Ανανέωσαν μέχρι το 2025 Καραχάλιος και Εραμούσπε

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Ένα απολογισμό των πέντε πρώτων αγωνιστικών αλλά και της μέχρι τώρα εικόνας του ΠΑΣ Γιάννινα και τις προσδοκίες ενόψει της συνέχειας έκανε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Στάικος. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε στη μεταγραφή του μέσου που δεν έγινε ποτέ και έβγαλε ειδήσεις ενημερώνοντας για τις επεκτάσεις των συμβολαίων των Ζήση Καραχάλιου και Ροντρίγκο Εραμούσπε.

Οι δυο εκ των αρχηγών του ΠΑΣ Γιάννινα θα παραμείνουν ως το καλοκαίρι του 2025, ενώ ήδη χτες ανακοινώθηκε και επίσημα η επέκταση του συμβολαίου του Καραχάλιου. Πρόκειται για τη δεύτερη ανανέωση της συνεργασίας που κάνει ο ΠΑΣ με τον Καραχάλιο, ενώ ο Εραμούσπε που είχε συμφωνήσει να συνεχίσει στον ΠΑΣ μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα συνεχίσει σίγουρα για ακόμη δυο αγωνιστικές σεζόν να φοράει τη φανέλα με τον ταύρο στο στήθος.

 Στάικος: «Πηγή δύναμης οι φίλαθλοι μας»

Στις πρώτες του κουβέντες στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε ότι: «Έχοντας τρία παιχνίδια εκτός με τις τρεις αθηναϊκές ομάδες και δυο εντός με ανταγωνιστικές ομάδες μπορώ να πω πώς σαν εικόνα είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι. Ασφαλώς και θέλαμε περισσότερους βαθμούς αλλά από εκεί και πέρα γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα, είναι μία νέα ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Από την προετοιμασία προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σύνολο ομοιογενές. Πολλές αλλαγές, πολλοί παίκτες αποχώρησαν, ήρθαν νέοι, είχαμε και το νεαρό της ηλικίας κάποιων παικτών και τις δυσκολίες των πρώτων αγωνιστικών. Κατά διαστήματα που παρουσιάσαμε θελκτικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και τηρουμένων των αναλογιών προσπαθήσαμε να είμαστε συμπαγείς κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια που είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας».

Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας: «Όταν πρέπει να αγωνιστείς στην πρεμιέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή στην 3η αγωνιστική με την ΑΕΚ εκτός και μετά με τον Παναθηναϊκό την 5η αγωνιστική, αυτά τα παιχνίδια τα προσεγγίζεις διαφορετικά χωρίς να αλλάξεις τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα σου. Ταυτόχρονα τα παιχνίδια με τη Λαμία και τον Λεβαδειακό σε αγχώνουν όταν είναι στην έδρα σου γιατί θες οπωσδήποτε να τα κερδίσεις. Δεν σημαίνει απαραίτητα πώς θα τα κερδίσεις αλλά θέλεις οπωσδήποτε. Οπότε η εναλλαγή εκτός έδρας με μεγάλες ομάδες και εντός έδρας με ομάδες ανταγωνιστικές μας δημιουργούσε μία εναλλαγή στον τρόπο προετοιμασίας της ομάδας και ίσως όντως να επηρέασε. Με αναλύσεις που κάνουμε στα ματς, είμαστε στο σωστό δρόμο, χρειαζόμαστε βέβαια κάποια αποτελέσματα να αναδειχθεί η δουλειά και να έχουμε αυτοπεποίθηση».

Για την απόκτηση ελεύθερου ποδοσφαιριστή: «Πολύ δύσκολα θα γίνει. Προσπάθησε η διοίκηση για μία κίνηση τη τελευταία στιγμή, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε. Μέχρι τη διακοπή που θα έχουμε λόγω του Μουντιάλ θα πορευθούμε όπως είμαστε και ότι είναι να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε θα γίνει την επόμενη μεταγραφική περίοδο. Αν παίρναμε παίκτη τώρα θα ήταν μέσος».

Για το πώς μπορεί να ανταπεξέλθει από την πίεση που θα έχει και από τον κόσμο για βαθμούς: «Σίγουρα με τα αποτελέσματα που ήρθαν μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερη πίεση αλλά όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο είμαστε συνηθισμένοι στη πίεση αυτή. Για αυτό δουλεύουμε καθημερινά και μπορώ να πω πώς η πίεση είναι ωφέλιμη, μας κάνει δημιουργικούς, σκεπτόμενους και μας δίνει λύσεις. Όσον αφορά τον κόσμο η πίεση σε μεγάλες ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μεγάλη αλλά για εμάς είναι το ατού μας. Ποντάρουμε στον κόσμο, η βοήθεια που παίρνουμε στους αγώνες και στην καθημερινότητά μας είναι η πηγή της δύναμής μας, η ενέργειά μας. Αρχής γενομένης με τον Παναιτωλικό ξέρω θα είναι κοντά μας ο κόσμος και θα μας βοηθήσει πολύ να φτάσουμε στη νίκη».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Για να ξέρετε το σύστημα που με εκφράζει είναι το 4-3-3. Και αν αυτό αλλάξει κάποιες φορές θα γίνεται 3-4-3. Το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν ιδιαίτερων συνθηκών. Έπρεπε να έχουμε συμπαγή άξονα και ταυτόχρονα στα άκρα να μπορούμε να ντουμπλάρουμε κυρίως τον Παλάσιος και τον αριστερό μπακ. Παρόλο το σκορ και το αποτέλεσμα που ήρθε η εικόνα επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό αλλά η ατομική ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού έφεραν το αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια και αν κάτσουμε να τα αξιολογήσουμε σωστά, η ομάδα δεν εμφάνισε τόσες μεγάλες αδυναμίες. Αν εξαιρέσουμε ένα δεκάλεπτο στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην αρχή ή και ένα δεκάλεπτο μεταξύ 32’ και 42’ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Το 3-4-3 με εκφράζει σαν δεύτερη επιλογή σχηματισμού. Επίσης, έχουμε τρεις πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς, Παντελάκη, Εραμούσπε και Μπαγκαλιάνη».

Για το αν ήταν ενήμερος για την απόφαση του Σούιτσα να φύγει από την ομάδα: «Ο κ. Σούιτσα ήταν επαγγελματίας, πολύ καλός στη δουλειά του με χρόνια πορείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν δική του επιλογή αλλά τόσο η διοίκηση όσο και εγώ συζητήσαμε μαζί του ώστε να παραμείνει στην ομάδα αλλά αποφάσισε να φύγει για προσωπικούς λόγους. Έγκαιρα είχε ειδοποιήσει εμένα και τη διοίκηση και η διοίκηση σε συνεργασία μαζί μου αναζητούσαμε τον καλύτερο αντικαταστάτη και η διοίκηση έκανε μια πολύ καλή συμφωνία με τον κ. Πλαβούκο. Δεν θέλουμε να αλλάζουμε τεχνικό επιτελείο εν μέσω της σεζόν αλλά η δουλειά μας αυτή είναι, οι αλλαγές σε συνεργασίες είναι μέσα στο πρόγραμμα».

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Πάντα είναι ένα ντέρμπι αυτό το παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός έχει ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, είναι από τις ομάδες που έχουν ομοιογένεια, έχει κάνει καλά αποτελέσματα κερδίζοντας τον Άρη, τον ΟΦΗ, έχει χάσει δύσκολα από τον ΠΑΟΚ. Ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο και σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

 Δουλειά στην επιθετική τακτική

Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Ο Θανάσης Στάικος είδε και χθες να μην μπαίνουν σε πρόγραμμα προπονήσεων οι Ριένστρα και Μπιλμπάο και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα κληθεί να βρει λύση. Ο 42χρονος προπονητής του ΠΑΣ  θέλει στον αγώνα με τον Παναιτωλικό παίκτες που θα είναι 100% έτοιμοι για να προσφέρουν σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι που η γιαννιώτικη ομάδα έχει στόχο μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στη χθεσινή προπόνηση η οποία περιελάμβανε επιθετική τακτική με passing game, τακτικά παιχνίδια με ζώνες και στο τέλος παιχνίδι 11 εναντίον 11 ο Στάικος έδειξε κάποιες από τις σκέψεις του για το παιχνίδι της Δευτέρας όπου φαίνεται θα δούμε για πρώτη φορά να ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα ο Σταματελόπουλος. Αν και είναι νωρίς για να πούμε τις σκέψεις του Στάικου για την ενδεκάδα (εφόσον οριστικοποιηθούν οι απουσίες Ριένστρα και Μπιλμπάο) που προσανατολίζεται να ξεκινήσει στον αγώνα με τον Παναιτωλικό φαίνεται να υπάρχουν ήδη οι πρώτες σκέψεις για ένα σχήμα με τους Σούλη, Σόρια, Κιάκο, Μπαγκαλιάνη, Εραμούσπε, Καραχάλιο, Λιάσο, Τζίμα, Ροσέρο, Παμλίδη και Σταματελόπουλο. 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη διπλή προπόνηση, το πρωί και το απόγευμα.