοποίηση θα δώσει βέβαια το «παρών» και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ιωαννίνων.

 Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Στο μεταξύ, παρουσία των βουλευτών της Αντιπολίτευσης (Μ. Τζούφη, Ι. Τσίμαρη και Ν. Έξαρχου) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων η σύσκεψη που είχαν συγκαλέσει οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς των Ιωαννίνων, ενόψει της ψήφισης του φορολογικού Νομοσχεδίου, το οποίο όπως επισημαίνουν οδηγεί τη μικρή και μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση. 

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Χριστίνα Τσέτσου, αφού εξέφρασε τη λύπη της που οι δυο κυβερνητικοί βουλευτές (Κ. Τασούλας και Μ. Κεφάλα) δεν έδωσαν το «παρών» στην σύσκεψη, έκανε λόγο για ένα Νομοσχέδιο αναχρονιστικό, ισοπεδωτικό και παντελώς άδικο, ενώ χαρακτήρισε το επιχείρημα της φορολογικής δικαιοσύνης που επικαλείται η Κυβέρνηση ως πυροτέχνημα. Οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό των ελεύθερων επαγγελματιών αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους.