ΠΑΡΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Στο «παρά ένα» εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος!

on .

PARKO TEXNOLOGIAS

Τελικά φαίνεται πως το… σήριαλ «Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας» στην Ήπειρο θα συνεχισθεί για αρκετό καιρό ακόμη. Ο διαγωνισμός προς αναζήτηση επενδυτή για την κατασκευή του, τελικά απέβη άγονος, όπως έκανε χθες γνωστό η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ωστόσο, από την ανακοίνωση που εξέδωσε προκύπτει και μια νέα εξέλιξη, αυτή της «εκδήλωσης ενδιαφέροντος» για το έργο από την ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ - Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία (;), η οποία υπέβαλε σχετική επιστολή! Το αξιοπερίεργο όμως - που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά - είναι ότι το ενδιαφέρον της ΓΕΡΑΞ – ΙΚΕ αν και εκδηλώθηκε πριν παρέλθει η καταληκτική προθεσμία, δεν κατέθεσε προσφορά στον διαγωνισμό!

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από την ίδια την ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Την Τρίτη 9/4/2024 και ώρα 15:00 παρήλθε η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας της Περιφέρειας Ηπείρου χωρίς να υποβληθούν προσφορές.

Ωστόσο, πριν την παρέλευση της προθεσμίας μέσω της επικοινωνίας του ΕΣΗΔΗΣ, υποβλήθηκε προς τον Φορέα επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύμβαση παραχώρησης από την εταιρεία ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ - Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία. 

Με την επιστολή του ο εν λόγω οικονομικός φορέας δηλώνει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης, χωρίς να επιθυμεί την ουσιώδη τροποποίηση των όρων με την οποία διακηρύχθηκε, αποδεχόμενη καταρχήν την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης, ως συμπεριλήφθηκε στο τεύχος της διακήρυξης. Αναμένεται η γνωμοδότηση της Επιτροπής του Διαγωνισμού για τη συνέχεια της διαδικασίας».