Απαντήσεις στο χορτάρι!

on .

PANAITOLIKOS PAS 2 6 2 22 

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας σκαρφάλωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 0-1 του Παναιτωλικού το Σάββατο στο Αγρίνιο με γκολ του Σνάιντερ (63’) και ανέβηκε στους 33 βαθμούς. Επεισόδιο με τον γενικό αρχηγό του Παναιτωλικού Κουτσοσπύρο που χαστούκισε τον Περέα. Πλήγμα με τραυματισμό του Περέα που τραυματίστηκε στο χέρι μετά την απερισκεψία του να σπάσει το τζάμι.
Α παντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου στα πορίσματα και σε όσους προσπαθούν να επηρεάσουν εξωαγωνιστικά την βαθμολογία του πρωταθλήματος έδωσε το Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 0-1 του Παναιτωλικού χάρη στο γκολ του Σνάιντερ (63’) και σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση με 33 βαθμούς. Παρά τα όσα συμβαίνουν από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που έκανε δεκτή την καταγγελία του Αλέξη Κούγια για μεταβίβαση μετοχών της ΠΑΕ το 2015, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο ΠΑΣ παρουσίασε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και το γκολ του Σνάιντερ στάθηκε ικανό να δώσει στους Γιαννιώτες το σπουδαίο τρίποντο.

Φανέλες… για τον Άλκη!
H δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και ακόμη το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πένθος, με τον Παναιτωλικό να αποτίει φόρο τιμής με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Η ομάδα του Αγρινίου δημιούργησε μία τρομερή φωτογραφία που ανέβασε στα social media, αλλά την έκανε επίσης και πανό στο γήπεδο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Σε αυτή εμφανίζεται ο Τίτορμος, ο μυθικός ήρωας που βρίσκεται και στο έμβλημα του Παναιτωλικού, να κρατάει στην αγκαλιά του τον 19χρονο αδικοχαμένο φίλο του Άρη. Και κατά την είσοδό τους, οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων μπήκαν στο γήπεδο με φανέλες που έγραφαν «Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο», ενώ οι παίκτες του Παναιτωλικού αγωνίστηκαν όλοι με το όνομα «Άλκης» στις φανέλες τους, μία άκρως συγκινητική ενέργεια. Αξιέπαινη ήταν και η κίνηση του ΠΣΑΤ που σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της οπαδικής βίας προχώρησε στην κίνηση να μην υπάρχει δημοσιογραφικός σχολιασμός στα παιχνίδια στα 2-3 πρώτα λεπτά των αγώνων.

Πώς έπαιξαν
Τις υπηρεσίες των Ντομίνγκεθ και Γκαρντάφσκι στερήθηκε ο Ηρακλής Μεταξάς στο παιχνίδι στο Αγρίνιο, ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Μίνα. Ο προπονητής του ΠΑΣ παρέταξε την ομάδα του με την προσφιλή του διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Καραχάλιος και Στάνκο, δεξιά στα χαφ έπαιξε ο Σνάιντερ, αριστερά ο Λιάσος, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μίνα και Περέα.
Από την πλευρά του, ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μελίσσας, δεξί μπακ ο Λούι, αριστερό ο Χουχούμης και στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Μαλής και Κορνέλιους. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Φλόρες και Αντούνες, δεξιά στα χαφ ο Μπαρμπόσα, αριστερά ο Ντουάρτε και ο Μεντόσα σε επιτελικό ρόλο αγωνίστηκε πίσω από τον Καρέλη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ανούσια εδαφική υπεροχή του ΠΑΣ
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι δυο ομάδες έδειξαν τη διάθεση να διαφυλάξουν πάνω απ’ όλα τα νώτα τους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε με μακρινές μπαλιές να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα χωρίς όμως με επιτυχία, ενώ οι όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων απέβησαν άκαρπες μιας και οι Γιαννιώτες είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Λοντίγκιν.
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα ανήκε στους Αγρινιώτες, όταν στο 13’ ο Καρέλης επιχείρησε το σουτ από πλάγια αριστερά, όμως ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε με τις γροθιές σε κόρνερ. Στο 23’ σε σέντρα σουτ του Στάνκο από αριστερά, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα που ήταν εκτός εστίας. Ανάλογη έκβαση είχε και το μακρινό σουτ του Καραχάλιου στο 28’, ενώ στο 35’ ο Μπαρμπόσα από μακρινή απόσταση θέλησε να αιφνιδιάσει τον Λοντίγκιν όμως με το σουτ που επιχείρησε, η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά άουτ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις. Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή μπάλας αλλά υστερούσε στο δημιουργικό κομμάτι, εκεί όπου ο Περέα ήταν καλά κλεισμένος και έχοντας δεχθεί ουκ ολίγες φορές σκληρά μαρκαρίσματα από τον Μαλή.

Ο Γερμανός… ξανασκόραρε!
Στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των Αγρινιωτών στο παιχνίδι για το δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι στο 51’ για χέρι του Πίρσμαν, αλλά φάνηκε καθαρά πώς η μπάλα βρήκε το στήθος του Βέλγου αμυντικού. Ο Ηρακλής Μεταξάς βλέποντας τον Μίνα να μην τα πηγαίνει καλά στο παιχνίδι, τον αντικατέστησε στο 58’ με τον Λώλη. Μάλιστα, ο Λώλης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 59’, έκανε ένα καλό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι Γιαννιώτες «πάγωσαν» το γήπεδο του Παναιτωλικού στο 63’, πετυχαίνοντας γκολ με τον Γιαν- Μαρκ Σνάιντερ. Ο Κάργας εκτέλεσε φάουλ πλασαριστά προς τον Καραχάλιο, ο Καρδιτσιώτης χαφ ελίχθηκε με εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά και μετά από ντρίπλες έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μελίσσας έδιωξε τη μπάλα με τις γροθιές, όμως ο Σνάιντερ καιροφυλακτούσε, πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό σουτ έκανε το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Ο Γερμανός μέσος πανηγύρισε το γκολ προς το σημαιάκι του κόρνερ, ενώ ο Καραχάλιος έτρεξε προς τον πάγκο. Δεύτερο γκολ για τον Σνάιντερ στο πρωτάθλημα, μετά από αυτό που είχε πετύχει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στη θριαμβευτική νίκη επί του Άρη με 0-5 στις 20 Νοεμβρίου 2021.
Άψογη διαχείριση αποτελέσματος
Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου δεν μπόρεσαν να βγάλουν καμία αντίδραση στο γκολ του Σνάιντερ, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν άψογη διαχείριση του αποτελέσματος και ουσιαστικά δέχθηκαν απειλή από τον αντίπαλο μόνο στη φάση του 92’. Ο Χουχούμης πραγματοποίησε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους αλλά δεν μπόρεσε κανείς συμπαίκτης του να κάνει την προβολή και να φανεί απειλητικός για την εστία του Λοντίγκιν. Προηγουμένως στο 89’ ο Κάργας έπειτα από πλασαριστή εκτέλεση φάουλ, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη των Γιαννιωτών στις 24 επισκέψεις τους στο Αγρίνιο, η τέταρτη σε επίπεδο Α’ Εθνικής Κατηγορίας και μία για τη Γ΄ Εθνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δυο προηγούμενες φορές που ο ΠΑΣ έφυγε νικητής από το Αγρίνιο ήταν με ανατροπή στο σκορ (1-2) τόσο τη σεζόν 2016-17 όσο και την περασμένη σεζόν. Προσωρινά τέταρτος με 33 βαθμούς είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναικό και δυο παραπάνω από τον Αστέρα Τρίπολης. Tον Άρη υποδέχεται την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα για την 23η αγωνιστική. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πλέον στους -4 από τους Γιαννιώτες μετά την ήττα με 0-2 από τον Βόλο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Περιπέτεια με Περέα
Μετά το τέλος του αγώνα ο Χρήστος Κουτσοσπύρος γενικός αρχηγός του Παναιτωλικού επιτέθηκε στον Περέα και τον χαστούκισε. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος ήταν στην έξοδο προς τα αποδυτήρια, όμως ειδοποιήθηκε από τον VAR και τον τέταρτο και ενημερώθηκε για την επίθεση του Κουτσοσπύρου και πήγε και του έδειξε την κόκκινη κάρτα, ενώ έγραψε και το περιστατικό στο φύλλο αγώνα.
Ο Περέα ήταν φανερά εκνευρισμένος από το συμβάν και βγήκε εκτός εαυτού στα αποδυτήρια, έριξε γροθιά σε τζάμι στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα να χτυπήσει το χέρι του από τα σπασμένα γυαλιά και να τρέξει πολύ αίμα. Ο Κολομβιανός επιθετικός είχε πρόβλημα στον τένοντα του χεριού του και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο με συνοδεία ανθρώπου της ομάδας. Τελικά το βράδυ του Σαββάτου επέστρεψε στα Γιάννινα, όμως εντός της εβδομάδας θα πάει στην Αθήνα καθώς θα χρειαστεί επέμβαση από τον γιατρό του ΠΑΣ, Σταύρο Ριστάνη. Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Κουτσοσπύρος ανήκε στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα τη διετία 2008-10.
Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Τζιουβάρας- Βεργέτης)
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης, Αντούνες, Καρέλης (72’ Ντίαζ), Λούι, Μπαρμπόσα (72’ Νταγκό), Κορνέλιους, Ντουάρτε (83’ Βργκοτς), Φλόρες (72’ Μάρτενσον), Μεντόσα (56’ λ.τρ Μόρσεϊ), Μαλής.
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος, Σνάιντερ (79’ Οικονομόπουλος), Μίνα (58’ Λώλης), Περέα (94’ Παντελάκης).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

* * *

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
Για το αν έδωσε χώρο στο δεύτερο ημίχρονο: «Η αίσθησή σας είναι αυτό. Στο δεύτερο ημίχρονο αρχίσαμε να κουραζόμαστε, ο Σνάιντερ προέρχεται από ίωση και κάποια άλλα παιδιά δεν είναι ακόμη έτοιμα 100%. Νομίζω ήταν πιο πολύ από κούραση, μας δυσκόλεψε τακτικά και ο αντίπαλος, ανοίξαμε κάποιους χώρους. Το σημαντικό είναι ότι ήταν ένα παιχνίδι με πολύ τακτική, σαν σκάκι και δεν κάναμε νωρίς το πρώτο λάθος και περιμέναμε με υπομονή. Πρέπει να καταλάβουμε εμείς και οι παίκτες ότι αυτοί είμαστε. Με τους 30 βαθμούς ή και παραπάνω μη νομίζουμε ότι απότομα γίναμε Μπαρτσελόνα και μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Σιγά-σιγά θα γίνουν όλα, ένα βήμα μετά το άλλο».
Για το ότι με τη νίκη αυτή ο ΠΑΣ πατάει γερά στην εξάδα: «Ναι, απλά να ξέρουμε ποιοι είμαστε, πως φτάσαμε εκεί και με ποιο τρόπο, τι δώσαμε για να φτάσουμε εκεί. Απότομα δεν γίναμε το 10αρι το καλό που θα κάνει τις 50 ωραίες πάσες. Αυτό είναι δύσκολο γιατί οι περισσότεροι παίκτες που παίζουν στην ομάδα δεν έχουν ζήσει κάτι παρόμοιο».
Για το αν το λέει αυτό για να χαμηλώσουν οι απαιτήσεις: «Όχι καθόλου, αλλά να ξέρουμε με ποιο τρόπο πήραμε αυτούς τους βαθμούς».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Παναιτωλικός):
«Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και ξέραμε ότι θα κριθεί στο ένα γκολ. Βασικός μας στόχος ήταν να μην δεχθούμε γκολ αλλά με ένα σουτ της αντίπαλης ομάδας προς την εστία μας χάσαμε το παιχνίδι. Μερικές φορές είμαστε άξιοι συγχαρητηρίων για αυτό που καταφέρνουμε γιατί σήμερα δεν νομίζω ότι απειληθήκαμε κάποια στιγμή από τον ΠΑΣ, αλλά η αντίδρασή μας σε ένα σουτ προς την εστία μας ήταν πάρα πολύ αργή. Είναι αυτό που είπα την περασμένη εβδομάδα αν δεν μάθουμε δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Θεωρώ ότι μετά το επιτυχημένο σερί των τριών συνεχόμενων νικών κάπου έχει χαθεί η μπάλα, πρέπει να πατήσουμε με τα πόδια στο έδαφος, να σκύψουμε το κεφάλι γιατί δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Είναι κρίμα να αδικούμε τους εαυτούς μας σε παιχνίδια που μπορούμε να πάρουμε κάτι να μην παίρνουμε τίποτα γιατί του μυαλό μας δεν είναι εκεί. Είχαμε σήμερα πάρα πολύ αργή αντίδραση σε όλες τις δεύτερες μπάλες δεν κερδίσαμε καμία και αυτό είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και διάθεσης. Πρέπει να το αλλάξουμε γιατί όσο χάνεις παιχνίδια έρχεσαι σε δύσκολη θέση και δεν το θέλουμε αυτό».
Για το αν αυτή η ήττα μπορεί να τους προσγειώσει στην πραγματικότητα: «Θέλω να πιστεύω πως ναι».
* * *

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Άρης-Βόλος 0-2
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
ΑΕΚ-Απόλλων Σμ. 3-0
Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-3
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1
Λαμία-Αστέρας Τρ. (αναβλ.)
Ατρόμητος-ΟΦΗ (αναβλ.)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Ολυμπιακός* 53 37-11
2.ΠΑΟΚ* 44 45-22
3.ΑΕΚ* 39 37-21
4.ΠΑΣ Γιάννινα 33 25-22
5.Αστέρας Τρίπολης** 32 21-15
6.Παναθηναϊκός* 30 31-20
7.ΟΦΗ* 29 27-28
8.Άρης* 29 21-18
9.Βόλος* 28 33-37
10.Παναιτωλικός* 21 23-38
11.Λαμία*** 18 17-24
12.Ιωνικός* 18 17-27
13.Ατρόμητος**** 10 16-37
14.Απόλλων Σμύρνης** 9 7-35
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχουν δύο ματς λιγότερα
*** Έχει τρία ματς λιγότερα
**** Έχει τέσσερα ματς λιγότερα
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(12, 13, 14/2/2022)
Απόλλων Σμ.-Παναιτωλικός
Αστέρας Τρ.-Ιωνικός
ΟΦΗ-Βόλος
Παναθηναϊκός-Λαμία
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος
Ολυμπιακός-ΑΕΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης