Σε μια νέα «εποχή» μπαίνει από φέτος ο Γύρος της Λίμνης

on .

GYROS LIMNHS PANEL

• Έντονο το στίγμα του στα αθλητικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και ολόκληρης της Η­πείρου έχει αφήσει ο Γύρος της Λίμνης εδώ και 12 ολόκληρα χρόνια, από την πρώτη στιγμή που διεξήχθη και μέχρι τις μέρες μας.

Αξιοποιώντας την Παμβώτιδα, που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, κατάφεραν οι εμπνευστές του να φτιάξουν μία δρομική διοργάνωση που κάθε χρόνο μεγαλώνει και προσελκύει πλέον αθλητές και από άλλες χώρες, συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο της στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού σε τοπικό επίπεδο.
Φέτος οι συμμετοχές στις διαδρομές του 12ου Γύρου Λίμνης και στις παράλληλες εκδηλώσεις του προσεγγίζουν τους 3.000 δρομείς, με τους εκπρόσωπους τον εμπλεκόμενων φορέων και των χορηγών σε δηλώσεις τους να εξαίρουν τα θετικά αποτελέσματα που έχουν οι μεταξύ τους συνέργειες.
Οι χθεσινές δηλώσεις
- «Ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να γίνει η ουσιαστική εκκίνηση μιας νέας εποχής για τη διοργάνωση», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο γενικός διευθυντής των αγώνων Ηλίας Σπυριούνης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ένα 24ωρο πριν οι αθλητές βρεθούν στην αφετηρία του αγώνα.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο Γύρος Λίμνης αρχίζει να αποκτά τις πραγματικές του διαστάσεις και να μετατρέπεται σε αυτό, που πάντα πιστεύαμε ότι είναι. Η μεγάλη ευκαιρία των Ιωαννίνων. Η τέλεια αλχημική συνταγή, που δίνει στην πόλη μας, με την πολυπρισματική ταυτότητα, την ευκαιρία να αξιοποιήσει απόλυτα το δυναμικό της. Ο Γύρος της Λίμνης μετατρέπεται σε ένα νέο σύμβολο, ικανό να μαγνητίσει ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Και άπαξ και βρεθούν στα Ιωάννινα, ξέρουμε ότι όλα τα άλλα είναι απλά».
- Πάγια και διαρκή επένδυση για την Περιφέρεια Ηπείρου χαρακτήρισε τον αθλητικό τουρισμό, στον οποίο συμβάλλει καταλυτικά και ο Γύρος Λίμνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης. «Πρόκειται για μια εξαιρετική εκδήλωση, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
- Την άποψη ότι έχει γίνει συνείδηση σε όλους ότι ο Γύρος Λίμνης αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τον τόπο, διατύπωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, συμπληρώνοντας πως πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. «Για 12 χρόνια ο Γύρος Λίμνης διαφημίζει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, με συνεχώς αυξανόμενα αποτελέσματα. Αυτό θέλουμε να το ακολουθήσουν κι άλλοι, ώστε να αυξηθεί ο αθλητικός τουρισμός, να δώσουμε ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τη μοναδικότητα της περιοχής μας», σημείωσε.
- Για ένα μεγάλο αθλητικό event έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπεύθυνος Media & Επικοινωνίας της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Αντώνης Χατζηγεωργίου, τονίζοντας ότι η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, ως μεγάλος χορηγός, μοιράστηκε ένα κοινό όραμα με τους διοργανωτές, καταφέρνοντας από κοινού ο Γύρος Λίμνης να είναι το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός των Ιωαννίνων.
- Αγώνας - θεσμός για την πόλη είναι ο Γύρος Λίμνης όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» Δημήτρης Τζίμας, τονίζοντας ότι προβάλλει την πόλη και το σήμα κατατεθέν της, τη λίμνη Παμβώτιδα, ενώ στάθηκε και στη μεγάλη και πολύμηνη προσπάθεια των διοργανωτών και των χορηγών για να ανεβαίνει η διοργάνωση κάθε χρόνο ένα επίπεδο παραπάνω.
Το πρόγραμμα
Σήμερα, Σάββατο, ώρα 5 μ.μ. θα διεξαχθεί ο Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. για ΑμεΑ. Μισή ώρα αργότερα θα γίνει το Family Run 1000 μ. με χορηγό την «Πίνδο» και στις 6 μ.μ. θα δοθεί η εκκίνηση του Παραλίμνιου Δρόμου «Μαμά –Καρότσι», με χορηγό τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», που θα κληρώσει και δώρα στις συμμετέχουσες. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ. που εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή σειρά αγώνων Garmin Run Series, και το Barilla Pasta Party.
Αύριο, Κυριακή θα λάβει χώρα ο Γύρος Λίμνης των 30 χλμ. στην παραλίμνια διαδρομή περιμετρικά της Παμβώτιδας, που φέτος αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, καθώς ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μερικοί από τους κορυφαίους δρομείς της χώρας.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 π.μ. Νωρίτερα, στις 7 π.μ., θα δοθεί η εκκίνηση του Δυναμικού Βαδίσματος στη διαδρομή των 30 χλμ. και στις 8.50 π.μ. του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. Στις 12.30 μ.μ. θα γίνει η απονομή μεταλλίων στους νικητές.
…Και οι ομάδες
Πολλές και πολυπληθείς θα είναι και φέτος οι ομάδες, που θα συμμετέχουν στον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων.
Μεταξύ άλλων, θα λάβουν μέρος με αποστολή το Σωματείο Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «Ευ Ζην» Λεμεσού Κύπρου, ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, ανάμεσα στους οποίους η τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του Taekwondo Θωμαΐς Δημητρίου και ο πρωταθλητής της πάλης Μανόλης Λυκούδης, οι «Αθηναίοι Δρομείς», οι Σύλλογοι Δρομέων Τρικάλων, Βέροιας, Πρέβεζας, Λάρισας, Μεσολογγίου, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας κ.λ.π.. Σε ρόλο… οικοδεσπότη, με πολυπληθείς επίσης ομάδες, ο διοργανωτής Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων και ο επί σειρά ετών πρωταθλητής και πολυνίκης στην Κωπηλασία Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.
Στους αγώνες θα πάρουν μέρος και αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες, που διαβιούν στα Κέντρα Φιλοξενίας της περιοχής, ενώ δε θα μπορούσαν να λείψουν οι ομάδες των χορηγών.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ