Κοντά στον Ισπανό Μπιλμπάο και τον Σταυρόπουλο ο ΠΑΣ

on .

STAVROPOULOS BILBAO

Δύο μεταγραφικές κινήσεις έχει στα σκαριά ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ισπανό μέσο Ικέρ Μπλιμπάο (δεξιά), αλλά κα τον αμυντικό Δημήτρη Σταυρόπουλο (αριστερά) προκειμένου να καλύψει το κενό του Γιάννη Κάργα, ο οποίος πήγε στον ΠΑΟΚ με συμβόλαιο 3+1 χρόνων.

Ο Ικέρ Μπιλμπάο είναι τελικά ο Ισπανός χαφ με τον οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει έρθει σε αρχική συμφωνία για να συνεχίσει την καριέρα του στα Γιάννινα. Ο Μπιλμπάο είναι 26 χρονών και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού μέσου. Μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στην ισπανική Αμορεμπιέτα και στη La Liga 2. Είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μπιλμπάο, όμως δόθηκε δανεικός και αγωνίστηκε στην Γκερνίκα και στην Αμορεμπιέτα. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μπιλμπάο είχε συνολικά 40 συμμετοχές, πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ, ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της ομάδας του. Αν ο Μπιλμπάο έρθει στα Γιάννινα, θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί εκτός Ισπανίας, ωστόσο θα έχει συμπαίκτη του σίγουρα τον συμπατριώτη του Πέδρο Κόντε και δεν αποκλείεται και τον Χουάν Ντομίνγκεθ, αν τελικά ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Ισπανός μέσος.

Σταυρόπουλος ο… αντι-Κάργας

Έναν παίκτη για τον οποίο έχει ενδιαφερθεί ξανά στο παρελθόν κοιτάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα για το κέντρο της άμυνας, ο οποίος θα κληθεί να αναπληρώσει το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε η αποχώρηση του αρχηγού Γιάννη Κάργα. 

Μετά από δύο χρόνια στον ΠΑΣ ο στόπερ από το Κιλκίς αποχώρησε από τα Γιάννινα και υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ συμβόλαιο για 3+1 χρόνια. Μάλιστα, χτες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε την πρώτη γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες του στη Νέα Μεσήμβρια, αλλά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Επίσημη ανακοίνωση πάντως δεν είχε βγει μέχρι το βράδυ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πληρώσει σύμφωνα με πληροφορίες ένα ποσό της τάξης των 280 χιλιάδων ευρώ στον «Άγιαξ της Ηπείρου» καθώς ο Κάργας είχε ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

O Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο οποίος θα αντικαταστήσει όπως όλα δείχνουν τον Κάργα είναι 25 χρονών και έχει ύψος 1,91 μέτρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ήταν κοντά στο να έρθει στα Γιάννινα και προ διετίας, το καλοκαίρι του 2020, αλλά τελικά προτίμησε το εξωτερικό και συγκεκριμένα την ιταλική Ρετζίνα.

Ο Σταυρόπουλος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ωστόσο στην πορεία από το Ρέντη μεταπήδησε στις ακαδημίες και την Κ 20 του Πανιωνίου, με την οποία είχε 53 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Νεοσμυρνιώτες.

Σε 4 σεζόν με την πρώτη ομάδα είχε 76 συμμετοχές, ενώ παρότι αμυντικός πέτυχε και 4 γκολ. Ο υποβιβασμός και τα οικονομικά προβλήματα του Πανιωνίου τον έκαναν να αναζητήσει αλλού τη συνέχιση της καριέρας του. Παρότι είχε προτάσεις από ελληνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και του ΠΑΣ, προτίμησε το εξωτερικό και την Ιταλία. Με τη φανέλα της Ρετζίνα κατέγραψε 42 συμμετοχές στη Serie B και το κύπελλο.

Το συμβόλαιο του με τους Ιταλούς ολοκληρώθηκε και ο Σταυρόπουλος σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Το πρόγραμμα προετοιμασίας και φιλικών

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε χτες το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά και τα φιλικά που θα δώσουν οι Γιαννιώτες, τόσο στην Πολωνία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας όσο και μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 1 Ιουλίου θα γίνουν οι αιματολογικές εξετάσεις, 2-3 Ιουλίου τα εργομετρικά και στις 4 θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Ο ΠΑΣ θα παραμείνει στα Γιάννινα μέχρι τις 12 Ιουλίου και ακολούθως θα αναχωρήσει για το Κίελτσε της Πολωνίας όπου από 13 μέχρι 23 θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τα δύο φιλικά όπως σας είχαμε γράψει θα είναι με την Μπάνικ Οστράβας (19/7) και Ομόνοια (22/7).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

«Το πρώτο ραντεβού για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει δοθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ μέχρι την 1η Ιουλίου η ομάδα θα περάσει από ιατρικά και τους διαγνωστικούς ελέγχους για τον Covid-19.

Στις 2-3 Ιουλίου οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από εργομετρικά τεστ. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα διεξαχθεί στο ΠΕΑΚΙ μέχρι και τις 12 Ιουλίου.

Στις 13 Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για την Πολωνία και το αθλητικό κέντρο του Κίελτσε όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και τις 23 Ιουλίου. Κατά την διάρκεια της παραμονής της ομάδας επί πολωνικού εδάφους έχουν προγραμματιστεί δύο φιλικά με την τσέχικη Μπάνικ Οστράβα στις 19/7 και τρεις ημέρες αργότερα στις 22/7 με την Ομόνοια.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει στις 30 Ιουλίου τον Παναιτωλικό, στο γήπεδο του Αγρινίου, ενώ στην συνέχεια θα λάβει μέρος στο φιλανθρωπικό τουρνουά του Βόλου, το οποίο είναι προγραμματισμένο το διήμερο 7-9 Αυγούστου. Εκεί θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Βόλου στις 7/8 και στις 9/8 έναν εκ των ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης. Τέλος, στις 13 Αυγούστου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» έχει προγραμματιστεί φιλικός αγώνας με την κυπριακή ομάδα «Καρμιώτισσα».