Νίκη για την τρίτη θέση

on .

PAS PANAITOLIKOS 1 7 11 21

Την ευκαιρία να αναρριχηθεί βαθμολογικά και να πιάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον ΠΑΟΚ, έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ταξίδεψε με στόχο το τρίποντο της νίκης στον Βόλο για τη σημερινή (7:30 μ.μ.) αναμέτρηση με τη Λαμία για την 12η αγωνιστική της Super League. Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου τελικά ο αγώνας λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στο ΔΑΚ Λαμίας. Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Μιλιντσεάνου, επιστρέφει ο Γκαρντάφσκι, στην αποστολή και ο Αλέξης Τριάδης.
Οι ήττες του ΟΦΗ από τον Ολυμπιακό με 1-3 το Σάββατο, του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά και η νίκη του Ιωνικού επί του ΠΑΟΚ με 3-2, δίνουν τη δυνατότητα στον ΠΑΣ Γιάννινα να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας! Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει οι Γιαννιώτες να επιστρέψουν σήμερα το βράδυ (7:30 μ.μ.) στις νίκες καθώς θα αντιμετωπίσουν τη Λαμία στην αναμέτρηση που ολοκληρώνει την 12η αγωνιστική της Super League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και όχι στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος».

Χωρίς Μιλιντσεάνου και Οικονομόπουλο
Η ήττα από την ΑΕΚ άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 16 βαθμούς. Η ομάδα της Ηπείρου θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Λαμία και να ανέβει κι άλλο βαθμολογικά. Άλλωστε μπορεί οι Γιαννιώτες να τα πηγαίνουν εξαιρετικά φέτος κόντρα στους Big-5 του πρωταθλήματος, ωστόσο οι αγώνες που θα κρίνουν τη συνολική εικόνα της ομάδας είναι αυτοί σαν με το σημερινό με την ομάδα της Φθιώτιδας, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο Ηρακλής Μεταξάς.
Ο 54χρονος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα έχει σήμερα στη διάθεσή του τον Μιλιντσεάνου. Παρότι ο Μολδαβός επιθετικός ξεπέρασε το τράβηγμα στο ισχίο που υπέστη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και επανήλθε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ο Μιλιντσεάνου στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο στην προπόνηση της Παρασκευής πάνω σε μια διεκδίκηση της μπάλας και έμεινε εκτός αποστολής. Επίσης, ο Μεταξάς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Οικονομόπουλο.
Ο 23χρονος δεξιός οπισθοφύλακας έχει υποστεί ρήξη στο περιφερικό άκρο της κλείδας στον ώμο, απόρροια από το δολοφονικό μαρκάρισμα του Μαντσίνι στο παιχνίδι με τον Άρη και θα μείνει κι άλλο εκτός αγωνιστικής δράσης.
Πέρα από το απρόοπτο της Παρασκευής με το τράβηγμα του Μιλιντσεάνου, η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Μεταξάς δούλεψε πολύ με τους ποδοσφαιριστές πάνω στην τακτική και την επιθετική ανάπτυξη. Ο 54χρονος ομογενής τεχνικός έχει καταστρώσει σχέδιο για το αγωνιστικό πλάνο των Γιαννιωτών κόντρα στην ομάδα της Λαμίας που διαθέτει σχετικά καλή αμυντική γραμμή.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Ηρακλής Μεταξάς ανακοίνωσε την αποστολή που ταξίδεψε στον Βόλο. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Ρίζος, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Γκαρντάφσκι, Τριάδης Α., Λιάσος, Τριάδης Π., Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Λώλης και Περέα.
Πέραν του Μιλιντσεάνου, εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Οικονομόπουλος, Κόντε, αλλά και ο κλινήρης Μίνα. Μαζί και οι νεαροί Αθανασίου, Καραγιάννης και Κύρκος.

Τα πλάνα του Μεταξά
Η αναγκαστική απουσία του Μιλιντσεάνου θα διαφοροποιήσει τα πλάνα του Ηρακλή Μεταξά για την αρχική ενδεκάδα στη σημερινή αναμέτρηση με τη Λαμία. Το κατά πόσο θα είναι 100% έτοιμος ο Γκαρντάφσκι είναι το κλειδί για τα «φτερά» της επίθεσης.
Γενικά, ο Μεταξάς δεν συνηθίζει αλλαγές και το 4-4-2 σαν σχηματισμός δεν έχει αλλάξει εδώ και καιρό. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (Γκαρντάφσκι), Σνάιντερ, Λώλης (Μορέιρα), Περέα.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο αγώνας
Η σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο και όχι στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένος. Ο λόγος αφορά την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου στη Λαμία, κάτι που πιστοποίησε και η τεχνική εταιρεία που ανέλαβε τον έλεγχο για λογαριασμό της Super League.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που ήρθε φυσιολογικά μετά την πολύ κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό. O Γιαννιώτης διαιτητής Ζαμπαλάς είχε αμφιβολίες για τη διεξαγωγή του αγώνα κυπέλλου, όμως μετά από συμφωνία των δύο ομάδων το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κανονικά, με την Λαμία να επικρατεί με 2-0 της ομάδας της Νίκαιας.
Την Παρασκευή το τεχνικό κλιμάκιο πραγματοποίησε έλεγχο και έκρινε πώς το χορτάρι δεν έχει προλάβει να δέσει κι επομένως έκρινε σκόπιμο να μεταφέρει την έδρα του αγώνα από τη Λαμία στον Βόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που η Λαμία «ξεσπιτώνεται» καθώς λόγω αγωνιστικού χώρου είχε δώσει στο Πανθεσσαλικό και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και είχε γνωρίσει την ήττα με 1-3.
Η σχετική ανακοίνωση της Super League αναφέρει ότι: «Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αιτήματος της ΠΑΕ Λαμία για την αλλαγή της έδρας διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, παράλληλα με την έκθεση της εταιρείας που έχει αναλάβει την εποπτεία των αγωνιστικών χώρων της Super League και κατόπιν της επιστημονικής αξιολόγησης του αγωνιστικού χώρου του Δ.Α.Κ. ΛΑΜΙΑΣ «ΑΘ. ΔΙΑΚΟΣ», ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, τη Δευτέρα 06.12.2021, στις 19:30».

Ο προκλητικός ορισμός του Παπαπέτρου
Τον Τάσο Παπαπέτρου, τον διαιτητή που έκανε όργια στη Λάρισα στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι για δήθεν χέρι ενώ η μπάλα είχε βρει στο πρόσωπο και αποβολή στον Γκαρντάφσκι όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει το σημερινό αγώνα του ΠΑΣ στη Λαμία. Πρόκειται για έναν προκλητικό ορισμό από τον Κλάτενμπεργκ, δείγμα της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί ο επικεφαλής της ΚΕΔ.
Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ από την Ανατολική Αττική και ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα. Στο VAR θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR η Χρύσα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από τη Μακεδονία.

Μοιρασμένη η σύντομη προϊστορία
Η σημερινή αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου θα είναι μόλις η έκτη φορά που θα αναμετρηθούν η Λαμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και Γ’ Εθνικής.
Σε αυτή την πολύ σύντομη προϊστορία η Λαμία μετρά δυο νίκες, δυο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΣ έφυγε μία φορά νικητής από το ΔΑΚ Λαμίας.
Συγκεκριμένα, στις 12 Φεβρουαρίου 2006 η γιαννιώτικη ομάδα επικράτησε με 0-2.
Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για τον Βόρειο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής και ο ΠΑΣ καθάρισε από νωρίς την υπόθεση νίκη με τέρματα των Βαγγέλη Καούνου στο 11’ και με απευθείας εκτέλεση του Μπελά στο 13’.
Η Λαμία έχει κερδίσει τον ΠΑΣ μία φορά για τη Γ’ Εθνική και μία για τη Super League. Στις 27/02 κέρδισε με 1-0 χάρη στο γκολ του Χαϊκάλη στο 88’, σε ένα παιχνίδι που επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη του ΠΑΣ Παλιάγκα.
Η επόμενη νίκη σημειώθηκε για τους Λαμιώτες στις 29 Απριλίου 2018 για την 29η αγωνιστική της Super League. Oι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45’ με τον Πίτι, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Όμο στο 63’ και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με εκπληκτικό σουτ του Χαλκιαδάκη στο 76’ στο τελικό. Στις επόμενές τους συναντήσεις, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα συναντήθηκαν στις 10 Μαρτίου 2019 και αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, στο τέλος μίας σεζόν που ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε στη Super League 2. Οι Λαμιώτες προηγήθηκαν στο 56’ με τον Καραμάνο, ενώ η ομάδα τότε του Γιάννη Πετράκη ισοφάρισε για το τελικό 1-1 στο 86’ με σκόρερ τον Φάμπρι Κάστρο.
Τέλος, στο περσινό παιχνίδι που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2021 για την 24η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ΠΑΣ Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0), λίγες μέρες πριν η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και σημειώσει τελικά θριαμβευτική πρόκριση στα ημιτελικά.

Με τρεις απουσίες η Λαμία
Με ανεβασμένη ψυχολογία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα η Λαμία στον σημερινό αγώνα στο Πανθεσσαλικό μετά το 2-0 επί του Ιωνικού για το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα της Φθιώτιδας αναδείχτηκε ισόπαλη 0-0 την προηγούμενη αγωνιστική με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές.
Οι Λαμιώτες ολοκλήρωσαν χτες το απόγευμα την προετοιμασία τους και στη συνέχεια ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μανούσος, Καραμάνος και Τζανδάρης.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Μαζουλουξής, Νούνιες, Ταϊρόν, Μπεχαράνο, Ελευθεριάδης, Γκέντζογλου, Αραμπούλι, Ρόμανιτς, Τσούκαλος, Μανουσάκης.