Έρχεται στα Γιάννινα o Ισπανός Κάρλες Σόρια

on .

KARLES SORIA

Τον ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Μανώλη Σάλιακα στο δεξί άκρο της άμυνας βρήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρόσωπο του Ισπανού Κάρλες Σόρια, ο οποίος αναμένεται εντός των προσεχών ημερών στα Γιάννινα. 

Στην Στουτγκάρδη και επίσημα ο Χουάν Περέα, συγκινητικό το «αντίο» του μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο 26χρονος Ισπανός Κάρλες Σόρια είναι ο εκλεκτός του Θανάση Στάικου για να καλύψει το κενό του δεξιού οπιοσθοφύλακα και μαζί με τον Άγγελο Τσάβο θα αντικαταστήσουν στη συγκεκριμένη θέση τους Σάλιακα και Οικονομόπουλο που αποχώρησαν. Ο Σόρια ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ισπανικής Μανρέσα και στη συνέχεια μεταπήδησε στις ακαδημίες της Εσπανιόλ. Αγωνίστηκε σε όλα τα τμήματα υποδομής της ισπανικής ομάδας και το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ, με την οποία κατέγραψε συνολικά 119 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ, μοιράζοντας και 2 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2017 πήγε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνακας, με την οποία είχε 10 συμμετοχές, εκ των οποίων 2 στα προκριματικά του Europa League, σημείωσε 1 γκολ και μοίρασε και 1 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Εσπανιόλ Β', όπου έμεινε για ακόμα δύο σεζόν. Τα τελευταία 2 χρόνια ο Σόρια αγωνίστηκε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Εστορίλ. Συνολικά με την πορτογαλική ομάδα είχε 54 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 26 στο περασμένο πρωτάθλημα, ενώ μοίρασε και 1 ασίστ. 

Η μεταγραφή του Κάρλες Σόρια αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και ο ποδοσφαιριστής να είναι στα Γιάννινα τη Δευτέρα. Με την απόκτηση του Σόρια ο ΠΑΣ Γιάννινα δημιουργεί και πάλι, όπως στο παρελθόν, μια μίνι ισπανική παροικία με πρωτοστάτη φυσικά τον Πέδρο Κόντε, τον Ίκερ Μπιλμπάο, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα ανανεώσει τελικά το συμβόλαιο του ο Χουάν Ντομίνγκεθ.

Στην Στουτγκάρδη  και επίσημα ο Περέα

Στη Στουτγκάρδη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χουάν Περέα, με τη γερμανική ομάδα να ανακοινώνει χτες την απόκτηση του Κολομβιανού επιθετικού, αναφέροντας μάλιστα ότι έρχεται από έναν κορυφαίο ελληνική σύλλογο, όπως χαρακτηρίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Η ανακοίνωση της Στουτγκάρδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Κολομβιανός έρχεται από τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χουάν Χοσέ Περέα ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στη VfB Στουτγκάρδης από τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο του ΠΑΣ Γιάννινα και θα φοράει τα «ερυθρόλευκα» από εδώ και στο εξής με το νούμερο 11. Ο 22χρονος έκανε 33 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη σεζόν, σημειώνοντας 10 γκολ και δίνοντας τέσσερις ασίστ. Ο Περέα ήρθε στην Ευρώπη από την Κολομβία ως νεαρός και βελτίωσε την τεχνική του στην Πόρτο. Πριν ενταχθεί στον ΠΑΣ Γιάννινα, είχε περάσει από τον Βόλο και τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα. Ο Κολομβιανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με τη VfB ως τις 30 Ιουνίου 2026».

Κομβικό ρόλο στη μεταγραφή του Περέα στη Γερμανία έπαιξε ο ομογενής ατζέντης Κωνσταντίνος Φάρρας με καταγωγή από τη Θεσπρωτία. Ο Φάρρας γνωρίζεται προσωπικά με τον αθλητικό διευθυντή της Στουτγκάρδης Σβεν Μίσλινταντ και οι δύο τους είχαν συνεργαστεί και πάλι στη μεταγραφή του Μαυροπάνου από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην αγγλική Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2018.

 Για τον Περέα ο Μίσλινταντ δήλωσε: «Ο Χουάν Χοσέ Περέα προσθέτει μεγάλη ταχύτητα και επιθετική κίνηση στο παιχνίδι μας. Μπορεί να παίξει στα πλάγια, αλλά και ως σέντερ φορ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει ήδη αρκετή εμπειρία με περισσότερες από 80 συμμετοχές σε ανδρικές ομάδες στην Ευρώπη, κάτι που πιστεύουμε ότι θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα».

Συγκινητικό «αντίο» του Περέα

Με μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους φιλάθλους του ο Χουάν Περέα.

Χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ο Περέα αναφέρει ότι: «Δεν είναι εύκολο να πεις αντίο σε έναν τόπο και σε ανθρώπους που έχουν βιώσει σπουδαία πράγματα. Ήρθε η ώρα να κάνω ένα νέο βήμα στην καριέρα μου και έτσι να συνεχίσω να εκπληρώνω τα όνειρα μου για αυτό λέω "τα λέμε σύντομα" στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από την αρχή και ότι έζησα με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα μείνουν για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου. Συναισθήματα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και θαυμασμού για αυτόν τον ιστορικό σύλλογο, τους διευθυντές, τον προπονητή, το προπονητικό επιτελείο και όλους τους ανθρώπους που αποτελούν μέρος του.

Στους συναδέλφους μου που έγιναν φίλοι και οικογένεια μου, κουβαλάω μαζί μου όλες τις διδασκαλίες τους και θέλω να συνεχίσω τη φιλία και το πάθος τους για αυτό το άθλημα. Ειδικά στους φιλάθλους που πάντα με συντρόφευαν και με ενθάρρυναν μέχρι το τέλος, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, είμαι περήφανος που υπερασπιζόμουν τα χρώματα του ΠΑΣ, χαρούμενος που πάντα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό ως παίκτης μέσα στο γήπεδο».

Σκοράρει κατά ριπάς ο Κόντε

Μόνο απογευματινή προπόνηση περιελάμβανε το χτεσινό πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος συνεχίζει το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας στο ΠΕΑΚΙ.

Μετά το αρχικό ζέσταμα το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε και πάλι δουλειά πάνω στην επιθετική τακτική με περιορισμούς και ζώνες. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν 4 επτάλεπτα ελεύθερο ποδόσφαιρο 11 εναντίον 11 στα 3/4 του γηπέδου στο Πανηπειρωτικό.  Οι παίκτες χωρίστηκαν σε μπλε και κόκκινους, με τους μπλε να επικρατούν με 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Ροσέρο και ένα του Κόντε. Σημειώνεται ότι ο Ισπανός φαίνεται να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του και είναι χαρακτηριστικό ότι σκοράρει σε κάθε προπόνηση. Για τους κόκκινους είχε μειώσει προσωρινά ο Κουτσάκης. 

Μπλε ήταν οι εξής: Πριόρ, Τσάβος, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Λιάσος, Μορέιρα, Κόντε. 

Κόκκινοι ήταν οι εξής: Αθανασίου, Ποζνάνσκι, Γωγουβίτης, Πήλιος, Σταματελόπουλος, Ρίζος, Λώλης Α., Λώλης Ν., Κουτσάκης, Κύρκος, Χαμπίμποβιτς.

Σήμερα Σάββατο είναι προγραμματισμένες δύο προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, ενώ την Κυριακή θα γίνει μόνο πρωινή προπόνηση. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο ΠΑΣ αναχωρεί για την Αθήνα και από εκεί το πρωί της Τετάρτης για την Πολωνία, με τελικό προορισμό το Κίελτσε όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.