Νέα της Super League 2

on .

makedonikos sao paolo

Στασιμότητα στον σχεδιασμό του ΠΑΣ, κινητικότητα σε άλλες ομάδες

 Πολλά είναι τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά στον ΠΑΣ Γιάννινα, από προπονητή και τεχνικό επιτελείο, μέχρι ποιοι παίκτες θα παραμείνουν, ποιοι από αυτούς που έχουν συμβόλαιο θα πουληθούν και πολλά ακόμα.

Μπορεί οι αδερφοί Χριστοβασίλη να έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό την απουσία υποψήφιων αγοραστών και ενδιαφερόμενων για να αναλάβουν την ομάδα και την πρόθεσή τους να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής κάποιο από τα ανοιχτά θέματα. 

Ανοιχτό παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή και το θέμα του προπονητή. Φαβορί είναι πλέον ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος, χωρίς όμως να έχει δοθεί ακόμη το «πράσινο» φως για να κοουτσάρει την ομάδα τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Γεωργουλόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία του να δουλέψει στον ΠΑΣ ως πρώτος προπονητής, όμως θέλει να πάρει και κάποιες εγγυήσεις ότι θα γίνουν μεταγραφές και ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί αξιόμαχη στο απαιτητικό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Στις 9 Ιουλίου η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Τον επόμενο μήνα θα συζητηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής.

Κάτι που σημαίνει ότι σε ένα περίπου μήνα θα γίνει γνωστός ο τρόπος που θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. 

Αν δηλαδή θα γίνει σε δύο ομίλους, όπως συνέβη τις τρεις προηγούμενες σεζόν ή σε έναν. Κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη SL2. 

Συνεργασία του Μακεδονικού με τη Σάο Πάολο

Συνεργασία με την Σάο Πάολο της Βραζιλίας ανακοίνωσε ο Μακεδονικός και ετοιμάζεται για δανεικούς. Όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της, η ομάδα της Θεσσαλονίκης που αγωνίζεται στη Super League 2 και θα είναι αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα, ακόμα κι αν το πρωτάθλημα γίνει σε δύο ομίλους, εδραιώνει τις σχέσεις της με τη Σάο Πάουλο, σε μια συνεργασία η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση επιλεγμένων ποδοσφαιριστών από τη Β’ ομάδα και την ακαδημία της βραζιλιάνικης ομάδας στον Μακεδονικό.

Ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Παυλάκος και ο προπονητής, Στέλιο Μαλεζά, ταξίδεψαν στη Βραζιλία και συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή της Ακαδημίας της Σάο Πάουλο, Μάρκος Μπιασότο, συμφωνώντας για την οριστικοποίηση της συνεργασίας των δύο συλλόγων.

Μάλιστα, οι δύο «εκπρόσωποι» της «πράσινης» πλευράς, ξεκίνησαν ήδη να παρακολουθούν αγώνες των τμημάτων υποδομών της Σάο Πάουλο, παίρνοντας γεύση από το ταλέντο των ποδοσφαιριστών και την γενικότερη αγωνιστική φιλοσοφία ενός από τους ιστορικότερους και πιο επιτυχημένους συλλόγους της Βραζιλίας!

Παίκτης της Παναχαϊκής ο Νίλι

Η Παναχαϊκή ανακοίνωσε την προσθήκη του Ισπανού μέσου Νίλι Περδόμο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σημαντική ενίσχυση για την Παναχαϊκή, η οποία έφτασε σε συμφωνία με τον Ισπανό μέσο Νίλι Περδόμο. Ο 30χρονος μέσος, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στα Χανιά στο δεύτερο μισό της σεζόν με 15 συμμετοχές πέντε γκολ και πέντε ασίστ, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών με την Παναχαϊκή.

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Nili Perdomo, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα φοράει τα «κοκκινόμαυρα», ανέφερε σχετικά η κοκκινόμαυρη ΠΑΕ.

Παρέμεινε στα Χανιά ο Γ. Ταουσιάνης

Στον πάγκο των Χανίων θα είναι και τη νέα χρονιά ο Γιάννης Ταουσιάνης με τους Κρητικούς να ανακοινώνουν την παραμονή του έμπειρου προπονητή.

Τα Χανιά είχαν μια εξαιρετική χρονιά και στις λεπτομέρειες δεν κατάφεραν να ανέβουν στην Super League. Μια χρονιά που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στον Γιάννη Ταουσιάνη με τους Κρητικούς να κρατάνε τον έμπειρο προπονητή και για την επόμενη χρονιά.

«Στις επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης, με τον Γιάννη Ταουσιάνη, υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα και κοινή ήταν η επιθυμία να συνεχιστεί με προσήλωση και ακόμα μεγαλύτερο σθένος η προσπάθεια για την επίτευξη του μεγάλου στόχου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Να σημειωθεί πως ο Γ. Ταουσιάνης ήταν βοηθός προπονητή του Γιάννη Πετράκη στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σημαντική κίνηση με Πασά η ΑΕΛ

Οι κινήσεις της ΑΕΛ συνεχίζονται με τους Λαρισαίους να ανακοινώνουν την απόκτηση του 34χρονου επιθετικού, Γιάννη Πασά.

Την ομάδα της νέας χρονιάς συνεχίζουν να φτιάχνουν στην ΑΕΛ με τους «βυσσινί» να κάνουν ακόμα μία μεταγραφή. Ο λόγος για τον Γιάννη Πασά, με τον 34χρονο επιθετικό να γίνεται κάτοικος Λάρισας.

Οι «βυσσινί» ανακοίνωσαν επίσης την απόκτηση του Τάσου Κρητικού, αλλά και την παραμονή των Παπαγεωργίου και Ηλιάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Θεσσαλών έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Πασά, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2026. Είναι 34 ετών, γεννημένος τον Οκτώβρη του 1990. Αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και έχει ύψος 1.84.Τα δύο τελευταία χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Καλαμάτας, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Βέροια, Ηρακλή, Άρη και Κέρκυρα.Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να έχει μια παραγωγική χρονιά και να βοηθήσει την ΑΕΛ στο στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ».