Επίσημα «αποκαλυπτήρια» του ανανεωμένου ΠΑΣ Γιάννινα

on .

OLYMPIAKOS PAS SHMATA

•• Με τους Κόντε και Σταματελόπουλο στην αποστολή, αλλά χωρίς τους Ροσέρο και Κύρκο, ταξιδεύει σήμερα το μεσημέρι για την Αττική ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό αύριο το βράδυ (21/08, 22:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2022-23.

Μετά την περσινή κατάκτηση της 6ης θέσης και την είσοδο στα  play off, έγιναν ριζικές αλλαγές στη γιαννιώτικη ομάδα τόσο στην τεχνική ηγεσία όσο και στο ρόστερ. Ο Ηρακλής Μεταξάς αποχώρησε από τα Γιάννινα και πήγε στην Αρκαδία και τον Αστέρα Τρίπολης. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο πρώην βοηθός του Μεταξά, ο Θανάσης Στάικος, ο οποίος θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο στον αυριανό αγώνα με τους Πειραιώτες. Στην ομάδα επέστρεψε ο προπονητής φυσικής κατάστασης Γιάννης Ντουρουντός, παρέμεινε ο προπονητής τερματοφυλάκων Σλόμπονταν Σούιτσα, ενώ βοηθός του Στάικου ανέλαβε ο Μπάμπης Πενταρβάνης και αναλυτής ο Βασίλης Αργυρίου. 

Ριζικές αλλαγές στο ρόστερ

Εκτός όμως από το τεχνικό επιτελείο, είχαμε ριζικές αλλαγές και στο ρόστερ της ομάδας καθώς αποχώρησαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, βασικά στελέχη της πετυχημένης περσινής πορείας. Συγκεκριμένα αποχώρησαν οι: Λοντίγκιν (Παναθηναϊκός), Σάλιακας (Ζανκτ Πάουλι), Πίρσμαν (Άρης), Κάργας (ΠΑΟΚ), Σιόντης (Πανσερραϊκός), Στάνκο (Αστέρας Τρίπολης), Οικονομόπουλος (ΝΠΣ Βόλος), Γκαρντάφσκι (Αστέρας Τρίπολης), Ντομίνγκεθ (ελεύθερος), Καραγιάννης (ελεύθερος), Σνάιντερ (ελεύθερος), Μπρένερ (ελεύθερος), Μίνα (Βέρντερ Βρέμης), Περέα (Στουτγκάρδη). 

Στον αντίποδα, ήρθαν στα Γιάννινα για τον ΠΑΣ οι εξής παίκτες: Πριόρ, Σόρια, Τσάβος, Κιάκος, Μπαγκαλιάνης, Μπιλμπάο, Ριένστρα, Ροσέρο, Φοφανά, Τζίμας, Σταματελόπουλος, Λέο και Παμλίδης, ενώ επέστρεψε και ο Πήλιος από τον δανεισμό του στον Ηρακλή. 

 Υποψήφιος για ενδεκάδα ο Κόντε

Μετά το φιλικό με την κυπριακή Καρμιώτισσα,το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2, η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την έναρξη του πρωταθλήματος μπήκε στην τελική ευθεία. Το ευχάριστο νέο για τον Θανάση Στάικο είναι ότι ο Πέδρο Κόντε ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη γάμπα του αριστερού του ποδιού και προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες ημέρες. Αν ο Ισπανός είναι 100% έτοιμος θα πάρει θέση βασικού στην κορυφή της επίθεσης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί εκεί ο Παμλίδης. Διαθέσιμος είναι και ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός Αποστόλης Σταματελόπουλος.

Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν οι Ροσέρο και Κύρκος. Ο Κολομβιανός Ροσέρο υπέστη τράβηγμα στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, ενώ παρόμοιο τραυματισμό έχει και ο νεαρός Ιάσονας Κύρκος. Αμφότεροι έμειναν στα Γιάννινα και από βδομάδα θα επιστρέψουν στο κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα.

Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε χτες με απογευματινή προπόνηση στις 18:00, ενώ ολοκληρώνεται σήμερα στις 08:30 το πρωί.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση ρυθμού και χτίσιμο παιχνιδιού ενώ για το τέλος ο Θανάσης Στάικος δούλεψε πάνω στις στατικές φάσεις, ενώ για σήμερα το πρωί η προπόνηση θα είναι χαλαρή με αγωνιστικά παιχνίδια και παιχνίδια ρυθμού.

Την Πέμπτη ο προπονητής του ΠΑΣ μαζί με τον βοηθό του παρακολούθησαν τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα προκριματικά του Europa League και διέκριναν αρκετά πράγματα τα οποία έχει αλλάξει ο νέος προπονητής στο παιχνίδι των Πειραιωτών και αυτά τα έδειξαν στους ποδοσφαιριστές τους με σκοπό να μπορέσουν να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Όσον αφορά το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα ο 42χρονος προπονητής γνωρίζει ότι κάνει πρεμιέρα σε ένα δύσκολο για αυτόν αλλά και την ομάδα παιχνίδι, ωστόσο τονίζει ότι για τον ίδιο δεν έχει καμία σημασία αυτό αρκεί η ομάδα να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μια καλή εικόνα προς τα έξω μιας και οι αλλαγές στα πρόσωπα που απαρτίζουν φέτος την ενδεκάδα είναι πολλές και αυτός είναι ο μεγάλος του προβληματισμός.

 Τα πλάνα του Στάικου

Είναι δεδομένο ότι ο Θανάσης Στάικος θα παρατάξει τον ΠΑΣ με το σύστημα 4-3-3, διάταξη που έχει δουλέψει η γιαννιώτικη ομάδα σε όλη την προετοιμασία και στα φιλικά. Ο 42χρονος τεχνικός έχει καταλήξει στα περισσότερα πρόσωπα της ενδεκάδας, ωστόσο υπάρχουν δύο ερωτηματικά,κυρίως για την επίθεση. Εκεί όλα θα εξαρτηθούν από τον βαθμό ετοιμότητας του Κόντε, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για το αν θα προτιμηθεί στα δεξιά ο Λώλης ή ο Παμλίδης. 

Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος , Μπιλμπάο, Λιασος, Λώλης  (Παμλίδης), Μορέιρα, Κόντε.

Διαιτητής ο Μανούχος

Ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα θα διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Βοηθοί του Μανούχου θα είναι ο Ανδρέας Μεϊντάνας από την Αχαΐα και ο Κούλα Χασάν από την Ξάνθη. 

Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία. Στο VAR θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα και AVAR ο Κωνσταντίνος Ψάρρης από τη Ζάκυνθο. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης από την Αθήνα.

Χωρίς νίκη στο Φάληρο ο ΠΑΣ 

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Ολυμπιακού στις εντός έδρας αναμετρήσεις με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Πειραιώτες σε 27 αγώνες μετράνε 23 νίκες ενώ μόλις τέσσερις φορές η γιαννιώτικη ομάδα έχει φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η τελευταία φορά που πήρε βαθμό ο ΠΑΣ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν την περίοδο 2014-15 και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου όπου ήρθε ισόπαλος 2-2 με τα γκολ να πετυχαίνουν οι Μιχαήλ και Γιάκος.

Στο περσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 ενώ και στα play off  ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ηττηθεί με 3-2.

Χειρουργήθηκε ο Λεό

Σε χειρουργική επέμβαση στον οπίσθιο χιαστό υποβλήθηκε χθες ο Ζαν Μπατίστ Λεό από τον γιατρό του ΠΑΣ Γιάννινα Σταύρο Ριστάνη. 

Ο Λεό θα απουσιάσει τουλάχιστον για τέσσερις μήνες.

Το πρόγραμμα από τη 2η ως την 5η αγωνιστική

Ανακοινώθηκε από τη Super League το πρόγραμμα των αγώνων από τη 2η ως την 5η αγωνιστική.

Ο ΠΑΣ τη 2η αγωνιστική θα αγωνιστεί με τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες» το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Σάββατο 27 Αυγούστου 20:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 21:30 ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 21:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

Θ. Μυριούνης