Με νίκες οι πρωτοπόροι Κράψη και Καστρίτσα

on .

PERMA ELEOYSA

Προοδευτική Περάματος- Θύελλα Ελεούσας 1-2 

• Με μπροστάρηδες δύο νεαρούς 17χρονους τους Ζυγούνα και Ρίζο που πέτυχαν τα δύο γκολ, η ομάδα της Ελεούσας πέρασε νικηφόρα με 1-2 μέσα από το Πέραμα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και ευκαιρίες από το πρώτο λεπτό όπου ο Καρτάλης έκανε το σουτ με τον Κεφάλα να μπλοκάρει τη μπάλα.
Η Ελεούσα απάντησε στο 2’ με τον Στάμο να εκτελεί κόρνερ και από κεφαλιά του Κεφάλα Χ., η μπάλα χτύπησε στα σώματα και ενώ κατευθυνόταν στην εστία, ο Πότσης στη συνέχεια σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 6’ σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπισέλα από αριστερά, έδιψξε με τις γροθιές ο Κεφάλας Γ.
Οι γηπεδούχοι έχασαν στο 9΄ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον Δούβλη να σημαδεύει το δοκάρι.
Στο 20΄ ο Τζιάλλας έκανε παράλληλη σέντρα, ο Μπισέλας δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και έπεσε κάτω από μαρκάρισμα αμυντικού με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Από εκτέλεση φάουλ του Ραγιά στο 23’ ο Παπαδιώτης απέκρουσε σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Στάμος και ο Ζυγούνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 41’ το σουτ του Καρτάλη ήταν άστοχο. Στο 51’ οι αμυντικοί του Περάματος έδιωξαν τη μπάλα σε σουτ του Βελτσίστα. Το 0-2 για την Ελεούσα ήρθε στο 55’ με τον 17χρονο Ρίζο να παίρνει τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και να σκοράρει για το 0-2.
Το Πέραμα κατάφερε να μειώσει σε 1-2 στο 65΄ όταν ο Μηλίτσης εκτέλεσε φάουλ δεν μπόρεσαν οι αμυντικοί της Ελεούσας να διώξουν τη μπάλα και ο Κλείτσας με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κεφάλα. Μεγάλη ευκαιρία για την Ελεούσα στο 74’ με τον Παπαδιώτη να λέει όχι σε πλασέ του Βελτσίστα.
Νέα ευκαιρία στο 80’ για τη Θύελλα και μάλιστα διπλή με τον Στάμο να κάνει το σουτ ο Παπαδιώτης απέκρουσε τη μπάλα αυτή έφτασε στον Βελτσίστα που έκανε νέο σουτ όμως και πάλι ο Παπαδιώτης απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης τεχνική ηγεσία και οι παίκτες της Ελεούσας πανηγύρισαν τη νίκη.
Διαιτησία: Ντάρας (Τσάντας-Γεωργίου Β.).
Πέραμα: Παπαδιώτης, Σήτος, Χαμπέζι, Κλείτσας, Ντεμίρης (77΄ Λέζος), Κατσάνος, Τζιάλλας, Μηλίτσης, Μπισέλας, Καρτάλης, Δούβλης (79΄ Ζαλαβρας).
Ελεούσα: Κεφάλας, Δρόλιας, Ζυγούνας (70΄ Αλεξίου), Πότσης, Κωστούλας, Στάμος, Ρίζος, Ραγιας, Παπαδόπουλος (35΄ Βελτσίστας), Οικονόμου, Κεφάλας Χ. (62’ Στουγιάννης).

Νησί- Πίνδος Κόνιτσας 0-0 

• Δυνατό παιχνίδι έγινε στο «Στάθης Τσανακτσής» ανάμεσα στο Νησί και την Κόνιτσα με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς γκολ και με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ευκαιρία να απομακρυνθούν από το Νεοχωρόπουλο.
Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό με την Κόνιτσα να είναι η ομάδα που έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 7’ όταν ο Δημόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Λάμπρου Ν. πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Τσαμητρόπουλου. Στο 11’ το Νησί ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Οικονόμου από τον Χατζηρούμπη με τον διαιτητή να λέει ότι ο τερματοφύλακας της Κόνιτσας βρήκε τη μπάλα και όχι τον παίκτη.
Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 43’ με τον Στογιάννη να κάνει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (44’ ) η Κόνιτσα απάντησε με τον Μουρεχίδη να κάνει τη σέντρα, ο Μήτσος έκανε γυριστή κεφαλιά αλλά ο Τσαμητρόπουλος ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο δεύτερο μέρος, το Νησί είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 47’ ο Χατζηρούμπης απέκρουσε το σουτ του Στεργίου.
Στο 60’ ο Κλεισούρας έκανε τη σέντρα, ο Πρέντζας αστόχησε σε σουτ εντός περιοχής. Το Νησί στο 77’ έμεινε με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γεράσης. Η Κόνιτσα στο 89’ πήγε να «κλέψει» τη νίκη όμως ο Μουρεχίδης νικήθηκε από τον Τσαμητρόπουλο.
Διαιτησία: Μάντζιος (Πάνος Ι.-Λιόντος).
Νησί: Τσαμητρόπουλος, Κολόσης, Στεργίου, Μωραίτης, Κοτσίνας, Γεράσης, Κλεισούρας (89’ Ηλίας), Στογιάννης, Τζημόπουλος (70’ Πρέμος), Οικονόμου (89’ Αναστασόπουλος), Πρέντζας.
Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Πεπόνης (46’ Σπανός Χ.), Ρούστα (46’ Σιώτας), Λάμπρου Λ., Σπανός, Βλάχος, Κίτσος (77’ Χαλούλος), Μήτσος, Λάμπρου Ν., Δημόπουλος, Μουρεχίδης.

 Ασβεστοχώρι- Θύελλα Κατσικάς 0-5 

• Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις επιτυχίες η Θύελλα Κατσικάς που επικράτησε με το ευρύ 0-5 του Ασβεστοχωρίου για την 14η αγωνιστική του Β’ Ομίλου στην Α’ Κατηγορία.
Το παιχνίδι δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής, μιας και φάνηκε στο γήπεδο η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.
Από την αρχή, η Θύελλα πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 5’ ο Μαρούλης εκτέλεσε το φάουλ και ο Πεχλιβάνης μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 10’ ο Σκούφης από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Πάνος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 0-1 για την ομάδα του. Στη συνέχεια η Θύελλα έχασε φάσεις με τον Πολυχρόνη και τον Μαρούλη.
Το 0-2 ήρθε τελικά για τους φιλοξενούμενους στο 36’, όταν από δεξιά ο Κοντογιάννης είχε φοβερή έμπνευση και με σέντρα σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Το Ασβεστοχώρι είχε δοκάρι με τον Μοσχέτα στο 42’ και στο 44’ ο Βαρτζιώτης Β. με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-3.
Στην επανάληψη, δυο προσπάθειες του Γούλα στο ξεκίνημα δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ στο 64’ ο Κολιάκης έκανε το σουτ αλλά ο Καραμάνης με φοβερή εκτίναξη έδιωξε τη μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στο 68’ η ομάδα του Γκούρα έφτασε στο 0-4 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήκου, ενώ το τελικό 0-5 διαμόρφωσε με σουτ στο 72’ ο Κοντογιάννης.
Διαιτησία: Βλάχος (Νέος, Μπουμπουγιάννης).
Ασβεστοχώρι (Γάγας): Πεχλιβάνης, Μοσχέτας, Ουζούνης (30΄ Ανθόπουλος), Μαλάμος Α., Κουτρούμπας, Ντάφλος Β., Μπέτσης, Γεωργίου, Ντάφλος Π. (72΄ Μαλάμος Αλκ.), Κολιάκης, Τσαντούλης.
Θύελλα Κατσικάς: Καραμάνης, Σκούφης (77΄ Χρύσης), Μελιγγιώτης, Λισγάρας (30΄ Γούλας), Πάνος, Ζήκος, Κυριακίδης, Μαρούλης (65΄ Καζαντσίδης), Κοντογιάννης, Πολυχρόνης, Βαρτζιώτης.

drosoxori 

Δροσοχώρι- Κοσμηρά 2-1 

• Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη με 2-1 πήρε το Δροσοχώρι από την Κοσμηρά στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.
Η ομάδα του Χρήστου Αντωνίου κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 33’ με τον Κοκκιάδη να βγαίνει απέναντι από τον Νούτσο και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η απάντηση της Κοσμηράς ήρθε λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43’ με τον Μπλέτσα με σουτ έξω από την περιοχή να ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή στο 53’ με τον Νούση η Κοσμηρά και στο 62’ με τον Μανιώτη το Δροσοχώρι.
Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους ήρθε στο 64’ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Νούτσου ο Μελιγγιώτης από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας-Σηπάκη).
Δροσοχώρι: Κωστούλας, Ντρης, Παππάς, Χαλιάσος, Θεοχάρης, Γερούκαλης, Αγγελόπουλος, Μανιώτης, Μελιγγιώτης, Κοκκιάδης (71’ Παγώνης), Μπαχάς (46’ Μπέλλος).
Κοσμηρά: Νούτσος, Τσιούρης, Μυριούνης (68’ Ζαφείρης), Νάκιας, Θέμος, Νούσης, Ζενέλη (90’ Βλαχογιώργος), Ζώτος, Μπλέτσας (57’ Γιοβαννόπουλος), Νιτσιάκος, Ζάραγκας.

Αγία Μαρίνα- Αγρ. Αστέρας 0-3

• Στην 14η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής έσπασε το ρόδι για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά που επικράτησε με 0-3 της Αγίας Μαρίνας και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Σταύρου Παπαβασιλείου έπαιζε ουσιαστικά το τελευταίο της χαρτί στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και με τη νίκη αυτή ανέβηκε στους έξι βαθμούς, με την Αγία Μαρίνα να βρίσκεται στην προτελευταία με 11.
Στο 5’ το σουτ του Παππά ήταν άστοχο, ενώ στο 8’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή στιγμή με τον Μακρή.
Στο 12’ ο Τσίκας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 18’ ήρθε το 0-1 για τον Αγροτικό Αστέρα.
Ο Πατσούρας εκτέλεσε το φάουλ, ο Κοτίκας απέκρουσε τη μπάλα και στην επαναφορά ο Μπενέκος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 30’ ο Γκόνης έδιωξε με τις γροθιές τη μπάλα σε σουτ του Πεπόνη και στο 44’ ο Κοτίκας μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Μπενέκου.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Αγροτικό Αστέρα, καθώς στο 48’ από εκτέλεση κόρνερ του Ντρούμπαλη, ο Μακρής με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2 και έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.
Σημαντική φάση στο 52’ για την Αγία Μαρίνα όπου ο Ρεζένι έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε πλασέ του Τσίκα.
Η ομάδα του Παρακαλάμου κλείδωσε ουσιαστικά την υπόθεση νίκη στο 64’, καθώς ο Άμρο με μακρινό ασύλληπτο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.
Στο 72’ ο Γκόνης είχε απάντηση σε σουτ του Παππά αλλά και έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε σουτ του Τσίκα. Στο 89’ οι φιλοξενούμενοι είχαν χαμένο τετ α τετ με τον Άμρο που απομάκρυνε τη μπάλα ο Κοτίκας.
Διαιτησία: Mαγγιώρος (Σιαμέτης-Παύλου).
Αγία Μαρίνα (Ναθαναήλ): Κοτίκας, Γώτης, Κοτσογούλας (63’ Λαμπράκης), Παππάς, Βάσιος (63’ Κολύαρδος), Θεοχαρίδης, Σοκορέλης, Πεπόνης, Παππάς (76’ Τσίκας Χ.), Τσίκας Θ (76’ Ζήκος), Μπούλτης.
Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά (Παπαβασιλείου): Γκόνης, Κόντος (40’ Ρεζένι), Σκόρδος, Ζότα, Μήτση, Πατσούρας, Μακρής, Μπενέκος, Άμρο, Ντρούμπαλης (60’ Τσουμάνης), Ντότης.

 Α΄ ΟΜΙΛΟΣ  

(14η Αγωνιστική)
Πέραμα-Ελεούσα 1-2
Χουλιαράδες-Ροδοτόπι 0-1
Νησί-Πίνδος Κόνιτσας 0-0
Αγία Μαρίνα-Αγροτ. Αστέρας 0-3
Κράψη-Σταυράκι 2-0
Ρεπό: Νεοχωρόπουλο

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 14 ματς)
1.Κράψη 34 40-4
2.Πίνδος Κόνιτσας 28 19-7
3.Νεοχωρόπουλο 23 27-17
4.Νησί 18 17-11
5.Ροδοτόπι 17 20-19
6.Χουλιαράδες 17 14-16
7.Σταυράκι 16 18-20
8.Πέραμα 12 14-22
9.Ελεούσα 12 20-30
10.Αγία Μαρίνα 11 16-35
11.Αγροτ. Αστέρας 6 10-34

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(15η - 29, 30/1/2022): Πίνδος Κόνιτσας - Πέραμα, Αγία Μαρίνα - Χουλιαράδες, Αγροτ. Αστέρας - Νησί, Ελεούσα - Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο - Κράψη. Ρεπό: Ροδοτόπι.

Β' ΟΜΙΛΟΣ 

(14η Αγωνιστική)
Μέτσοβο-Σερβιανά α.α. 3-0
Ανατολή-Μικρασιάτες (αναβλ.)
Ασβεστοχώρι-Κατσικά 0-5
Καστρίτσα-Λογγάδες 4-0
Δροσοχώρι-Κοσμηρά 2-1
Ρεπό: ΠΑΣ Πηγών Λούρου

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 14 ματς)
1.Καστρίτσα 33 57-7
2.Κατσικά 33 52-11
3.Ανατολή* 26 24-7
4.Μέτσοβο 22 28-20
5.Λογγάδες 22 20-23
6.Κοσμηρά 18 21-26
7.Δροσοχώρι 12 16-35
8.ΠΑΣ Πηγών Λούρου 11 22-30
9.Μικρασιάτες* 10 13-32
10.Ασβεστοχώρι 8 18-39
11.Σερβιανά** 1 13-54
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Αποχώρησε από το πρωτάθλημα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(15η - 29, 30/1/2022): Κατσικά - Δροσοχώρι, Κοσμηρά - Μικρασιάτες, ΠΑΣ Πηγών Λούρου - Ανατολή, Καστρίτσα - Μέτσοβο, Λογγάδες - Ασβεστοχώρι. Ρεπό: Σερβιανά.