Συνεργασία για την αξιοποίηση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων

on .

GOLAS NOI KANADOI 28 8 18

• Τον επικεφαλής της Καναδικής εθνικής αποστολής Κωπηλασίας η οποία επέλεξε για δεύτερη συνεχή χρονιά να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της στα νερά της Παμβώτιδας, Matt Draper, καθώς και την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου και Αλέξανδρο Μπερή και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Κωνσταντίνο Νταλαμάγκα, υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, ο οποίος πρόσφερε στον κ. Draper ένα αναμνηστικό δώρο.

Η συζήτηση που ακολούθησε περιστράφηκε γύρω από την επιλογή της Καναδικής εθνικής αποστολής να επιστρέψει στα Γιάννενα για την προετοιμασία της καθώς και στο επικείμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στα νερά της Παμβώτιδας τον Σεπτέμβριο του 2019.

Οι δηλώσεις
Ο επικεφαλής της Καναδικής αποστολής δήλωσε πως η πόλη των Ιωαννίνων παρέχει όσα χρειάζεται μια ομάδα Κωπηλασίας για να προετοιμαστεί ενώ εξήρε τον στίβο της Παμβώτιδας λέγοντας ότι είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν.
Ο κ. Γκόλας, αφού σημείωσε πως ο Δήμος Ιωαννιτών έχει συμβάλει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων στην αναγέννηση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων που ρήμαζαν για πολλά χρόνια, πρότεινε στον κ. Draper να συνεργαστούν στο επίπεδο της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει ο Καναδάς σε ότι αφορά στην αξιοποίηση αυτών αλλά και όσων θα δημιουργηθούν για τις ανάγκες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά τη λήξη του.
«Είναι η αρχή μιας συνεργασίας που θα είναι επωφελής για πολλούς τομείς της γιαννιώτικης οικονομίας, του τουρισμού, του αθλητισμού και της προσπάθειας που κάνει η Δημοτική Αρχή να διαφημίσει το Δήμο στο εξωτερικό. Μετά και τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού είμαι σίγουρος ότι τα Γιάννενα θα μπουν πια για τα καλά στο διεθνή χάρτη της Κωπηλασίας αλλά κι άλλων αθλημάτων με επίκεντρο την Παμβώτιδα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ