Σε φουλ ρυθμούς η προετοιμασία του Θριάμβου Σερβιανών

on .

serviana

• Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Θριάμβου Σερβιανών ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Για την ομάδα η σεζόν αυτή έχει ιστορική σημασία λόγω της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η προετοιμασία ξεκίνησε τη περασμένη Δευτέρα με τη τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού παρουσία του Προέδρου Π. Νάση, του Διοικητικού Συμβουλίου, του προπονητικού επιτελείου, του ποδοσφαιρικού τμήματος και φίλων της ομάδας. Να σημειωθεί ότι το τεχνικό επιτελείο αποτελείται από τον προπονητή Αλέκο Τάτση, τον βοηθό Γιώργο Σκαργιώτη, τον προπονητή τερματοφυλάκων Β. Κλείτσα και τον τεχνικό διευθυντή Πέτρο Τζίμα. Οι ποδοσφαιριστές προπονούνται καθημερινά με έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, της τεχνικής, ενώ το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διπλή προπόνηση στο γήπεδο των Σερβιανών.

Τρεις νέες προσθήκες
Την εβδομάδα που πέρασε, ο Θρίαμβος Σερβιανών προσέθεσε ακόμη τρεις ποδοσφαιριστές στο δυναμικό του. Συγκεκριμένα, τον αμυντικό μέσο Γιώργο Τσιέπα που πέρυσι αγωνίστηκε στην Κρανούλα, τον Θεοφάνη Μελιγγιώτη από το Δροσοχώρι και τον Χαράλαμπο Κρίμπα από τη Δόξα Μανωλάδας που υπηρετεί στα Γιάννινα τη στρατιωτική του θητεία.

Ξεκίνημα με την Κ20
Το πρώτο του φιλικό τεστ θα δώσει ο Θρίαμβος Σερβιανών την ερχόμενη Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. με αντίπαλο την Κ20 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Epirus Sport. Θα ακολουθήσουν ακόμη τέσσερα προγραμματισμένα φιλικά. Στις 11/08 με τη Ζωοδόχο εντός έδρας, στις 18/08 εντός με την Κράψη, στις 22/08 στο Δροσοχώρι και στις 28/08 με τον θρίαμβο Λούρου.
Ίδρυση Ακαδημίας
Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση του Θριάμβου Σερβιανών θα ιδρυθεί ακαδημία ποδοσφαίρου της ομάδας με έδρα προπονήσεων τα γήπεδα στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο και έδρα αγώνων το γήπεδο Σερβιανών. Φέτος θα λειτουργήσει το τμήμα Κ14.

Αλ Τάτσης: Να κρατηθούμε στην κατηγορία
Ο προπονητής του Θριάμβου Σερβιανών Αλέκος Τάτσης, σε δηλώσεις μετά τον αγιασμό, αφού ευχήθηκε σε όλους υγεία για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, έμεινε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι παρέμεινε σε μεγάλο ποσοστό ο βασικός περσινός κορμός της ομάδας και ότι ήρθαν ποδοσφαιριστές με όνειρα και φιλοδοξίες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω.
Επεσήμανε ότι η προετοιμασία ξεκινάει νωρίς για να εγκλιματιστούν οι νέοι παίχτες, να υπάρχει ομοιογένεια, να γίνει μια καλή δουλειά που να αποδώσει καρπούς.
Για το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, είπε ότι όταν οι απαιτήσεις ανεβαίνουν χρειάζονται επιπλέον άνθρωποι που θα βοηθήσουν στο ακέραιο, όπως ο βοηθός του Γιώργος Σκαργιώτης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Βαγγέλης Κλείτσας.
Τέλος, επεσήμανε ότι η αλλαγή έδρας σίγουρα τους πικραίνει αλλά ακόμη και έτσι θα μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο που είναι να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία.
Αναλυτικά: «Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία πάνω απ όλα σε προπονητές, ποδοσφαιριστές. Μπαίνουμε στα βαθιά για να προετοιμαστούμε για τη Γ Εθνική, ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Έμεινε μεγάλο μέρος του κορμού από πέρυσι και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Θεωρώ ότι κάναμε κάτι προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας που θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω. Αυτό που με ενδιέφερε είναι να πάρω παιδιά νεαρά γιατί έχουν φιλοδοξίες και κίνητρα για το κάτι παραπάνω, θα είναι πιο ανταγωνιστικοί. Μπορεί να μην είμαστε ομάδα έμπειρη αλλά μέσα από τη δουλειά να αποδώσουμε καρπούς».
Αν έχει κλείσει το ρόστερ... «Όχι το ρόστερ δεν έχει κλείσει. Έχουμε φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο το ρόστερ. Μόνο αν έρθει μια εξαιρετική περίπτωση θα ασχοληθούμε πλέον αλλά μια-δυο προσθήκες μπορεί η ομάδα να κάνει. Είμαι ευχαριστημένος και από τη διοίκηση και από τα παιδιά να πετύχουμε κάτι καλό».
Το ότι θα υπάρχει ένα τεχνικό επιτελείο σε ικανοποιεί; «Σίγουρα, όταν οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, θες να έχεις ανθρώπους δίπλα να βοηθήσουν και σε κομμάτια συγκεκριμένα. Γιατί μπορεί η Γ Εθνική να είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από το Α' Τοπικό αλλά είναι ομάδες έμπειρες που ξέρουν τη κατηγορία. Εμείς σαν νεοφώτιστοι θα κάνουμε ότι καλύτερο για αυτό είναι καλό να έχω συνεργάτες. Η προσθήκη του Γιώργου Σκαργιώτη που θα βοηθήσει πιστεύω στο ακέραιο όπως και του Βαγγέλη του Κλείτσα για τους τερματοφύλακες. Τα παιδιά είναι γνώστες του χώρου αυτού και θα βοηθήσουν με το τρόπο τους στη παρουσία τους εδώ».
Για την αλλαγή έδρας... «Η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι σαν να παίζουμε κάθε ματς εκτός έδρας. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι αυτό. Μας στενοχώρησε αλλά από τη στιγμή που δε μπορούμε να κάνουμε κάτι θα πάμε σε άλλο γήπεδο. Θα το προσπαθήσουμε και εκεί, να πετύχουμε στο στόχο μας που είναι να κρατηθούμε στην κατηγορία, να μη γίνουμε ασανσέρ. Όπως έκανε και η Κρανούλα πέρυσι και είναι σημαντικό για το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο να υπάρχουν δυο ομάδες και μακάρι του χρόνου να υπάρχουν και τρεις».
Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής της ομάδας Πέτρος Δρόσος που ήρθε από την Ανατολή, χαρακτήρισε πρόκληση τη παρουσία του στα Σερβιανά για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, διαπίστωσε ότι υπάρχει όρεξη για δουλειά από τη διοίκηση, τον προπονητή και από τους ποδοσφαιριστές, ενώ ευχήθηκε να υπάρχει υγεία στα αποδυτήρια.
Τέλος, ο γενικός αρχηγός της ομάδας Χρήστος Κατερίνης επεσήμανε ότι η διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό για την κατάλληλη προετοιμασία της ομάδας και να σταθεί στην κατηγορία, χαρακτηρίζοντας ξεχωριστό το συναίσθημα της συμμετοχής στη Γ Εθνική.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ