Αφιερωμένη η νίκη της Κατσικάς στον Μάντζιο, 6-1 τις Πηγές Λούρου

on .

 mats agonistikis

• Στην κορυφή βρήκε η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου την Θύελλα Κατσικάς, η οποία επικράτησε με το εμφατικό 6-1 του ΠΑΣ Πηγών Λούρου.
Να αναφέρουμε πως η νίκη είναι αφιερωμένη από παίκτες, προπονητή και διοίκηση, στον γενικό αρχηγό της ομάδας, Ξενοφώντα Μάντζιο, ο οποίος έχασε τον παππού του.
Αγωνιστικά, η Θύελλα Κατσικάς ήταν η κυρίαρχος του παιχνιδιού, με τις Πηγές Λούρου ωστόσο, να της βάζουν δύσκολα στο πρώτο μέρος, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και πιο αποτελεσματικοί στην επανάληψη. Στα πρώτα λεπτά, ο Τόμπρας έδιωξε τα σουτ των Κατσίφα και Κολιούση, ενώ ήταν εκείνος που στο πρώτο μέρος κράτησε χαμηλά το σκορ,με τις πολύ καλές επεμβάσεις του. Κόντρα λοιπόν στην ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν, όταν στο 12΄ ο Λώλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Κιοσσές πιο ψηλά απ΄όλους με κεφαλιά άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1.
Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και απάντησαν άμεσα, όταν στο 18΄ο Βαρτζιώτης είδε ωραία τον Κολιούση, κι εκείνος με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
Το 1-1 μπορεί να ήταν το σκορ του ημιχρόνου, όμως η Θύελλα σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, συγκεκριμένα στο 26΄ το σουτ του Πολυχρόνη κατέληξε στην αγκαλιά του Τόμπρα. Στο 28΄ ο Τόμπρας απομάκρυνε το σουτ του Παπουτσή, όπως και στο 34΄ το σουτ του Γούλα. Νέα χαμένη ευκαιρία για την Κατσικά στο 43΄ όταν ο Γούλας εκτέλεσε κόρνερ και ο Λισγάρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Τόμπρα.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην και η Θύελλα κάθε ευκαιρία της, την μετουσίωνε σε γκολ, ενώ καθοριστική ήταν και η αλλαγή του Γούλα, ο οποίος ήταν εκείνος που έκανε την ολική ανατροπή στο σκορ, σκοράροντας στο 55΄ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής γράφοντας το 2-1, και δίνοντας ασιστ στο τέταρτο γκολ.
Στο 62΄ το δυνατό σουτ του Πολυχρόνη απομάκρυνε με δυσκολία ο Τόμπρας, ενώ αμέσως μετά και στο 63΄ ο Τόμπρας νικήθηκε από το δυνατό σουτ του Βαρτζιώτη, ο οποίος σημείωσε το 3-1.
Στο πιο παραγωγικό της χρονικό σημείο, η Θύελλα ανέβασε κι αλλο τον δείκτη του σκορ με τον Γούλα να δίνει στον Σκούφη κι εκείνος από κοντά να πετυχαίνει με ευκολία το 4-1. Στο 75΄ ο Κατσίφας σούταρε εντός περιοχής, ο Τόμπρας απομάκρυνε ασθενώς με το ένα χέρι και στην επαναφορά ο Βαρτζιώτης με δεύτερο προσωπικό τέρμα και απέναντι σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-1. Το πιο όμορφο γκολ σημειώθηκε στην εκπνοή του παιχνιδιού και στο 88΄, όταν ο Πολυχρόνης με ωραία ατομική προσπάθεια, προσπέρασε τους πάντες και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 6-1.
Διαιτησία: Νέος (Παπαδημητρίου - Κοσίνας)
Θύελλα Κατσικάς (Νίκος Γκούρας): Καραμάνης, Σκούφης (77΄ Κυριαζίδης), Μελιγγιώτης, Λισγάρας, Ζήκος, Πολυχρόνης, Κολιούσης (77΄ Δημητρακάκης), Κατζιώτης (22΄ λ. τρ. Γούλας), Βαρτζιώτης (77΄ Γκέγκα), Κατσίφας, Παπουτσής (60΄ λ. τρ. Μαρούλης).
ΠΑΣ Πηγών Λούρου (Γιάννης Καραφέρης): Τόμπρας, Κιοσσές, Κωνσταντίνου, Κολετζής, Μπονόβας, Ζήκος, Παπανικολάου, Τσάνιος, Λάππας, Λώλος, Σπηλιάς (69΄Μουλαράς).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *

KRAPSI

Κράψη - Χουλιαράδες 2-1

• Τον χάρο με τα μάτια της είδε η Κράψη και χρειάστηκε να φτάσει στο 87’ για να κάμψει την αντίσταση της πολύ καλής ομάδας των Χουλιαράδων και να πάρει τη νίκη με 2-1.
Οι γηπεδούχοι τα βρήκαν σκούρα από τους νεαρούς παίκτες του Αντώνη Δημητρίου αφού ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στην άμυνα με πλάνο και δύσκολα η ομάδα της Κράψης έβρισκε κενά προς την εστία του Πρινέα, ενώ και επιθετικά είχαν τις ευκαιρίες τους που βγήκαν μέσα από σωστή ανάπτυξη και καλό ποδόσφαιρο. Όσο για την Κράψη λίγο το 3-0 στο Κύπελλο, λίγο η χαλαρότητα, παραλίγο να γίνει η ζημιά.
Η Κράψη απείλησε την εστία των Χουλιαράδων στο 16’ όταν ο Καράσας έκανε τη σέντρα από δεξιά ο Νούγιας έκανε την κεφαλιά με τον Πρινέα να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 24’ ο Χριστακόπουλος έδωσε πάσα στον Σταμούλη αυτός έκανε το σουτ και ο Πρινέας απέκρουσε.
Το γκολ για την Κράψη ήρθε στο 27’ με τον Χριστακόπουλο να εκτελεί κόρνερ ο Τσίος έκανε το γυριστό η μπάλα βρήκε και σε αντίπαλο καταλήγοντας στα δίχτυα του Πρινέα. Άμεση ήταν η απάντηση των παικτών του Αντώνη Δημητρίου οι οποίοι μετά από μια πολύ όμορφη εναλλαγή της μπάλας και με καλή ανάπτυξη τελικός αποδέκτης ήταν ο Συμεωνίδης που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Κράψη στο 67’ ο Σταμούλης έκανε το σουτ απέκρουσε τη μπάλα ο Πρινέας αυτή έφτασε στον Νούγια που έκανε νέο σουτ με τους αμυντικούς να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Οι Χουλιαράδες απάντησαν με τη δική τους μεγάλη ευκαιρία στο 73’, όταν ο Πύρτσιος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Κράψης πέρασε και τον Σταυρόπουλο όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο τερματοφύλακας των Χουλιαράδων είχε απαντήσεις στην κεφαλιά του Τσουμάνη στο 75’ και στο σουτ του Σταμούλη στο 77’.
Η λύτρωση για την ομάδα του Βασίλη Σιαφάκα ήρθε στο 87’ όταν μετά από εκτέλεση πλάγιου δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι αμυντικοί, η μπάλα έφτασε στον Νάσιο που έκανε το πλασέ στέλνοντας τη στα δίχτυα του Πρινέα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Αρβανίτης-Λιόντος).
Κράψη: Σταυρόπουλος, Καράσας, Τσάγκας (67’ Ζαμπέτας), Τσίος, Νάσιος, Μαλλάτος, Τσουμάνης, Τσάνης (76’ Ριστάνης), Νούγιας, Σταμούλης (81’ Παρτάλης), Χριστακόπουλος.
Χουλιαράδες: Πρινέας, Συμεωνίδης, Μήτσης, Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Κιτσάκης (90’ Χαλιάσος), Ζιώγας (90’ Τσακανέλης), Παπανικολάου (79’Γιάτσιος), Πύρτσιος, Ρράπα, Ζιώγας Λ. (64’ Στεργίου).
* * *

KONITSA NEOXOROPOYLO

Πίνδος Κόνιτσας - Νεοχωρόπουλο 2-0

• Στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, η Πίνδος Κόνιτσας επικράτησε με 2-0 του Νεοχωρόπουλου και βρίσκεται μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης, η Πίνδος ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 15’ ο Πεπόνης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σιώτας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Καρατζένη για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τρόπο αντίδρασης στο γρήγορο γκολ που δέχθηκαν και είχαν δυο αξιόλογες προσπάθειες. Στο 24’ σε μακρινό σουτ του Βελογιάννη που έδιωξε ο Χατζηρούμπης, ενώ στο 27’ ο Ευ. Σκαργιώτης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο της εστίας του Χατζηρούμπη. Στο 37’ ο Μήτσος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Μουρεχίδης με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα του Νεοχωρόπουλου για το 2-0, που είχε βγει αλλά δεν πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα.
Στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες αξιοσημείωτες στιγμές, με την Πίνδο να ελέγχει το ματς και να διατηρεί το υπέρ της προβάδισμα με σχετική ευκολία μέχρι το φινάλε. Στο 60’ ο Κυρτζόγλου έβγαλε ασίστ στον Λάμπρου Ν., αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Καρατζένης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 65’ ο γκολκίπερ του Νεοχωρόπουλου έκανε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Μουρεχίδη . Στο 78’ έπειτα από φάση διαρκείας, ο Σκαργιώτης Χ έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Διαιτησία: Τζόβας( Διαμάντης- Πάνος).
Πίνδος Κόνιτσας (Στέλιος Σιώτας): Χατζηρούμπης, Βλάχος Π (72' Βλάχος Χ), Λάμπρου Λ, Σπανός Α, Ρούστα, Μήτσος, Πεπόνης (46' Σπανός Δ), Κυρτζόλου (72' Ντεντόπουλος), Σιώτας (56' Χαλούλος), Λάμπρου Ν (89' Γαϊτανίδης), Μουρεχίδης.
Νεοχωρόπουλο (Αντώνης Κοζανίτης): Καρατζένης, Μαραγκός (66’ Γεωργούλης), Βελογιάννης (82’ Κιτσάκης), Κούτρας, Κάτσενος, Σκαργιώτης Χ, Σκαργιώτης Ευ, Βάρφης (58’ Τσολάκος), Γιαννέτας, Μπουκουβάλας, Τόλιας.
* * *
Δροσοχώρι - Σερβιανά 5-3
Αγγλικό σκορ (5-3) σημειώθηκε στο Δροσοχώρι με εναλλαγές στο σκορ, με τον Παντελεήμονα να παίρνει τη νίκη και να ανεβαίνει στους 8 βαθμούς με αντίπαλο τον τελευταίο της βαθμολογίας Θρίαμβο Σερβιανών.
Στο 15’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με σουτ του Μανιώτη, αλλά τα Σερβιανά ισοφάρισαν στο 17’ με τον Παππά. Στο 37’ ο Γερούκαλης έστειλε με σουτ τη μπάλα πρώτα στο δεξί, μετά στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Γερούκαλης έκανε το 2-1.
Τα Σερβιανά έφεραν τούμπα το ματς με τέρματα των Παππά στο 47’ και Κλείτσα στο 57’, κάνοντας το 2-3. Το τελευταίο τέταρτο ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 77’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Π. Μελιγγιώτη ισοφάρισαν σε 3-3, το 4-3 έγινε στο 83’ με τον Γερούκαλη και το τελικό 5-3 διαμόρφωσε με ωραίο γυριστό σουτ ο Κοκκιάδης στο 85’.
Διαιτησία: Γεωργίου (Αλεξίου - Παύλου).
Δροσοχώρι: Νικολάου, Παππάς, Θεοχάρης, Χαλιάσος, Μπαχάς, Αγγελόπουλος, Γερούκαλης, Μανιώτης, Μελιγγιώτης Θ., Κοκκιάδης, Μπέλλος (57΄ Μελιγγιώτης Π.).
Σερβιανά: Παπαιωάννου (76΄ Μπούκας), Χατζόπουλος (46΄ Παπαρούνας), Τσίχλης, Κλείτσας, Τρομπούκης (86΄ Χήρας), Χριστοφορίδης (46΄ Ζώτος), Παππάς, Μαγκλάρας Δ., Μαγκλάρας Κ., Κωστής, Κότσο.
* * *

ANATOLH

Ανατολή - Μέτσοβο 3-0

• Βλέποντας το σκορ θα υποθέσει κάποιος ότι η Ανατολή πήρε μια εύκολη νίκη από το Μέτσοβο όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι πλασματικό.
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές στο 42’ και στο 44΄με τον Τσουλιάη Θ. στο δεύτερο μέρος το Μέτσοβο ήταν αυτό που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες και η Ανατολή την ουσία που ήταν τα γκολ.
Η πρώτη μεγάλη στιγμή για το Μέτσοβο στο δεύτερο μέρος ήταν στο 51’ με τον Μούστο να κάνει το σουτ, ο Ζώης βρήκε λίγο τη μπάλα και αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Απάντησε η Ανατολή στο 53’ μετά από εκτέλεση φάουλ τυ Γκουγιάννου ο Μιχαηλίδης έκανε την κεφαλιά ο Γιαμβριάς απέκρουσε ενστικτωδώς τη μπάλα.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 57΄ με τον Ντασούτη σε μια φάση που το Μέτσοβο διαμαρτυρήθηκε για χέρι του σκόρερ.
Το 2-0 ήρθε για την Ανατολή στο 63’ με τον Ορφανό να κάνει τη σέντρα και ο Τασιούλας με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαμβριά.
Μεγάλη ευκαιρία στο 64’ για το Μέτσοβο να μειώσει το σκορ όταν ο Τσουλιάης Ι. έκανε το σουτ επάνω στη γραμμή έδιωξαν οι αμυντικοί της Ανατολής.
Δεύτερο δοκάρι για το Μέτσοβο στο 67’ με τον Τσουλιάη Κ. να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και πάλι ο Ζώης βρίσκει με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα και αυτή χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Το 3-0 έγινε στο 84΄όταν μετά από λάθος στην άμυνα του Μετσόβου ο Ορφανός έδωσε στον Γιάννο και αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας-Σπυρογιώτης).
Ανατολή: Ζώης, Στραγάλης, Γκούμας Γ., Παππάς, Δρόσος, Μιχαηλίδης, Ντασούτης (65’ Γιάννος), Κιούρκας (55’ Κτενάς), Τασιούλας, Ορφανός, Γκουγιάννος (79’ Γκούμας Κ.).
Μέτσοβο: Γιαμβριάς, Γεωργίου, Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Ι., Σιούτας, Τσιόστας Κ., Μούστο, Χούσο, Βαρσάνης (85’ Τσιώνης), Τσουλιάης Θ. Χήτας Α.

* * * 

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (11η Αγωνιστική)
Πέραμα-Ροδοτόπι 0-0
Πίνδος Κόνιτσας-Νεοχωρόπουλο 2-0
Σταυράκι-Αγροτ. Αστέρας 2-2
Κράψη-Χουλιαράδες 2-1
Νησί-Αγία Μαρίνα 2-3
Ρεπό: Ελεούσα

H BAΘMOΛOΓIA (σε 11 ματς)
1.ΠΑΣ Κράψης* 25 32-4
2.Πίνδος Κόνιτσας 23 16-5
3.Νεοχωρόπουλο 20 22-15
4.Νησί 16 15-18
5.Σταυράκι 16 17-15
6.Χουλιαράδες 11 10-14
7.Ροδοτόπι 11 13-16
9.Αγία Μαρίνα 10 15-26
8.Πέραμα 8 8-20
10.Ελεούσα 6 15-26
11.Αγροτ. Αστέρας* 3 5-19
*Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(12η - 11, 12/12/2021): Νησί - Ελεούσα, Χουλιαράδες - Σταυράκι, Αγία Μαρίνα - Πέραμα, Ροδοτόπι - Πίνδος Κόνιτσας, Αγροτ. Αστέρας - Νεοχωρόπουλο. Ρεπό: Κράψη.

 

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (11η Αγωνιστική)
Δροσοχώρι-Σερβιανά 5-3
Μικρασιάτες-Λογγάδες 1-3
Ασβεστοχώρι-Καστρίτσα 1-4
Ανατολή-Μέτσοβο 3-0
Κατσικά-ΠΑΣ Πηγών Λούρου 6-1
Ρεπό: Κοσμηρά

H BAΘMOΛOΓIA (σε 11 ματς)
1.Κατσικά 27 44-9
2.Ανατολή 25 24-7
3.Καστρίτσα 24 43-7
4.Μέτσοβο 16 21-19
5.Λογγάδες 16 14-17
6.Κοσμηρά 14 17-23
7.ΠΑΣ Πηγών Λούρου 11 19-24
8.Μικρασιάτες 10 13-28
9.Δροσοχώρι 8 13-25
10.Ασβεστοχώρι 7 16-30
11.Σερβιανά 1 13-48

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(12η - 11, 12/12/2021): Μέτσοβο - Μικρασιάτες, Σερβιανά - Κατσικά, Λογγάδες - ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Ασεβστοχώρι - Κοσμηρά, Καστρίτσα - Δροσοχώρι. Ρεπό: Ανατολή.