Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη Συνεταιριστική Ηπείρου

on .

TRAPEZA HPEIROY

• Την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανακοίνωσε χθες η  Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Η νέα σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει παροχές πλέον της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ισχύ από 01/04/2022 έως 31/03/2025, είναι το επιστέγασμα των συζητήσεων που έγιναν μεταξύ της Τράπεζας και του Συλλόγου Εργαζομένων της.

Η νέα Σύμβαση ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις στο εσωτερικό της Τράπεζας Ηπείρου, τη διοικητική και επιδοματική πολιτική, καθώς και αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα, με έμφαση στη στήριξη της οικογένειας και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ιωάννης Βουγιούκας, «με την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε ένα υποστηρικτικό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζομένους και ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις μικρότερες κλίμακες μισθοδοσίας. Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας σχετικά με την έκβαση της συζήτησης με το Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει η δέσμευση και η προσήλωσή που διαρκώς επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα, με στόχο την ανάπτυξη της Τράπεζας και κατ’ επέκταση την οικονομική και κοινωνική ενίσχυση του Τόπου μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Απόστολος Μπαλτζώης τόνισε: «Έχοντας ως πρώτο μέλημα την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους συναδέλφους μας, καταφέραμε μέσα σε ένα πλαίσιο σύμπνοιας και συνεργασίας με τη Διοίκηση της Τράπεζας να πετύχουμε την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με όρους επιπλέον της Κλαδικής, η νέα σύμβαση προστατεύει την εργασία, ενισχύει τα εισοδήματά μας και ενδυναμώνει τις παροχές υγείας και αποταμίευσης».