Οι οικονομολόγοι της Ηπείρου προτίμησαν την ΠΔΣΟ (του ΠΑΣΟΚ)

on .

KALPH XERI 1

Μπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο στις εκλογές του Επιμελητηρίου την Κυριακή να επικράτησε η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ. (ΔΗΚΙΟ), ωστόσο στην Ήπειρο πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (ΠΔΣΟ) που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Συνολικά την Κυριακή και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου ψήφισαν 1.057 μέλη του ΟΕΕ, με την ΠΔΣΟ να συγκεντρώνει 463 ψήφους και ποσοστό 43,80%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΔΗΚΙΟ με 354 ψήφους (33,49%) και ακολουθούν ΠΟΦΕΕ με 81 ψήφους (7,66%), ΑΚΙΟΕ με 54 ψήφους (5,11%), ΠΟΕ με 52 ψήφους (4,92%) και  ΔΠΚΟ με 41 ψήφους (3,88%). 

Στο νέο Δ.Σ. θα καταλάβουν από τρεις έδρες ΠΔΣΟ και ΔΗΚΙΟ και μια έδρα θα πάει στην ΠΟΦΕΕ. 

Πανελλαδικά

Πανελλαδικά η παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ), με επικεφαλής τον Κων. Κόλλια, αναδείχθηκε νικήτρια στις εκλογές της Κυριακής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε 96 από τα 99 εκλογικά τμήματα, συγκεντρώνει ποσοστό 45,26% και ακολουθούν η ΠΔΣΟ με 27,9%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η παράταξη Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας (ΠΟΕ) με ποσοστό 11%.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Κων. Κόλλιας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες οικονομολόγοι αναγνώρισαν τη δουλειά, που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, πείστηκαν ότι έχουμε τη βούληση να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, ώστε ο επιστημονικός μας φορέας να αποκτήσει ακόμα ισχυρότερη φωνή και παρεμβατικότητα. Προς όφελος όλων…».