Χωρίς αποκομιδή θα μείνουν τα Γιάννενα μέσα στο Πάσχα

on .

SKOYPIDIA KADOI ETHN ANTISTASEOS

• Είναι που είναι προβληματική η εικόνα των Ιωαννίνων όσον αφορά στην καθαριότητα της πόλης, ενδέχεται να γίνει ακόμα χειρότερη το επόμενο διάστημα, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς προσωπικού από πλευράς του Δήμου Ιωαννιτών.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων προειδοποιεί ότι τις ημέρες του Πάσχα τα Γιάννενα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων επειδή δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Πρόκειται για σημαντικό ζήτημα, το οποίο απαιτεί διευκρινίσεις από πλευράς του Δήμου.

Πάντως, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων συμβασιούχοι που εργάζονται αυτή την εποχή στην αποκομιδή των απορριμμάτων απολύονται στις 14 Απριλίου και για να μην υπάρχουν κενά στην υπηρεσία θα έπρεπε αυτές τις μέρες να «τρέχει» η προκήρυξη για τις προσλήψεις νέων συμβασιούχων. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, «η προκήρυξη όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά είναι άγνωστο πότε θα δημοσιευτεί, με τη διοίκηση του Δήμου να γνωρίζει το θέμα εδώ και δέκα μέρες και να ‘σφυρίζει αδιάφορα’». Μάλιστα, προσθέτει πως «αν η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει τον κίνδυνο να σταματήσει τις μέρες του Πάσχα, ο οδοκαθαρισμός της πόλης είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει γιατί εκεί δεν προβλέπονται καν προσλήψεις συμβασιούχων συναδέλφων με 8μηνες συμβάσεις»! 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «το ελάχιστο και γερασμένο προσωπικό του οδοκαθαρισμού αδυνατεί να  καθαρίσει το σύνολο της πόλης ούτως ή άλλως. Η πρακτική της μετακίνησης συναδέλφων από άλλες γειτονιές της πόλης στο κέντρο για την κίνηση του Πάσχα, μπορεί να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες του εμπορικού και ιστορικού κέντρου αλλά αφήνει χωρίς οδοκαθαρισμό τις λαϊκές συνοικίες και τα χωριά του λεκανοπεδίου».