Ο Αργύρης Γιαννίκης νέος προπονητής του ΠΑΣ

on .

giannikis

• Το θέμα της τεχνικής ηγεσίας έκλεισε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τη διοίκηση της ομάδας να εμπιστεύεται τελικά τον νέο και φιλόδοξο Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της ομάδας της Ηπείρου και θα την οδηγήσει στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Ο 39χρονος Γιαννίκης είναι Έλληνας που γεννήθηκε στην Γερμανία καταγόμενος από το Νεοχώρι Τρικάλων και κάτοχος του υψηλότερου διπλώματος της προπονητικής στη Γερμανία (Fußballehrer), το οποίο πήρε από μια εκ των κορυφαίων σχολών στον κόσμο, αυτή της Κολωνίας. Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του από τις ακαδημίες της Καρλσρούης προτού φτάσει, ως βοηθός του Καουζίνσκι, στη θέση του βοηθού προπονητή μέχρι την Μπουντεσλίγκα, στον πάγκο της Ινγκολσταντ, ενώ είναι επίσης κάτοχος διπλώματος UEFA Pro και συνολικά αθροίζει 16 χρόνια προπονητικής καριέρας και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικό και νεανικό επίπεδο.
Αναλυτικά το προπονητικό του έργο ξεκινάει ως βοηθός προπονητή της Κ 19 της Καρλσρούης τη σεζόν 2007-08, προπονητής της Κ 18 τη σεζόν 2008-09, προπονητή στην Κ 23 τη σεζόν 2009-10, προπονητής της Κ 19 τις σεζόν 2010-11-12. Στη συνέχεια ανέλαβε βοηθός προπονητή του Μάρκους Κουτσίνσκι και επικεφαλής προπονήσεων και ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας της Καρλσρούης, από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, κάνοντας μία εξαιρετική πορεία με την ομάδα με αποτέλεσμα να μετακινηθούν μετά μαζί με τον Μάρκους Κουτσίνσκι τον Ιούνιο του 2016 στην ομάδα της Ινγκολσταντ και την πρώτη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα. Τον Οκτώβριο του 2017 ανέλαβε προπονητής της Rot - Weiss - Essen, της ομάδας της πόλης του Έσσεν, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν προπονητής της VfR Aalen.
Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων οι Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Γκρίφο (μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ στη Γκλάντμπαχ) και Μαξ (διεθνής της Άουγκσμπουργκ) ενώ η φιλοσοφία του στη δουλειά είναι να έχει πάντοτε σε προτεραιότητα την ατομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και την βελτίωσή τους αλλά και την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών τους ικανοτήτων.
Ο Γιαννίκης συναντήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη στην Αθήνα και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Ηπείρου. O 39χρονος ομογενής προπονητής αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος απέρριψε άλλα ονόματα από τον ελληνικό χώρο προπονητών που χαρακτηρίζονται «γυρολόγοι» και «φθαρμένοι» και προτίμησε να δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας σε έναν νέο και φέρελπι προπονητή.