Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α΄ Ερασιτεχνικής

on .

NEOXOROPOULO

Σταυράκι - Νεοχωρόπουλο 2-2

Δεν μπόρεσε το Νεοχωρόπουλο να πάρει το τρίποντο που ήθελε απέναντι στο Σταυράκι για να παραμείνει κοντά στην Κόνιτσα και να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική και έτσι με την ισοπαλία (2-2) έχασε σημαντικό έδαφος με τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι στους επτά, ενώ η Κόνιτσα έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Στο 6’ το Σταυράκι απείλησε με την παράλληλη σέντρα του Τούση, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Λάμπρης έκανε το πλασέ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Το Νεοχωρόπουλο ευτύχησε να προηγηθεί στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς του Σταυρακίου αυτή έφτασε στον Νάτσια που με σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα του Γκάτζιου, κάνοντας το 0-1.
Το Σταυράκι στο 8’ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Αθανασίου να εκτελεί κόρνερ, ο Παργινός πήρε την κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Ζιάβρο που προ του Καρατζένη την έστειλε άουτ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 30’ με καταπληκτικό σουτ του Αθανασίου έξω από τη μεγάλη περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καρατζένη.
Οι φιλοξενούμενοι στο 40’ πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με τον Βάσιο. Το Σταυράκι έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Αθανασίου κέρδισε πέναλτι, την εκτέλεση του ανέλαβε ο Τούσης στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο πέναλτι που έχασε το Σταυράκι μιας και είχε προηγηθεί αυτό του Τσολάκου την περασμένη αγωνιστική με την Ελεούσα. Το δεύτερο μέρος δεν είχε να προσφέρει και πολλά πράγματα με το Σταυράκι να φτάνει στην ισοφάριση στο 66’ με τον Λάμπρη για το 2-2. Στο 85’ σε σουτ του Λάμπρη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Το Νεοχωρόπουλο στο 89’ είχε μια καλή στιγμή με τον Μεχμετάι που έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Διαμάντης Λ.-Σίσκας).
Σταυράκι: Γκάτζιος, Βούλγαρης, Πράσσος (82’ Ντόντης), Κώστας, Παργινός, Ζιάβρος, Τούσης (60’ Αθανασίου Ο.), Καπατσέλης, Λάμπρης, Αθανασίου Κ. (82’ Κακανούλιας), Κολιός (82’ Τσακανίκας).
Νεοχωρόπουλο: Καρατζένης, Νάτσιας (70’ Γεωργούλας), Σκαργιώτης Ε. (82’ Κιτσάκης), Κούτρας, Μαραγκός, Σκαργιώτης Χ., Κούτσικος (46’ Μεχμετάι), Μπουκουβάλας, Βάσιος (60’ Βελογιάννης), Τόλιας, Γιαννέτας.

* * * 

KRAPSI

Κράψη-Ροδοτόπι 3-0

Ένα παιχνίδι πλούσιο σε φάσεις έγινε στο «Στάθης Τσανακτσής» με την Κράψη να επικρατεί με 3-0 του Ροδοτοπίου με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα του Βασίλη Σιαφάκα ήταν ανώτερη ωστόσο δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ. Μόλις στο 2’ ο Νάσιος έκανε την μπάλιά στον Μαργιόλα που αστόχησε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, από πάσα του Χριστακόπουλου στον Μαργιόλα, ο τελευταίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 5΄ το Ροδοτόπι απείλησε με σέντρα του Τσέλιου σουτ του Μάντζαρη αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 23΄ ο Νούγιας έστειλε με σουτ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 40΄ σε σέντρα του Κωνσταντίνιδη στο δεύτερο δοκάρι έπεσε για κεφαλιά – ψαράκι ο Νούγιας, όμως δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, που κατέληξε άουτ. Εκτέλεση κόρνερ στο 41΄ του Χριστακόπουλου, σουτ του Νούγια, πάνω στη γραμμή έδιωξε τη μπάλα ο Γκρέμος. Ωραίος συνδυασμός στο 46’ Νούγια και Χριστακόπουλου, ο δεύτερος πασάρει στον Μαργιόλα και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 56΄ σέντρα του Μαρμούτα πλασέ του Σταμούλη η μπάλα στα δίχτυα του Βάσιου (2-0). Ευκαιρία στο 73’ για το Ροδοτόπι ο Μάντζαρης κάνει το σουτ μέσα από τη περιοχή με τον Αρχοντάκη να κάνει φοβερή απόκρουση. Στο 74΄ από παράλληλη σέντρα του Σταμούλη από αριστερά, πλασέ του Νούγια, λίγο έξω η μπάλα.
Ατομική ενέργεια και σουτ του Τσέλιου, στο 81’ έσωσαν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Κράψης. Ο Τσέλιος στο 82’ εκτέλεσε κόρνερ, ο Πασχάλης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αρχοντάκης έκανε μία φοβερή επέμβαση. Στην αντεπίθεση ο Γεωργιάδης από δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Μαρμούτας από κοντά πλάσαρε για το 3-0.
Στο 85΄ σε μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Γκρέμου, ο Αρχοντάκης έδιωξε τη μπάλα. Στο 88΄ ο Ριστάνης έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, απέναντι από τον Βάσιο, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.
Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Κυριαζή-Σπυρογιώτης).
Κράψη: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Καρασάς (75’ Τσάγκας), Τσίος, Νάσιος, Μαλλάτος (79’ Ζαμπέτας), Νούγιας, Κωνσταντίνιδης (46΄Τσάνης), Μαργιόλας (75΄Γεωργιάδης), Σταμούλης, Χριστακόπουλος (79΄Ριστάνης).
Ροδοτόπι: Βάσιος, Γκρέμος, Αβντιλάι, Πάικας, Μπάφας, Τσέλιος, Βλάχος (86΄Λεοντίου), Ταμπούρας (70΄Αργύρης), Μάντζαρης (86΄Ντεμίρης), Πασχάλης, Γεωλδάσης (70΄Κίτσης).

* * * 

PERAMA

Πέραμα - Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά 0-1

Φωτιά έβαλε στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα ο Αγρ.Αστ. Άνω Καλαμά με τη νίκη του μέσα στο Πέραμα φτάνοντας τους 9 βαθμούς τρεις μόλις πίσω από το Πέραμα το οποίο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει πολλά πράγματα με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο το να μη δεχθούν γκολ.
Δύο καλές στιγμές για το Πέραμα στο 11’ και στο 19’ με τους Μοναστηριώτη και Μπισέλα με τον τερματοφύλακα του Αγροτικού να κάνει σωτήριες επεμβάσεις. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο 47’ με τον Μπενέκο και στο 59’ με τον Μακρή. Το χρυσό γκολ για τον Αγροτικό ήρθε στο 61’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πατσούρα.
Διαιτησία: Ντάρας (Νίκας-Μπλέτσας).
Πρροδευτική Περάματος: Μποζιάρης, Σήτος, Χαμπεγιά, Κλείτσας, Ντεμίρης, Κατσάνος, Τζιάλλας, Μηλίτσης (46΄ Ρούσσης), Μπισέλας, Καρτάλης (77΄ Κυριάκος), Μοναστηριώτης (86΄ Λέζος).
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Γκόνης, Μπαρίμης, Σκόρδος, Κόντος, Μάτσης, Ζότα Ρ., Μακρης (90΄ Ρέτσης), Πατσούρας, Άμρο Π. (63΄ Ζότα Χρ.), Ντρούμπαλης (46΄ Ντότης), Μπενέκος.

* * * 

MIKRASIATES

Α.Ε. Μικρασιατών - ΠΑΣ Πηγών Λούρου 1-3

Σπουδαίο διπλό στο «Αγιά Σοφιά» πήρε ο ΠΑΣ Πηγών Λούρου που επικράτησε με σκορ 1-3 της Α.Ε. Μικρασιατών για την 16η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ Πηγών Λούρου έφτασε τους 14 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση, προσπερνώντας την ΑΕΜ που είναι μία θέση πιο κάτω με 13. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς και στο 2’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Ζήσης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έφτασε στην περιοχή αλλά ο Κωνσταντάκης δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Στο 12΄ η εκτέλεση φάουλ από τον Κασιμόπουλο δεν είχε αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, ενώ στο 17’ ο Νάκος μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Λώλου. Στο 28’ ακυρώθηκε γκολ του Κωνσταντάκη ως οφσάιντ. Στο 31’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0 με ωραίο σουτ του Λούζη από τα όρια της περιοχής που έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Τόμπρα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε τη μπάλα στο 48’ με το ένα χέρι σε εκτέλεση φάουλ του Κασιμόπουλου.
Στο 55’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, θεωρώντας ότι στο σουτ του Ναυρόζογλου η μπάλα βρήκε σε χέρι αντιπάλου. Από το 60’ και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και πάλι στροφές, χάνοντας αρχικά μία πολύ καλή στιγμή στο 65’, όταν σε πλασέ του Κωνσταντάκη αμυντικοί της ΑΕΜ έδιωξαν τη μπάλα πάνω στη γραμμή.
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με κοντινό πλασέ του Ζώτου Γ. στο 67’ και μέσα σε λίγα λεπτά έφεραν τούμπα το ματς. Στο 72’ ο Ζήσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-2. Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 89’ και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήση.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Θανασιάς - Τασιούλας).
Α.Ε. Μικρασιατών: Νάκος, Τζαρούχης, Σιλεβίστας (22’ Σιχλιμοίρης), Μπαλαντάνης, Αγγέλης, Ανανιάδης, Παίλας (73’ Μπαλαντάνης Ν.), Ναυρόζογλου Κ., Παπαγιάννης, Λούζης (66’ Ναυρόζογλου Αθ.), Κασιμόπουλος.
ΠΑΣ Πηγών Λούρου: Τόμπρας, Κιοσές, Κωνσταντίνου, Μπονόβας, Τσάνιος, Κύρκος, Ζήσης, Ζώτος Γ., Λώλος (83’ Γάτσιος), Κωνσταντάκης (90’ Λιόλιος), Ζώτος Ν.

* * * 

KATSIKA

Κατσικά - Κοσμηρά 2-1

Δυνατή μάχη έγινε στο γήπεδο της Κατσικάς όπου η τοπική ομάδα επικράτησε με 2-1 της Κοσμηράς και είναι μόνη πρώτη στην κορυφή του δευτέρου ομίλου της Β’ κατηγορίας εκμεταλλευόμενη το ρεπό της Καστρίτσας.
Η Κοσμηρά ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία στο 13’ όταν μετά από βολέ του Νούτσου η μπάλα έφτασε στον Ζάραγκα που βγήκε απέναντι από τον Αναστασίου έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
Ακολούθησαν δύο σουτ του Βαρτζιώτη στο 15’ και στο 25’ που απέκρουσε με δυσκολία ο Νούτσος. Στο 28’ η Κατσικά ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μελιγγιώτη από τον Νούτσο με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Τελικά το πέναλτι το κέρδισε η Θύελλα στο 32’ με τον Θέμο να ανατρέπει τον Βαρτζιώτη. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Πάνος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Το 2-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 40’ με ωραία προσπάθεια και δυνατό σουτ του Καζαντσίδη. Η Κατσικά στο 42’ είχε δοκάρι σε σουτ του Ζήκου.
Νέο δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 47’ με τον Κοντογιάννη.
Η Κοσμηρά άρχισε να πιέζει και στο 51’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νιτσιάκου. Το εκτέλεσε ο Στεργίου αλλά ο Αναστασίου απέκρουσε τη μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 στο 53’ με τον Νούση.
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι άρχισε να γίνεται δυνατό χωρίς όμως να έχει φάσεις για γκολ, εκτός αυτής του 73’ που ο Γιοβαννόπουλος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή της Κατσικάς έκανε το σουτ όμως ο Λισγάρας έκανε την προβολή και έδιωξε πριν η μπάλα πάει προς την εστία. Να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού, ανεβάζοντας ένα πανό που είχε το πρόσωπο του και έγραφε «Αγαπάμε τις ομάδες και το άθλημα- Λέμε όχι στη βία».
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Χάλκης-Μπαντής).
Κατσικά: Αναστασίου, Κολιούσης, Μελιγγιώτης, Ζήκος, Πάνος, Λισγάρας, Δημητρακάκης, Καζαντσίδης (88’ Κυριακίδης), Κοντογιάννης, Μαρούλης (63’ Γούλας), Βαρτζιώτης (88’ Γκέγκα).
Κοσμηρά: Νούτσος, Μυριούνης (19’ Στεργίου), Περόνης, Νάκιας, Θέμος, Νούσης, Ζενέλης (26’ Γιοβαννόπουλος), Ζαφείρης (54’ Ζώτος), Νιτσιάκος, Καραμάνης, Ζάραγκας.

* * * 

Α' ΟΜΙΛΟΣ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (16η Αγωνιστική)
Πέραμα-Αγροτ. Αστέρας 0-1
Σταυράκι-Νεοχωρόπουλο 2-2
Πίνδος Κόνιτσας-Ελεούσα 2-0
Κράψη-Ροδοτόπι 3-0
Νησί-Χουλιαράδες 0-0
Ρεπό: Αγία Μαρίνα

H BAΘMOΛOΓIA (σε 16 ματς)
1.ΠΑΣ Κράψης** 40 44-4
2.Πίνδος Κόνιτσας** 31 21-7
3.Νεοχωρόπουλο** 24 29-20
4.Νησί* 22 21-12
5.Χουλιαράδες* 21 17-17
6.Σταυράκι** 18 21-23
7.Ροδοτόπι** 17 20-22
8.Ελεούσα* 13 21-33
9.Πέραμα** 12 14-23
10.Αγία Μαρίνα** 11 17-38
11.Αγροτ. Αστέρας* 9 12-38
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχουν δύο ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(17η - 12, 13/2/2022): Αγία Μαρίνα - Κράψη, Χουλιαράδες - Πέραμα, Ροδοτόπι - Σταυράκι, Αγροτ. Αστέρας - Πίνδος Κόνιτσας, Ελεούσα - Νεοχωρόπουλο. Ρεπό: Νησί.

* * * 

Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (16η Αγωνιστική)
Ανατολή-Σερβιανά α.α. 3-0
Δροσοχώρι-Λογγάδες 0-2
Μικρασιάτες-ΠΑΣ Πηγών Λούρου 1-3
Ασβεστοχώρι-Μέτσοβο 3-3
Κατσικά-Κοσμηρά 2-1
Ρεπό: Καστρίτσα

H BAΘMOΛOΓIA (σε 16 ματς)
1.Κατσικά** 39 55-12
2.Καστρίτσα* 36 59-7
3.Ανατολή*** 32 31-8
4.Λογγάδες* 28 23-23
5.Μέτσοβο* 26 34-25
6.Κοσμηρά* 18 23-30
7.ΠΑΣ Πηγών Λούρου** 14 26-34
8.Μικρασιάτες** 13 16-40
9.Δροσοχώρι* 12 16-38
10.Ασβεστοχώρι* 9 21-43
11.Σερβιανά*** 1 13-57
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχουν δύο ματς λιγότερα
*** Έχουν τρία ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(17η - 12, 13/2/2022): Σερβιανά - Μικρασιάτες, Μέτσοβο - Δροσοχώρι, Λογγάδες - Κατσικά, Κοσμηρά - ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Καστρίτσα - Ανατολή. Ρεπό: Ασβεστοχώρι.