Τον Γερμανοπολωνό επιθετικό Λούκοβιτς δοκιμάζει ο ΠΑΣ

on .

LOYKOBITS

• Το έκτο του μεταγραφικό απόκτημα ανακοίνωσε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζερόμ Πριόρ. Ο Πριόρ βρίσκεται εδώ και ημέρες στα Γιάννινα, είχε υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ωστόσο καθυστέρησε η ανακοίνωση του λόγω κάποιων γραφειοκρατικών θεμάτων. 

Στα πρώτα του λόγια ως παίκτης του ΠΑΣ, ο Γάλλος γκολκίπερ σημείωσε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Περιμένω με ανυπομονησία να συνεργαστώ με τους νέους μου συμπαίκτες, να γνωρίσω τον κόσμο της ομάδας και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 Δοκιμάζεται ο Γερμανοπολωνός Λούκοβιτς

Τον 27χρονο Γερμανοπολωνό επιθετικό Μάικ Λούκοβιτς ο οποίος την τελευταία τετραετία έπαιζε στην Όλντενμπουργκ δοκιμάζει από χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ποδοσφαιριστής ήρθε στα Γιάννινα το βράδυ της Κυριακής και συμμετείχε στις δύο χτεσινές προπονήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λούκοβιτς θα περάσει από δοκιμαστικό στάδιο αυτή την εβδομάδα για να έχει ο προπονητής Θανάσης Στάικος μια πλήρη εικόνα σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής προκειμένου να κάνει την εισήγηση του για το αν θα αποκτηθεί ή όχι. Πάντως, οι πρώτες εντυπώσεις χτες για τον Λούκοβιτς ήταν αρκετά ενθαρρυντικές έως πολύ καλές, ενώ ο Γερμανοπολωνός πέτυχε και ένα ωραίο γκολ στο χτεσινό δίτερμα. Ο Λούκοβιτς είναι 27 ετών και ψηλός με ύψος 1,89 μέτρα. Αγωνίζεται στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Ο Λούκοβιτς ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομών της Βέρντερ Βρέμης (33 συμμετοχές-13 γκολ). Επίσης, έχει αγωνιστεί στη Χάνσα Ρόστοκ (14 συμμετοχές-1 γκολ), στη Μπράουνσβαιγκ (46 συμμετοχές-10 γκολ) και στην Όλντενμπουργκ (75 συμμετοχές-23 γκολ). Στο παρελθόν ήταν διεθνής με την Εθνική Ελίδων της Πολωνίας. Μάνατζερ του Λούκοβιτς είναι ο γνωστός ατζέντης Κωνσταντίνος Φάρρας, ο οποίος συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν αυτός που έφερε στα Γιάννινα τους προπονητές Αργύρη Γιαννίκη και Ηρακλή Μεταξά.

Απών ο Περέα

Την ώρα που τα μεταγραφικά σενάρια για τον Χουάν Περέα δίνουν και παίρνουν, ο Κολομβιανός επιθετικός βρίσκεται μια ανάσα από την αποχώρησή του από την ομάδα. Συγκεκριμένα, στα Γιάννινα βρίσκεται ο μάνατζερ του Κολομβιανού ποδοσφαιριστή έχοντας στα χέρια του επίσημη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Μάλιστα, οι επαφές της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα είναι τόσο προχωρημένες, ώστε χτες ο Περέα δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να μην διακινδυνέψει έναν τραυματισμό που θα φρέναρε τη μεταγραφή του.

Λεπτομέρειες για το επικείμενο deal δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο φαίνεται ότι η ομάδα στην οποία είναι κοντά ο Περέα δεν είναι η ιταλική Σαρλερνιτάτα καθώς έχει μπει σφήνα κάποια άλλη με καλύτερη πρόταση. Υπενθυμίζεται ότι ο Περέα δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα για ακόμα 2 χρόνια μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ενώ ποσοστό 20% από πιθανή μεταπώληση του ποδοσφαιριστή διατηρεί ο Παναθηναϊκός.  

Διπλή προπόνηση και δίτερμα

Με διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα, μπήκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Χτες το πρωί ο ο προπονητής φυσικής κατάστασης Γιάννης Ντουρουντός ετοίμασε ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και ασκήσεων ταχυδύναμης. Το απόγευμα μετά την αρχική προθέρμανση έγιναν ασκήσεις συναρμογής 5 εναντίον 2. Στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις επιθετικής τακτικής, ένα κομμάτι που θέλει να δουλέψει από την αρχή της προετοιμασίας ο Θανάσης Στάικος. Στο τελευταίο κομμάτι της απογευματινής προπόνησης οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξαν δίτερμα σε όλο το γήπεδο 11 εναντίον 11. Το δίτερμα ήταν διάρκειας περίπου 20 λεπτών και με τους παίκτες χωρισμένους σε «κόκκινους» και «μπλε». 

«Κόκκινοι» ήταν οι:. Πριόρ (Σούλης), Κιάκος, Ποζνάνσκι, Κύρκος, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Λώλης Α. Λώλης Ν., Τσίρης, Μορέιρα, Κόντε

«Μπλε» ήταν οι: Αθανασίου (Βρακάς), Πήλιος, Τσάβος, Γωγουβίτης, Παντελάκης, Καραχάλιος, Ροσέρο, Λούκοβιτς, Ρίζος, Λιάσος, Σταματελόπουλος.

Οι μπλε προηγήθηκαν στο σκορ με ωραίο γκολ του Λούκοβιτς, όμως οι κόκκινοι πήραν τη νίκη με 3-1 χάρη σε γκολ των Μορέιρα, Κόντε, αλλά και ένα αυτογκόλ.

Τέλος, χτες την ομάδα επισκέφτηκε και ένας παλιός γνώριμος, ο Ισπανός Φόνσι Ναδάλες. Ο 36χρονος πλέον Ναδάλες, ο οποίος ανήκε στην ομάδα που το 2016 έβγαλε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη έχει επιστρέψει πλέον στην πατρίδα του και αγωνίζεται στην Καρινένα. Ο Ναδάλες διατηρεί εξαιρετικές και οικογενειακές σχέσεις με τον συμπατριώτη του Πέδρο Κόντε, αλλά και με τους ανθρώπους της γιαννιώτικης ομάδας.