Πρωταθλήματα Υποδομών

on .

K19

Κ19: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Έβαλε δύσκολα ο ΠΑΣ Γιάννινα στον Παναθηναϊκό ο οποίος προέρχονταν από τη νίκη με 8-0 επί της Σλάβια Σόφιας για το Youth League και τελικά λύγισε στο 89’ γνωρίζοντας την ήττα 2-1.

Οι νεαροί παίκτες του Χρήστου Αγγέλη έδειξαν σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι μπορούν να κοιτάξουν όλους τους αντιπάλους στα μάτια.

Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στο 11’ όταν ο Φερεντίνος κέρδισε φάουλ την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κύρκος στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Παναγάκου κάνοντας έτσι το 0-1. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 25’ με τον Μπιλάλ και στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την γιαννιώτικη άμυνα, μιας και εκεί δέσποζαν οι Τσίρης και ο νεοαποκτηθείς Γιαλεδάκης που μαζί με Πήλιο και Ναούμη και με τη βοήθεια των υπόλοιπων παικτών σταματούσαν τον αντίπαλο ο οποίος δεν είχε την παραμικρή ευκαιρία προς την εστία του Βρακά. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία με τον Πάνο που αστόχησε με κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η αλλαγή του Αγγέλη στη θέση του αριστερού μπακ βγάζοντας τον Ναούμη και περνώντας στη θέση του τον Μόσχο, δημιούργησε αρκετά ρήγματα από αυτή την πλευρά με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός  να το εκμεταλλευτεί χάνοντας ευκαιρίες και αναγκάζοντας τον Βρακά να πραγματοποιήσει δύο καταπληκτικές αποκρούσεις. Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 89’ όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΣ ο Μόσχος ενώ ήταν εντελώς μόνος του κάνει λάθος και δίνει τη μπάλα στον Λαζάρη ο οποίος τον περνάει κάνει τη σέντρα  και ο Βολάκης από κοντά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βρακά δίνοντας μια δύσκολη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Παναγάκος, Τσεβάς, Παυλάκης, Προδρομίτης, Πιτσώτης, Συμεωνίδης (85′ Νότας), Κυριόπουλος (85′ Λάζαρης), Φρόκου (60′ Λιατίφης), Καλοσκάμης (80′ Νταμπίζας), Μπιλάλ, Βολάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βρακάς, Πήλιος, Ναούμης (46’ Μόσχος), Γερονικολός, Γιαλεδάκης, Τσίρης, Φερεντίνος (81’ Ζωγράφος), Λώλης (76’ Τσίτας), Πάνος, Κύρκος (81’ Βλέτσας), Ζώνιος (68’ Σάλο).

* * * 

K17

Κ17: ΠΑΣ-Παναιτωλικός 3-0

Πρώτο τρίποντο για την Κ17 στη δεύτερη αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος όπου επικράτησε με 3-0 του Παναιτωλικού.

Σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τον ΠΑΣ να έχει σε καλή μέρα τον Πλασκασοβίτη ο οποίος άνοιξε το σκορ, ενώ ο Μελάς με μία καταπληκτική απόκρουση έσωσε τον ΠΑΣ από την ισοφάριση. 

Στο δεύτερο ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος πετυχαίνοντας δύο ακόμη γκολ. Ο Πλασκασοβίτης στο 15’ φαίνεται να ανατρέπεται από αμυντικό του Παναιτωλικού με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός απείλησε στο 17’ με τον Μπελλάλη να εκτελεί με πάσα το κόρνερ στον Ελέζι που έκανε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. 

Οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ στο 23’ με τον Πλασκασοβίτη να εκμεταλλεύεται λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού πήρε τη μπάλα έκανε το σουτ και αφού πρώτα βρήκε τη ρίζα του δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας για το 1-0. Στο 38’ ο Μελάς έδιωξε σε σουτ του Μπελλάλη και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Πλασκασοβίτης εκτέλεσε κόρνερ ο Ντώνος έκανε το σουτ και ο Τάγκαλος απέκρουσε τη μπάλα. Ο ΠΑΣ διπλασίασε τα τέρματα του στο 62’ ο Πλασκασοβίτης εκτέλεσε φάουλ ασταθής απόκρουση του Τάγκαλου, η μπάλα έφτασε στον Λούπα που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 2-0.

Στο 84’ από μπαλιά του Βλάχου ο Πλασκασοβίτης πλάσαρε για το τελικό 3-0. 

Διαιτησία: Τσάνης (Σάκκος-Δρουκάκης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Μελάς, Ρίζος (81’ Σαούγκος), Κατσαούνης, Ντώνος, Ντούκας, Πάκος, Μυρόγλου (68’ Σπύρου), Βλάχος (85’ Παλαντζάς), Κόντος, Πλασκασοβίτης (85’ Αραβανής), Λούπας (85’ Βάσης).

Παναιτωλικός: Τάγκαλος, Γαλιάτσος, Βλαχοδήμος, Καπνιάρης, Μόκκας (58’ Σαλαγιάννης), Τσιριμώκος (58’ Δρακόπουλος), Κεχαγιάς, Γιωτόπουλος, Ελέζι (85’ Πιστικός), Κακιώνης (85’ Παυλίδης), Μπελλαλής (73’ Γαλαζούλας).