Πρεμιέρα με ήττα για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο

on .

OLYMPIAKOS PAS 21 8 22

• Με ήττα και με το… αριστερό ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από τον Ολυμπιακό χτες βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Φαλήρου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2022-23. 

Η ομάδα του Θανάση Στάικου, ο οποίος έκανε επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΣ, μπήκε νωθρά και φοβισμένα στο παιχνίδι και δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίο είχαν και δοκάρι με τον Χασάν (6’). Σταδιακά οι Γιαννιώτες ισορρόπησαν, όμως οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν την ατομική ποιότητα κάποιων παικτών τους και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Βαλμπουενά (57’) και να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη με τον Ραντζέλοβιτς (74’).

Θετικά είναι τα νέα για τον Νώντα Παντελάκη που τραυματίστηκε σε εναέρια φάση με τον Χασάν στο κεφάλι.Μετέβη στο νοσοκομείο Metropolitan και έκανε αξονική τομογραφία. Ευτυχώς, η αξονική βγήκε καθαρή, με τον Παντελάκη να αποφεύγει κάποιο τραυματισμό στο κεφάλι ή στον αυχένα. 

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ

Με τον Πέδρο Κόντε στην κορυφή της επίθεσης παρατάχθηκε ο ΠΑΣ στο χτεσινό ματς στο Φάληρο. Ο σχηματισμός που προτιμήθηκε από τον Θανάση Στάικο ήταν το 4-3-3, όπως και στα φιλικά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πριόρ, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Κιάκος και στόπερ οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Καραχάλιος και Μπιλμπάο, έχοντας μπροστά τους τον Λιάσο.Στην τριπλέτα της επίθεσης ήταν δεξί εξτρέμ ο Λώλης, αριστερό ο Μορέιρα και στην κορυφή ο αρχηγός του ΠΑΣ Κόντε.

Πίεση ο Ολυμπιακός, δοκάρι ο Χασάν

Μπορεί το πρώτο σουτ του αγώνα να έγινε από τον Μπιλμπάο στο 1’ που μπλοκαρε ο Βατσλίκ, όμως η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους που ανέβηκαν ψηλά και άσκησαν πίεση στον ΠΑΣ, δημιουργώντας κλασικές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, ανάμεσά τους και το δοκάρι του Χασάν. Ο ΠΑΣ παρουσίασε πρόβλημα στις στατικές φάσεις και στις σέντρες, ο Πριόρ δεν έκανε εξόδους, αφήνοντας διαρκώς εκτεθειμένη την άμυνά του.

Στο 4’ από γέμισμα του Μπουχαλάκη, ο Ραντζέλοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά,η μπάλα πήγε στον Παντελάκη που  δεν απομάκρυνε σωστά, ο  Αγκιμπού Καμαρά έκλεψε, προσπάθησε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όμως αυτή έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πριόρ. Στο 6’ οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν και πάλι το γκολ. Σε σέντρα του Βαλμπουενά από αριστερά, ο Χασάν νίκησε τον Κιάκο στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πριόρ. Στην επαναφορά το σουτ του Αγκ. Καμαρά ήταν άστοχο. Στο 7’ εκτέλεσε κόρνερ ο Βαλμπουενά,  ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Πριόρ σε δύσκολη επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης,  σε παράλληλο γέμισμα του Κούτρη απομάκρυνε σωτήρια ο Καραχάλιος. Στο ίδιο επιθετικό μοτίβο συνέχισε ο Ολυμπιακός, χάνοντας νέα καλή στιγμή στο 11’. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ,  η μπάλα πέρασε από όλους και πήγε στο δεύτερο δοκάρι στον Κούτρη που  έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πριόρ.

Σοκ με Παντελάκη - ακυρωθέν γκολ ΠΑΣ 

Στο 31’ «πάγωσαν» όλοι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν Παντελάκης και Χασάν χτύπησαν κεφάλι με κεφάλι σε εναέρια διεκδίκηση και έπεσαν στο έδαφος. Ο παίκτης του ΠΑΣ ζαλίστηκε μετά το χτύπημα και βγήκε με ηλεκτρικό αμαξίδιο όπου ο γιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Θέος τον κρατούσε από το κεφάλι. Ο Παντελάκης μετέβη στο νοσοκομείο Metropolitan και έκανε αξονική τομογραφία, η οποία ευτυχώς βγήκε καθαρή, με τον Χανιώτη στόπερ του ΠΑΣ να αποφεύγει κάποιο τραυματισμό στο κεφάλι ή στον αυχένα.

Σε μία άκρως συγκινητική στιγμή, ο Χασάν πήγε και  φίλησε τον Νώντα Παντελάκη την ώρα που αποχωρούσε με το αμαξίδιο σε ένα fair play άπό τον Αιγύπτιο, ενώ και οι φίλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν τον Παντελάκη. Όπως χειροκρότησαν και τον Μπαγκαλιάνη που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, μιας και αγωνίζεται δανεικός από την ομάδα τους στον ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει στη μεσαία γραμμή και κρατούσαν μπάλα, κυρίως με τους Λώλη και Σόρια από δεξιά. Από εκεί προήλθε και η φάση του ακυρωθέντος γκολ του ΠΑΣ στο 45’. Ο  Λιάσος δέχτηκε κάθετη πάσα από τον Σόρια και έκανε την παράλληλη σέντρα, με τον Μανωλά να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ. Το γκολ ακυρώθηκε γιατί ήταν off side στην αρχή της φάσης ο Λιάσος.

 Προβάδισμα με Βαλμπουενά

Πρόθυμος να πιέσει ακόμη πιο πολύ για ένα γκολ μπήκε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός που κατάφερε να βρει δίχτυα, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος. Στο 47’ ο Άβιλα υποδέχτηκε τη πάσα του Αγκιμπού και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 53’ ο Ντε Λα Φουέντε ταλαιπώρησε με συνεχόμενες ντρίπλες τους Σόρια και Λιάσο από αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Τη λύση στο πρόβλημα του σκοραρίσματος έδωσε στον Ολυμπιακό ο 38χρονος Γάλλος Βαλμπουενά στο 57’ που ήταν ο καλύτερος της ομάδας του και η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για την άμυνα του ΠΑΣ. Σε συνεργασία των γηπεδούχων από δεξιά, ο Ραντζέλοβιτς πάσαρε στον Άβιλα, εκείνος σέντραρε, ο Βαλμπουενά βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή και παρότι βραχύσωμος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πριόρ για το 1-0. Οι Γιαννιώτες έβγαλαν αντίδραση στο γκολ και στο 65’ σε προσπάθεια του Τζίμα και παρεμβολή του Εμβιλά, η μπάλα στρώθηκε στον Μπιλμπάο, ο Ισπανός σούταρε όμως η μπάλα έφυγε άουτ. 

«Καθάρισε» ο Ραντζέλοβιτς

Με αξιώσεις έφτασε στα καρέ του Βατσλίκ ο ΠΑΣ και στο 68’. Κιάκος και Παμλίδης συνεργάστηκαν ωραία από αριστερά, ο Κιάκος έβαλε σέντρα προς τον Κόντε, ο Σισέ απομάκρυνε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Βατσλίκ την μπλόκαρε πριν γίνει επικίνδυνος ο Κόντε. Έξι λεπτά μετά (74’) οι ερυθρόλευκοι αγκάλιασαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Βαλμπουενά βρήκε τον Ελ Αραμπί και αυτός συνεργάστηκε γρήγορα με τον Μασούρα. Ο Ελ Αραμπί πάσαρε στον Ραντζέλοβιτς ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε με το δεξί,  η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Εραμούσπε και κατέληξε στα δίχτυα του Πριόρ για το 2-0. Το γκολ ήταν απόρροια και της κακής αντίδρασης της γιαννιώτικης άμυνας  στο γρήγορο passing game των παικτών του Ολυμπιακού. Οι Γιαννιώτες παρά το φρεσκάρισμα στην επιθετική γραμμή με τις αλλαγές από τον Θ. Στάικο, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια φάση για να μειώσουν στο σκορ με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ  του Παμλίδη από τον άξονα στο 82' που  δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βατσλίκ. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον ΠΑΣ, όταν ο Μπαγκαλιάνης στο 93’ έπιασε σουτ εκτός περιοχής και ο Βατσλίκ υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση.

Διαιτησία: Μανούχος (Μεϊντάνας - Χασάν)

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Ανδρούτσος (46’ Άβιλα), Κούτρης, Μανωλάς (79’ Μπα), Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Μπουχαλάκης (54’ Εμβιλά), Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ντε Λα Φουέντε (64’ Μασούρας), Χασάν (54’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35’ λ.τρ. Μπαγκαλιάνης) Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (78’ Ριένστρα), Λώλης (61’ Παμλίδης), Μορέιρα (61’ Τζίμας), Κόντε (78’ Σταματελόπουλος).

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας 

Βόλος-Αστέρας Τριπ. 3-3

Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-1

Λαμία-ΑΕΚ 0-3

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0

Παναθηναϊκός-Ιωνικός 1-0

Άρης-Λεβαδειακός 3-0

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 

Η βαθμολογία 

1. ΑΕΚ 3 3-0

2. Άρης 3 0-3

3. Ατρόμητος 3 3-1

4. Ολυμπιακός 3 2-0

5. ΠΑΟΚ 3 1-0

6. Παναθηναϊκός 3 1-0

7. Αστέρας Τρίπολης 1 3-3

8. Βόλος ΝΠΣ 1 3-3

9. Ιωνικός 0 0-1

10. Παναιτωλικός 0 0-1

11. ΟΦΗ 0 1-3

12. ΠΑΣ Γιάννινα 0 0-2

13. Λαμία 1964 0 0-3

14. Λεβαδειακός 0 0-3

Η επόμενη αγωνιστική  (26, 27, 28/8/2022)

Ιωνικός-Λεβαδειακός

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία

ΑΕΚ-Βόλος

Παναιτωλικός-Άρης

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

Αστέρας Τριπ.-Ολυμπιακός