Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

MATS AGONISTIKIS

Αγροτικός Καστρίτσας - Ανατολή 4-1

Σημαντικό προβάδισμα για να βρεθεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος πήρε ο Αγροτικός Καστρίτσας που επικράτησε με σκορ 4-1 της Ανατολής για την 17η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Με τη νίκη αυτή, η Καστρίτσα ανέβηκε στους 39 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά από την τρίτη Ανατολή που έχει 35, ενώ οι δυο ομάδες έχουν κάνει το αγωνιστικό τους ρεπό σε αντίθεση με την Κατσικά. Το παιχνίδι είχε πέντε γκολ, αποβολή, στιγμές έντασης και φωνές από την Ανατολή για αποφάσεις του διαιτητή Τζόβα.
Δυο καλά σουτ του Αλεξίου στο 7’ και στο 12’ είχαν την ίδια κατάληξη, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από την εστία του Νικολαίδη. Η Ανατολή προσπαθούσε να ανέβει ψηλά και να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία αλλά και η επόμενη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 17’ από πάσα του Αλεξίου, ο Μ. Ηλίας έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ανατολής. Η ομάδα του Τόλη έφτασε στο 1-0 στο 29’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξίου, ο Καλλιοτζής με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στον πανηγυρισμό έβγαλε τη φανέλα και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Η απάντηση της Ανατολής ήταν άμεση, καθώς στο 33’ με φοβερό σουτ ο Ορφανός έκανε το 1-1. Το παιχνίδι είχε μπόλικο …ζουμί στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 42’ από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξίου, ο Νάκος με σουτ έκανε το 2-1. Δυο λεπτά μετά, η Καστρίτσα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νάκου, κάτι που έφερε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ο Νάκος ευστόχησε για το 3-1. Στο 49’ η Καστρίτσα έχασε καλή στιγμή με τον Νάκο, ενώ στο 56’ μετά από φάουλ που έγινε, ακολούθησε ένταση και απόρροια αυτής η αποβολή του Τασιούλα με απευθείας κόκκινη, λόγω γροθιάς στα πλευρά του αντιπάλου κατά τον διαιτητή. Η απόφαση αυτή εξόργισε τους φιλοξενούμενους που θεωρούν ότι ήταν αυστηρή και καθοριστική για τη συνέχεια. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ανατολή προσπάθησε να πιέσει με κορυφαία τη φάση στο 69’ που το πλασέ του Ντασούτη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, ενώ στο 75’ ο Διαμάντης απέκρουσε τη μπάλα σε κεφαλιά του Μιχαηλίδη. Στο 80’ σε σουτ του Γκούμα Κ. ο Διαμάντης έδιωξε εντυπωσιακά, στο 86’ ο Κουλούρης αστόχησε από κοντά και στο 87’ ο Νικολαίδης έδιωξε σε σουτ του Διαμαντόπουλου. Το τελικό 4-1 έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ναυρόζογλου έκανε το σουτ, ο Νικολαίδης είχε απάντηση και στην επαναφορά σκόραρε ο Απ. Ηλίας.
Διαιτησία: Τζόβας(Παπαλαζάρου - Διαμάντης Δ)
Αγρ. Καστρίτσας(Τόλης): Διαμάντης, Δοβανάς(63’ Δήμος), Διαμαντόπουλος, Μπίζιος,Κασίμης, Σπαλιάρας, Καλλιοτζής(63’ Κουλούρης), Ναυρόζογλου, Ηλίας Μ(82’ Ηλίας Απ), Νάκος, Αλεξίου.
Ανατολή (Τάτσης): Νικολαίδης, Σκουτελιάς, Μιχαηλίδης, Παππάς (58’ Μαλάμος), Δρόσος, Γκεσούλης(58’ Γκούμας Κ), Σκανδάλης, Κτενάς (82’ Γιάννος), Τασιούλας, Ορφανός, Ντασούτης.
* * *

AGIA MARINA KRAPSI

Αγία Μαρίνα-Κράψη 1-5

• Αν και προβλημάτισε με την εμφάνιση της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Κράψη πήρε τη νίκη με 1-5 από την Αγία Μαρίνα και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης του πρώτου ομίλου της Α’ κατηγορίας. Από την άλλη πλευρά οι ποδοσφαιριστές της Αγίας Μαρίνας πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις όμως υπέκυψαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά παρότι οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με το…καλησπέρα και συγκεκριμένα στο 2΄ο Χριστακόπουλος βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Γεωργιάδη και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτίκα. Ακολούθησαν δύο σουτ από τους Γεωργιάδη (15’) και Νούγια (25’) με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 28΄,όταν ο Τσίκας Θ. έγινε κάτοχος της μπάλας πέρασε τον Αρχοντάκη σε κενή εστία έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρια αλλά ευτυχώς για αυτόν πήρε το «ριμπάουντ» και με δεύτερη προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα.
Η Κράψη στο 35΄είχε οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ του Μαλλάτου. Στο 51’ ο Χριστακόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Κοτίκας απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ. Σουτ του Νούγια στο 56’ η μπάλα λίγο άουτ.
Το γκολ για την Κράψη ήρθε στο 71’ με τον Χριστακόπουλο να κάνει τη σέντρα και ο Νούγιας με πλασέ κάνει το 1-2.
Το 1-3 ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 81’ με τον Νούγια να εκτελεί φάουλ ,ο Νάσιος έκανε την προβολή , η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Σταμούλης στο 84’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4. Το τελικό 1-5 διαμόρφωσε στο 86’ ο Χριστακόπουλος.
Διαιτησία: Πάνος Ι. (Γεωργίου Β.-Παπαδόπουλος Ν.)
Αγία Μαρίνα: Κοτίκας, Τσίκας Χ., Ζήκος, Παππάς Γ., Λαγκαβάνης (82’ Λαμπράκης), Γιώτης, Σοκορέλης (80’ Αραπογιάννης), Νικολάου, Παππάς Ν. (86’ Κουτσογούλας), Τσίκας Θ., Μιχαήλ.
Κράψη: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Καράσας (84’ Τσιος), Τζίμας, Νάσιος, Μαλλάτος (84’ Λεοντίδης), Γεωργιάδης (55’ Σταμούλης), Κωνσταντινίδης (84’ Ζαμπέτας), Μαργιόλας (68΄Ριστάνης), Νούγιας, Χριστακόπουλος.
* * *

METSOBO DROSOXORI

Μέτσοβο-Δροσοχώρι 2-0
Με δύο γκολ του Στέφανου Μπούγια, ο ΠΑΣ Μετσόβου επικράτησε του Παντελεήμονα Δροσοχωρίου, στην μεταξύ τους συνάντηση, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας. Το Μέτσοβο ανέβηκε έτσι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ το Δροσοχώρι παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις. Το πρώτο ημίχρονο ήταν και το πιο ουσιαστικό, με τους τυπικά γηπεδούχους (το Μέτσοβο χρησιμοποίησε το συνθετικό γήπεδο της Ανατολής ως έδρα), να είναι η ομάδα που είχε τις πρωτοβουλίες και το κάτι παραπάνω, σε ένα ματς που του έλειπε ο ρυθμός και οι πολλές φάσεις. Νωρίς νωρίς το Μέτσοβο προηγήθηκε και πήρε το προβάδισμα, με το πλασέ του Μπούγια στο 5΄ της αναμέτρησης.
Το 2-0 σημείωσε ο Μπούγιας στο 37΄ και πάλι με πλασέ εντός περιοχής, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν άρρυθμο, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να φανούν απειλητικοί, χωρίς επιτυχία. Στο 47΄ το σουτ του Παλαιοπάνου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ το σουτ του Μπούγια λίγο αργότερα, αποκρούστηκε από τον Κωστούλα. Στο 81΄ ο Μούστο πάσαρε στον Χήτα, ο οποίος ήταν σε θέση βολής, εκείνος έκανε το σουτ με τον Κωστούλα να αποκρούει την μπάλα και στην επαναφορά ο Μπούγιας με νέο σουτ την έστειλε άουτ.
Διαιτησία: Τζόβας (Γκέλης-Πάνος Σ.)
ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμας): Γιαμβριάς, Ναζίρης (46΄ Γεωργίου), Τσιόστας Χ., Σιούτας, Κάτσενος (62΄ Σταχούλης), Τσιόστας Κ., Μούστο, Χούσο (84΄ Χήτας), Μπούγιας, Τσουλιάης (70΄ Βαρσάνης), Παλαιοπάνος (70΄ Τσιώνης).
Παντελ. Δροσοχωρίου (Χρήστος Αντωνίου): Κωστούλας, Παππάς, Ντρής (53΄ Μελιγγιώτης Π.), Θεοχάρης, Μελιγγιώτης Η., Γερούκαλης, Αγγελόπουλος (70΄ Κολιός), Μανιώτης, Μελιγγιώτης Θ., Μπέλλος (61΄ Θεοχάρης), Μπάχας.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *

KOSMHRA PHGES

Κοσμηρά - ΠΑΣ Πηγών Λούρου 2-2
Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στην Κοσμηρά ανάμεσα στη τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Πηγών Λούρου, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 2-2 για την 17η αγωνιστική του Β΄ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής. Το παιχνίδι τα είχε όλα στο δεύτερο ημίχρονο όπου σημειώθηκαν τέσσερα γκολ αλλά και κάποιες στιγμές έντασης στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Μέτριο ποιοτικά ματς στο πρώτο μέρος με λιγοστές φάσεις. Στο 23’ ο Νούτσος είπε όχι σε πλασέ του Λιόλιου, ενώ στην επόμενη φάση ο Τόμπρας έδιωξε τη μπάλα σε σουτ του Περβανά. Στο 34’ σε ασίστ του Κωνσταντάκη από αριστερά, ο Ζώτος Ν. έστειλε με πλασέ τη μπάλα άουτ. Στην επανάληψη και στο 47’ έγινε το 0-1 με πλασέ του Κωνσταντάκη από μπαλιά του Ζώτου Ν. Άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων και στο 55’ από πάσα του Καραμάνη, ο Νιτσιάκος με σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τόμπρα για το 1-1. Στο 80’ ο Τόμπρας απομάκρυνε εντυπωσιακά τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Νούση. Στο 83’ ο Νούσης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ζώτος με σουτ έστειλε τη μπάλα στην εστία, αυτή πέρασε τη γραμμή και έτσι έγινε το 2-1. Από εκεί και έπειτα μόνο ποδόσφαιρο δεν παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Κοσμηράς.
Ο προπονητής Καραφέρης αποβλήθηκε για εξύβριση από τον διαιτητή Μαγγιώρο. Καθώς περνούσε από τον πάγκο της Κοσμηράς έκανε αναφορά για το παιχνίδι και την ήττα της Κοσμηράς από την ΑΕΜ πριν δυο εβδομάδες κάτι που εξόργισε τον αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή Βραζιτούλη που αντίκρισε στη συνέχεια την κόκκινη κάρτα, ενώ κόκκινη αντίκρισε και ο Καραμάνης στη συνέχεια που είχε λεκτική αντιπαράθεση με ιθύνοντα των φιλοξενούμενων. Τα πνεύματα ηρέμησαν, το ματς συνεχίστηκε και στις καθυστερήσεις ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Νάκια. Ο Ζήσης το εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 2-2.
Διαιτησία: Μαγγιώρος (Διαμάντης Λ Παπαδημητρίου)
Κοσμηρά (Μπάμπης Νταλάκας): Νούτσος, Στεργίου, Περβανάς (90+4’ Γιοβανόπουλος), Νάκιας, Περώνης, Θέμος, Καραμάνης (59΄ Νίτας), Νούσης, Νιτσιάκος, Ζάραγκας (85΄ Ζενέλης)
ΠΑΣ Πηγών Λούρου (Γιάννης Καραφέρης): Τόμπρας, Κιοσές, Κωνσταντίνου (90+ 3’ Ζήκος), Μπονόβας, Τσάνιος, Κύρκος, Ζήσης, Ζώτος Γ., Λιόλιος (57΄ Γάτσιος), Κωνσταντάκης, Ζώτος Ν.
* * *

Θύελλα Ελεούσας - Νεοχωρόπουλο 2-1

• Μια πολύ σημαντική νίκη και μάλιστα με ανατροπή, κατάφερε η Θύελλα Ελεούσας, η οποία επικράτησε με 2-1 του Νεοχωρόπουλου και αύξησε την διαφορά της από τις ομάδες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
Φαίνεται πως το ένστικτο της επιβίωσης είναι πιο ισχυρό, έτσι και στην αναμέτρηση της Ελεούσας με το Νεοχωρόπουλο, η ομάδα που ‘’καιγόταν’’ για βαθμούς ήταν οι γηπεδούχοι, με την ομάδα του Νεοχωρόπουλου να μην έχει κάποιο κίνητρο από το εν λόγω παιχνίδι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ωραίο ρυθμό και οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις στο 10΄, όταν ο Κωστούλας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Βελτσίστα κι εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Καρατζένη.
Στα μισά του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, όταν ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιαννέτας με πλασέ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.
Από το σημείο αυτό ξεκίνησε και η πίεση από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι στο 29΄ από χτύπημα φάουλ του Ραγιά στα όρια της περιοχής, προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Καρατζένη, ο οποίος μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Λίγο αργότερα και στο 31΄ ο Βάσιος βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με το Παπαϊωάννου εν τέλει να αποκρούει με το πόδι την μπάλα.
Επόμενη καλή στιγμή για τους παίκτες του Μανώλη Σκούφαλη, η φάση στο 36΄, όταν ο Κεφάλας με μπαλιά ακριβείας βρήκε και πάλι τον Βελτσίστα, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Καρατζένη.
Η ισοφάριση για την Θύελλα ήρθε σε πολύ καλό χρονικό σημείο, και συγκεκριμένα στο 42΄, όταν ο Ραγιάς εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα βρήκε αρχικά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βελτσίστας με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν με άλλον αέρα στο ματς, και πολύ νωρίς κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή, που θα τους ΄΄χάριζε’’ τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην μάχη τους για την παραμονή.
Στο 55΄ήρθε το γκολ της νίκης για την Ελεούσα, επίσης από στημένη φάση, όταν ο Ραγιάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Λυπίτκας πιο ψηλά απ΄όλους πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρατζένη, διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, όμως ο Καρατζένης απέκρουσε, τόσο το σουτ του Βελτσίστα, όσο και το σουτ του Κεφάλα, στο 62΄ και 66΄ αντίστοιχα.
Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για την Θύελλα πραγματοποιήθηκε στο 75΄, όταν ο Ρίζος δεν εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Καρατζένη, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ανήκε στο Νεοχωρόπουλο, με το χτύπημα φάουλ του Μπουκουβάλα να μην ανησυχεί τον Παπαϊωάννου, ο οποίος μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.
Διαιτησία: Τασιούλας (Κόλλιας-Νίκας)
Θύελλα Ελεούσας (Μανώλης Σκούφαλης): Παπαϊωάννου, Καρακούλας, Κωστούλας (89΄ Δρόλιας), Λυπίτκας, Πότσης, Ραγιάς, Ρίζος, Παπαδόπουλος (80΄ Παπαντωνίου), Βελτσίστας, Οικονόμου, Κεφάλας (69΄ Στάμος).
ΑΟ Νεοχωρόπουλου (Αντώνης Κοζανίτης): Καρατζένης, Τσάνε (63΄ Βελογιάννης), Σκαργιώτης Ε., Κούτρας (63΄Βάρφης), Μαραγκός, Σκαργιώτης Χ., Νάτσιας (63΄ Κουτσίκος), Μπουκουβάλας, Βάσιος (54΄ Τσόδουλος), Τόλιας, Γιαννέτας (82΄ λ.τρ. Γεωργούλας).
* * *
Α' ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (17η Αγωνιστική)
Αγία Μαρίνα – Κράψη 1-5
Χουλιαράδες – Πέραμα 3-1
Ροδοτόπι – Σταυράκι 1-3
Αγροτ. Αστέρας - Πίνδος Κόνιτσας 1-1
Ελεούσα – Νεοχωρόπουλο 2-1
Ρεπό: Νησί

H BAΘMOΛOΓIA (σε 17 ματς)
1.ΠΑΣ Κράψης** 43 49-5
2.Πίνδος Κόνιτσας* 35 23-8
3.Χουλιαράδες* 24 20-18
4.Νεοχωρόπουλο** 24 30-22
5.Νησί** 22 21-12
6.Σταυράκι** 21 24-24
7.Πασσαρών Ροδοτοπίου** 17 21-25
8.Θύελλα Ελεούσας* 16 23-34
9.Πρ. Περάματος* 12 15-27
10.Αγία Μαρίνα** 11 18-43
11.Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά* 10 13-39
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχουν δύο ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(18η - 19, 20/2/2022): Κράψη-Νησί, Νεοχωρόπουλο-Ροδοτόπι, Σταυράκι-Αγία Μαρίνα, Κόνιτσα-Χουλιαράδες, Αγροτ. Αστέρας-Θύελλα Ελεούσας. Ρεπό: Πέραμα
Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (17η Αγωνιστική)
Σερβιανά-Μικρασιάτες 0-3(α.α.)
Μέτσοβο – Δροσοχώρι 2-0
Λογγάδες – Κατσικά 0-2
Κοσμηρά - ΠΑΣ Πηγών Λούρου 2-2
Καστρίτσα – Ανατολή 4-1
Ρεπό: Ασβεστοχώρι

H BAΘMOΛOΓIA (σε 17 ματς)
1.Θύελλα Κατσικάς* 42 57-12
2.Αγροτικός Καστρίτσας** 39 63-8
3.Ανατολή** 35 35-12
4.Μέτσοβο* 29 36-25
5.Τιτάν Λογγάδων* 28 23-25
6.Κοσμηρά* 19 25-32
7.Μικρασιάτες** 16 19-40
8.ΠΑΣ Πηγών Λούρου** 15 28-36
9.Δροσοχώρι* 12 16-40
10.Ασβεστοχώρι** 9 21-43
11.Θρίαμβος Σερβιανών*** 1 13-60
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Έχουν δύο ματς λιγότερα
*** Έχουν τρία ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(18η - 19, 20/2/2022): ΠΑΣ Πηγών Λούρου-Σερβιανά, Ανατολή-Ασβεστοχώρι, Μικρασιάτες-Καστρίτσα, Θύελλα Κατσικάς-Μέτσοβο, Λογγάδες-Κοσμηρά. Ρεπό: Δροσοχώρι.