Ν. ΤΣΟΛΗΣ: Στόχος η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού στα Γιάννενα

on .

 gymnasthrio

• Παρά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία τα δύο τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων και η αναβολή αγώνων δρόμου και άλλων μαζικών αθλητικών διοργανώσεων, αυξάνουν σταδιακά οι Γιαννιώτες οι οποίοι βρίσκουν... καταφύγιο στην άθληση.
Και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο αν ο Δήμος φροντίσει να δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές, οι οποίες θα διατεθούν για αθλητική χρήση σε μικρούς και μεγάλους πολίτες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει αρκετά πράγματα το τελευταίο διάστημα, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Τσόλη να προαναγγέλλει ακόμα περισσότερα έργα αθλητισμού στα Γιάννενα!

Υπαίθριο γυμναστήριο
Η υλοποίηση δράσεων προώθησης των αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με όλους τους φορείς του αθλητισμού στην πόλη μας αποτελεί τον βασικό στόχο για την Διεύθυνση Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου. Με δεδομένο όμως ότι το 2021 ο αθλητισμός ήταν ανενεργός λόγω της πανδημίας, αναζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι συμμετοχής των πολιτών στην άθληση.
Όπως επισήμανε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Νίκος Τσόλης, με οδηγό το μήνυμα ότι η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και να συμπεριληφθεί στην καθημερινότητα όλων μας, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην δημιουργία του πρώτου Δημοτικού υπαίθριου πάρκου – γυμναστηρίου στην Παραλίμνιο, με υπερσύγχρονα πιστοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα όργανα γυμναστικής.
Σύμφωνα με τον κ. Τσόλη, οι δημότες έχουν πλέον τη δυνατότητα για αερόβια άσκηση και μυική ενδυνάμωση με όργανα για τους ώμους, όργανα έλξεων, παράλληλες μπάρες, πάγκους κοιλιακών ασκήσεων, όργανα εκτάσεων, όργανα έκτασης ποδιών, όργανα ελλειπτικής κίνησης ποδιών, στατικά ποδήλατα, όργανα βάδισης, όργανα εκτάσεων, stepper κ.λ.π..

Κι άλλες υποδομές...
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, υπάρχει πρόβλεψη σε σύντομο χρονικό διάστημα να αυξηθούν τα αθλητικά τραπέζια στο αθλητικό κέντρο της Κιάφας και στο Σταυράκι και να τοποθετηθούν υπαίθρια όργανα γυμναστικής στα δημοτικά διαμερίσματα Περάματος και Κατσικά. «Είναι μια νέα αρχή που κάνουμε για να ενθαρρύνουμε τον μαζικό αθλητισμό σε όλη την πόλη παράλληλα με άλλες δράσεις που θα ξεκινήσουμε όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσόλης.
Βήματα γίνονται και για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται η έναρξη των εργασιών για την τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στα γήπεδα των Σεισμοπλήκτων και του Νεοχωρόπουλου, η δημοπράτηση σε λίγες μέρες της κατασκευής του αθλητικού κέντρου Καρδαμιτσίων και η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή τριών γηπέδων 5Χ5 στις κοινότητες Κρανούλας, Λογγάδων και Κουτσελιού.
Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης για την δημιουργία αθλητικού κέντρου στο Βοτανικό παράλληλα με την κατασκευή του πρώτου δημοτικού προπονητηρίου.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα των προσπαθειών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του αντιδημάρχου Έργων Γ. Αρλέτου τους οποίους ευχαρίστησε ο Ν. Τσόλης, όπως και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Φ. Βάββα που συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό του 2022 ένα σημαντικό ποσό για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων της πόλης.