Γ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

LAPSISTA

Άνοδος από την «άσπρη» βούλα για τη Λαψίστα
• Τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς έπαιξαν το Σάββατο σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Β’ κατηγορία οι Κραψήτες Καππαδόκες με την Λαψίστα με την δεύτερη να παίρνει τη νίκη 0-1 και τον Χρήστο Μάστακα να στεναχωρεί τον αδελφικό του φίλο Σωτήρη Δογορίτη, παίρνοντας την άνοδο.
Ο αγώνας έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και στο δεύτερο ημίχρονο ο διαιτητής λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης αναγκάστηκε να τον διακόψει για περίπου πέντε λεπτά.
Στο πρώτο 20λεπτο οι Κραψήτες Καππαδόκες ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κοτίκα.
Από αυτό το σημείο και μετά η Λαψίστα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ όμως τα σουτ των Ζιάκα (21’) και Καλογέρη (24’) βρήκαν στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βαγγελή.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Χρήστου Μάστακα μπήκαν πιο αποφασισμένοι και στο 60’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βλάχο να βγαίνει απέναντι από τον Βαγγελή, να κάνει το πλασέ και τον τερματοφύλακα των Κραψήτων Καππαδόκων να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα.
Οι γηπεδούχοι στο 82’ είχαν ένα σουτ του Προδρόμου με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 88΄ για να γίνει το 0-1 με την Λαψίστα να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Νάσιου από τον Μανίκη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βακάρος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και την Λαψίστα στη Β’ κατηγορία.
Διαιτησία:
Κραψήτες Καππαδόκες: Βαγγελής, Τότσικας Δ. (68’ Καραφέρης), Μανίκης, Έξαρχος, Ναυρόζογλου, Ευθυμίου Ε., Τζηρίνης (46’ Τότσικας Μ.), Αρλέτος, Προδρόμου, Κοκουθάκης, Ευθυμίου Χ/\.
Λαψίστα: Κοτίκας, Νάσιος Χ., Μαμακής, Αργύρης, Καλογέρης, Νάσιος Χ. (89’ Καραΐσκος), Βακάρος, Μπότσιος, Τσαντής, Ζιάκας, Χατζής (46’ Βλάχος).

* * *

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Σωτήρης Δογορίτης
• Ο προπονητής της Λαψίστας Σωτήρης Δογορίτης στις δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι η Λαψίστα ήταν καλύτερη και δίκαια κέρδισε, ενώ για την απόδοση της ομάδας του ανέφερε ότι χαρακτηριστικά «ότι και με το Κολοκοτρωνίτσι να παίζαμε, ο Φατσέας θα έκανε χατ-τρικ».
Αναλυτικά:
«Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και στο τέλος δίκαια κέρδισε. Εμείς σήμερα δεν ήμασταν καλοί και έχω την αίσθηση ότι και με το Κολοκοτρωνίτσι να παίζαμε, ο Φατσέας θα έκανε χατ-τρικ. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, ισορροπήσαμε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να το «κλέψουμε». Η Λαψίστα έχει πιο ποιοτική και πιο καλή ομάδα. Δεν ήμασταν ούτε σε ατομικό, ούτε σε σωματικό επίπεδο καλοί, δεν είχαμε τον βαθμό ετοιμότητας που περίμενα και δίκαια χάσαμε. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για αυτά τα παιδιά γιατί όταν πήγα στην ομάδα ήταν 9η  με οκτώ ομάδες πάνω από εμάς, καταφέραμε να κάνουμε δέκα νίκες με σπουδαίες ομάδες. Δεν χρειάζεται στενοχώρια για αυτή την ομάδα, φέτος έδωσε το στίγμα της και νομίζω ότι οι δύο παράγοντες και ο πρόεδρος Γιώργος Ευθυμίου και ο Τάκης Ηλίας είναι από τους πιο υγιείς παράγοντες που έχω συναντήσει στα 32 χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο. Κατάλαβαν και αυτοί τι χρειάζεται η ομάδα, δεν χρειάζεται στενοχώρια, το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα, γιατί έχει υγιείς παράγοντες, σπουδαίους ποδοσφαιριστές και με την βοήθεια που θα δώσει ο πρόεδρος νομίζω ότι θα βρει τον δρόμο της. Δεν ήταν η ώρα της προφανώς να βγει, του χρόνου θα τα καταφέρει».
Για τον αν θα μείνει και του χρόνου στην ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι περνάω πολύ ωραία στην ομάδα. Με πλησίασαν ομάδες σε αυτό το διάστημα, θα μιλήσω πρώτα με τον πρόεδρο, δεν ξέρω όμως τι θα κάνω είναι πολύ νωρίς για να πω κάτι».

Χρήστος Μάστακας
• Από την πλευρά του ο προπονητής της Λαψίστας Χρήστος Μάστακας τόνισε ότι οι παίκτες του ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη, ενώ ανέφερε ότι οι ποδοσφαιριστές του έχουν τη στόφα του πρωταθλητή και του νικητή.
Αναλυτικά:
«Να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια όχι στην ομάδα μου, αλλά σε αυτά τα παιδιά που έχουν αυτό το όμορφο γήπεδο. Είναι η απόλυτη ποιότητα στο να παίζεις σε αυτό το γήπεδο μπάλα. Μπράβο στο Αβσεστοχώρι για αυτό το γήπεδο, είναι κόσμημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του αδελφού Σωτήρη Δογορίτη που έκαναν τη δική του προσπάθεια. Δεν αξίζαμε να φτάσουμε στο μπαράζ, κάναμε μια κοιλιά στο πρωτάθλημα και αφού την κάναμε φτάσαμε να παίξουμε την χρονιά σε αυτό το παιχνίδι. Ήρθαμε αποφασισμένοι και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτά τα παλικάρια που έχουνε τη στόφα του νικητή, του πρωταθλητή.
Ήρθαμε παίξαμε αυτό το παιχνίδι, το κερδίσαμε, κάναμε αρκετές ευκαιρίες να «καθαρίσουμε» νωρίτερα. Μπράβο στα παιδιά, το αξίζανε, ήρθανε μόνο για να κερδίσουνε, δεν πιστέψαμε σε καμία περίπτωση ότι θα χάσουμε το παιχνίδι και αυτό δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Με όποιον και να παίζαμε, τα παιδιά έχουν τη στόφα του νικητή. Δουλέψαμε πολύ για αυτό το παιχνίδι, ήθελε ο Θεός, θέλανε και τα παιδιά και ανεβήκαμε κατηγορία».
Για το που αφιερώνει την άνοδο: «Πέρα από τα παιδιά, την αφιερώνω στη γυναίκα μου και στον γιό μου τον οποίο βαφτίζω αύριο. Είναι πραγματικά μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Είναι πολύ ιδιαίτερο το μπαράζ, αν δεν έχει παίξει κάποιος, αν δεν έχει κοουτσάρει κάποιος ομάδα που παίζει μπαράζ δεν μπορεί να καταλάβει».