Με ερωτηματικά ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ

on .

 oly pas

Με αρκετά προβλήματα και απουσίες λόγω τραυματισμών, κορωνοϊού και μιας τιμωρίας, αλλά με περίσσειο πάθος και αποφασιστικότητα θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο «Γεώργιος Καραισκάκης» του Φαλήρου στην αυριανή (23/01, 7:30 μ.μ.) αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό για την 19η αγωνιστική της Super League.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο έγινε μετ΄ εμποδίων λόγω των κρουσμάτων κορονωϊού , αλλά και των εποχιακών ιώσεων που ταλαιπωρούν τους ποδοσφαιριστές και έχουν κάνει τον Ηρακλή Μεταξά να ψάχνει για λύσεις μέσα από διάφορες αλχημείες.
Εκτός των γνωστών απουσιών (Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ και Γκαρντάφσκι) ήρθαν να προστεθούν και οι ιώσεις των Σούλη και χθες του Σνάιντερ που καθιστούν αμφίβολη τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Σούλης δεν προπονήθηκε την Πέμπτη, όμως χθες μετά από το «πράσινο φως» που δόθηκε από το ιατρικό επιτελείο συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης όχι όμως στο δίτερμα αφού στη συνέχεια έκανε ατομικό. Αντίθετα, ο Ηρακλής Μεταξάς μπορεί να υπολογίζει σίγουρα στους Σιόντη και Οικονομόπουλο που επιστρέφουν, ενώ ο Μορέιρα συμμετείχε κανονικά χτες σε όλη την προπόνηση και το πιθανότερο είναι ότι θα είναι στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα.
Η σημερινή προπόνηση θα είναι η τελευταία και στη συνέχεια ο Ηρακλής Μεταξάς θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει το μεσημέρι για την Αττική.
Τα πλάνα του Μεταξά
Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στον ΠΑΣ φαίνεται ότι ο Ηρακλής Μεταξάς έχει κατασταλάξει σε μεγάλο ποσοστό στο πώς θα παραταχθεί η γιαννιώτικη ομάδα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι θέσεις που παίζονται είναι 2-3 και συγκεκριμένα του τερματοφύλακα. Αυτή θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του Σούλη. Αν ο Πατρινός πορτιέρο δεν είναι έτοιμος, τότε θα αγωνιστεί ο Αθανασίου που είχε κάνει και πέρυσι εντυπωσιακή εμφάνιση στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό.
Φαίνεται πως έχει κλειδώσει η είσοδος του Παντελάκη στο βασικό σχήμα, ενώ θα ξεκινήσει ο νεαρός Μίνα στη θέση του Σνάιντερ εφόσον δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο Γερμανός. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται ότι ο Μεταξάς θα αναγκαστεί να αφήσει για πρώτη φορά το 4-4-2 και θα πάει σε ένα διαφορετικό σχηματισμό.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Αθανασίου, Σάλιακας, Ρίζος (Οικονομόπουλος), Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης Π., Μπρένερ, Σνάιντερ (Μίνα).
Ο Περράκης «άρχοντας»
του αγώνα
Ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι οι Πέτρος Πάτρας και Ηλίας Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία και τέταρτος ο Δημήτριος Μαλούτας από την Ημαθία.
Στο VAR θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα και AVAR η Χρυσούλα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Σταύρος Φλώτσιος από τη Βοιωτία.
Δεύτερη μεταγραφή  ο Ποζνάνσκι
Τη δεύτερη μεταγραφή του τη χειμερινή περίοδο ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον 20χρονο Γερμανό αριστερό οπισθοφύλακα Λουίς Ποζνάνσκι. Πρόκειται για μια επένδυση στο μέλλον καθώς όπως σημείωσε ο Ηρακλής Μεταξάς ο Ποζνάνσκι δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Στην πρώτη του δήλωση ο Ποζνάσκι δήλωσε πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστεί στον ΠΑΣ και σε ένα νέο πρωτάθλημα.
Μεταξάς: «Χρειαζόμαστε  επειγόντως επιθετικό»
Στο προσεχές παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Ηρακλής Μεταξάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του ΠΑΣ δήλωσε πώς η ομάδα χρειάζεται άμεσα ενδεκαδάτο επιθετικό προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Μιλιντσεάνου, ενώ για τον νεοαποκτηθέντα Ποζνάνσκι σημείωσε ότι δεν αποκτήθηκε για να βοηθήσει άμεσα και στην περίπτωση που φύγει τώρα ο Πίρσμαν θα αποκτηθεί άλλος αριστερός μπακ.
Για τις απουσίες ενόψει Ολυμπιακού είπε ότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Για το εάν είναι μειονέκτημα για τον ΠΑΣ το γεγονός πώς ο Ολυμπιακός προέρχεται από δυο ισοπαλίες και μία ήττα στο Κύπελλο: «Δεν υπάρχει τέτοιου είδους ντεσαβαντάζ. Δεν θέλω να χάσω κανένα παιχνίδι. Δεν μπαίνω καθόλου σε αυτό το σκεπτικό. Πάντα ένα ματς ξεκινάει από την αρχή. Βλέπω το δικό μας το παιχνίδι και βλέπω ότι ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Από την άλλη βλέπουμε την Σαντ Πάουλι να νικά την Ντόρτμουντ. Βλέπω το Ανόβερο να νικάει την Γκλάντμπαχ, να μπαίνουν δυο γκολ στο 95 και το 96».
Για τη μεταγραφή του Ποζνάνσκι: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα scouting που στρέφεται προς Γερμανία. Αυτό επειδή το καταλαβαίνω κατευθείαν ότι κάθε όνομα που έρχεται από εκεί σχετίζεται με εμένα, αυτό υπήρχε πριν τον Μεταξά. Κι ο Μεταξάς, ο Γιαννίκης και ο Καρτάλης ήρθαν από τη Γερμανία. Αυτός ο παίκτης ήρθε σαν back up να τον γνωρίσουμε, να τον δούμε. Αυτή ήταν η αρχική σκέψη. Ήταν κάποτε ένα διαμάντι αλλιώς δεν θα έπαιρνε μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου αλλά για διάφορους λόγους τραυματισμού κι άλλους, ποτέ δεν έλαμψε. Έχει πολύ καιρό να παίξει μπάλα και σε ανδρικό επίπεδο και νομίζω πώς το διαμάντι αυτό που σκεπάστηκε από λάσπες κι άλλα πράγματα, σιγά-σιγά και με λίγη πίεση να σπάσουμε τα γύρω γύρω που υπάρχουν και να δούμε αν είναι ο παίκτης που θέλουμε στη θέση αυτή. Δεν τον πήραμε για να αντικαταστήσει κατευθείαν τον Πίρσμαν».
Για το εάν αποκτηθεί επιθετικός: «Δεν θέλω να πάρουμε τον οποιοδήποτε, μόνο και μόνο για να γεμίσουμε το ρόστερ. Έτσι ανεβάζουμε κι από την Κ19 άλλον έναν. Πρέπει να έρθει κάποιος να μας βοηθήσει, δηλαδή στη θέση αυτή δεν ψάχνω ένα ταλέντο που θα κάτσει στον πάγκο. Ο Μιλιντσεάνου έπαιζε πρώτη ενδεκάδα, πρέπει να πάρουμε έναν παίκτη που να ξέρουμε πώς θα παίξει πρώτη ενδεκάδα».