Αισιόδοξος ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό

on .

PANAITOLIKOS PAS GIANNINA

• Επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν ένα μήνα για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα το μεσημέρι (3 μ.μ.) τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, το οποίο επαναρχίζει μετά την άρση της απόφασης για διακοπή του.

Βέβαια, η ομάδα της Ηπείρου έχει εναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος αναβλήθηκε λόγω του ότι συνέπεσε με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση με την "Ελαφρά Ταξιαρχία" ορίστηκε για το απόγευμα (7.30 μ.μ.) της Μεγάλης Τετάρτης και με αυτή θα ολοκληρωθεί η "κουτσουρεμένη" 25η αγωνιστική της Super League, η οποία σημαδεύτηκε από το ντέρμπι της Τούμπας και όσα συνέβησαν με τον οπλοφόρο Σαββίδη.
Ο ΠΑΣ βρίσκεται στην 9η θέση με 30 βαθμούς, έναν περισσότερο από το σημερινό του αντίπαλο τον Παναιτωλικό, ο οποίος έχει 29, με παιχνίδι παραπάνω όμως. Οι Ηπειρώτες καλούνται να φανούν ετοιμοπόλεμοι στη σημερινή αναμέτρηση και να πάρουν τη νίκη, που θα τους φέρει κοντά στην πέμπτη προνομιούχο θέση.
Ο Γιάννης Πετράκης δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση με τους Αγρινιώτες τον τιμωρημένο λόγω καρτών Καρανίκα και τον τραυματία Σολτάνι. Αντίθετα, κανονικά στην αποστολή βρίσκονται οι διεθνείς Λίλα, Τζημόπουλος και Μανθάτης, οι οποίοι επέστρεψαν από τις Εθνικές ομάδες και μπήκαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ευτυχώς χωρίς απρόοπτα και προβλήματα τραυματισμών.
Η προετοιμασία των Ηπειρωτών ολοκληρώθηκε χτες με πρωινή προπόνηση, η οποία περιελάμβανε ασκήσεις προετοιμασίας και ενδυνάμωσης, καθώς και παιχνίδια τακτικής σε περιορισμένο χώρο.
Μετά το τέλος του προγράμματος, ο Γιάννης Πετράκης ανακοίνωσε την 18μελή αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία ταξίδεψε στο Αγρίνιο.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Βελλίδης, Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Λίλα, Νικολιάς, Μανθάτης, Γιάκος,  Βιδάλ, Χαλκιαδάκης, Χέλκβιστ, Κόντε.
Πέραν του τραυματία Σολτάνι και του τιμωρημένου Καρανίκα, εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Μπετρά, Γιαννίκογλου, Ζώγκος, Ζαχαρός, Γώγος, Παπαδόπουλος, Βενετικίδης, Λιάσος, Ντόλοβατς.
Σχετικά με το βασικό σχήμα, το πιθανότερο σενάριο είναι ο Πετράκης να διατηρήσει το 4-4-2 σε ρόμβο, αν και δεν αποκλείεται και το 3-5-2 με τη χρησιμοποίηση τρίτου στόπερ, του Τζημόπουλου. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός έχει ευχάριστο πονοκέφαλο καθώς έχει επιλογές παικτών και για τον χώρο της μεσαίας γραμμής, όπως οι Γαρουφαλιάς και Λίλα, ενώ και στα άκρα Βιδάλ και Νικολιάς δίνουν μάχη για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι οι: Βελλίδης, Μιχαήλ, Σκόνδρας (Τζημόπουλος), Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς (Λίλα), Βιδάλ (Νικολιάς), Μανθάτης, Χαλκιαδάκης, Γιάκος και Κόντε.
Ο Παναιτωλικός
Με προπόνηση τακτικής ολοκληρώθηκε χτες το πρωί στο Emileon η προετοιμασία του Παναιτωλικού για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι Αγρνιώτες θα παραταχθούν με πέντε απουσίες κόντρα στον ΠΑΣ καθώς ο τεχνικός Τραϊανός Δέλλας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Άργκους, Ρότσα, Ροντρίγκες, Ουίλιαν και Μπεχαράνο που έχει προσβληθεί από ίωση.
Στην αποστολή του σημερινού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα συμπεριλήφθηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Κυριακίδης, Κουσιάδης, Βασιλούδης, Γιαννιώτης, Ντίας, Μιχάι, Μάζουρεκ, Μαρινάκης, Μοράρ, Μύγας, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρόσα, Χαντάκιας, Μπράβο, Βακράκος, Κλέσιο, Ιταμπέλ.
Χωρίς φιλάθλους ο ΠΑΣ
Χωρίς τη συμπαράσταση των φίλων του θα αντιμετωπίσει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναιτωλικό, κάτι το οποίο ανακοίνωσε και επίσημα χτες η ηπειρώτικη ΠΑΕ.
Στη σχετική ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα καταφέρεται εναντίον του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος αποφάσισε την απαγόρευση μετακίνησης στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αγνοώντας την έγγραφη συμφωνία των δύο ομάδων, καθώς και το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο ο ΠΑΣ έδωσε εισιτήρια στους φίλους του Παναιτωλικού, χωρίς να συμβεί το παραμικρό έκτροπο στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα στο "Ζωσιμάδες".
Εκατέρωθεν ανακοινώσεις  των οπαδών
Με καυστική του ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα πήρε θέση για τη μη χορήγηση εισιτηρίων από πλευράς Παναιτωλικού για τον σημερινό αγώνα, παρότι οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει από το παιχνίδι του πρώτου γύρου όπου είχαν φιλοξενηθεί οπαδοί του Παναιτωλικού στα Γιάννενα, να δώσει η και η αγρινιώτικη ΠΑΕ εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΣ.
Ο Σύνδεσμος εκτός από την ΠΑΕ Παναιτωλικός κατηγορεί και την Αστυνομία για την αρνητική της στάση στη χορήγηση εισιτηρίων στους οπαδούς του ΠΑΣ.
Από την άλλη, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού «Warriors» με επίσης ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν μεν τον ΠΑΣ Γιάννινα ως ομάδα-παράρτημα, ωστόσο καλούν τους οπαδούς της ομάδας της Ηπείρου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρεθούν σήμερα στο γήπεδο του Αγρινίου, εξασφαλίζοντας για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων τη θύρα 3 του γηπέδου.
Ο Σέζος διαιτητής στο Αγρίνιο
Ο Αθανάσιος Σέζος από το Κιλκίς ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Βοηθοί του Σέζου θα είναι ο Βασίλης Καραβασίλης από την Καβάλα και ο Νίκος Σάββας από τις Σέρρες, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Στέφανος Κουμπαράκης από τη Θράκη.
Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Αθανάσιος Βέλλιος από την Ξάνθη.