Έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρατσίτσε για τους Ντούσκο-Παλαιοπάνο

on .

NTOUSKOS

• Δεν κατάφεραν να πάρουν μία θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωτθλήματος Κωπηλασίας που διεξήχθη για μία εβδομάδα στο Ρατσίτσε της Τσεχίας ο αθλητής του Π.Ν.Ο.Ι. Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ ανδρών και ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Θανάσης Παλαιοπάνος στο διπλό σκιφ. Στους τελικούς που έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής τόσο ο Στέφανος Ντούσκος όσο και το πλήρωμα των Θανάση Παλαιοπάνου- Γιάννη Καλανδαρίδη από τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου τερμάτισαν στην έκτη θέση των τελικών του μονού και του διπλού σκιφ αντίστοιχα.

Δεν τρίτωσε το καλό!

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο το 2021 και ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο Αύγουστο στο Μόναχο Στέφανος Ντούσκος δεν κατάφερε να κερδίσει ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Γιαννιώτης ολυμπιονίκης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του που ξεκίνησαν πολύ δυνατά την κούρσα και   κατετάγη έκτος στον τελικό του μονού σκιφ με χρόνο 07:10.64.

Με την παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Όλιβερ Ζάιντλερ με επίδοση 6:48.67 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης, Μέλβιν Τουέλαρ με επίδοση 6:50.12. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βρετανός, Γκρέιαμ Τόμας, μετά από σκληρή μονομαχία με το Νεοζηλανδό, Τζόρνταν Πάρι, τερματίζοντας με χρόνο 6:51.44.

PALAIOPANOS

Έκτη θέση για Παλαιοπάνο - Καλανδαρίδη

Την 6η και τελευταία θέση στον τελικό του διπλού σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κατέλαβαν ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Θανάσης Παλαιοπάνος με τον συναθλητή του από τον Ν.Ο Βόλου, Γιάννη Καλανδαρίδη. Οι Έλληνες κωπηλάτες ανέβηκαν μέχρι την 4η θέση στην κούρσα των 2.000 μέτρων και εν συνεχεία βλέποντας πως δεν θα τα κατάφερναν να είναι μέσα στα μετάλλια εγκατέλειψαν, για να περάσουν τη γραμμή του φίνις σε χρόνο 06.32.78. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι Ουγκό Μπουσερόν και Ματιέ Αντροντιάς με χρόνο 06.09.34. Το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο διπλό σκιφ στην ιστορία χάρισαν στην Ισπανία οι Αλέις Γκαρθία Πουχολάρ και Ροντρίγκο Κόντε Ρομέρο (06.10.52). Το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην Αυστραλία χάρη στην επίδοση 06.11.92 των Ντέιβιντ Μπάρτχολοτ και Κάλεμπ Αντίλ.

Ασημένιο με Παπακωνσταντίνου

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελ. Βαρών ήταν το μοναδικό της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών και Γυναικών. Στον τελικό ο Παπακωνσταντίνου ήταν πρώτος στα 1000 πρώτα μέτρα, όμως, στην συνέχεια ο Ιταλός Σοάρες τον προσπέρασε, έχοντας πέρασμα στα 1.500μ στα 5:17.15, έναντι των 5:17.76 του Παπακωνσταντίνου. Ο Σοάρες οδήγησε μέχρι τέλους την κούρσα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο με αυτό το μετάλλιο και πέντε συμμετοχές σε μεγάλους τελικoύς.