Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

METSOBO PERAMA

Μέτσοβο-Πέραμα 3-3

• Το έχει η μοίρα μας πηγαίνοντας σε εντός έδρας αγώνες του Μετσόβου να παρακολουθούμε καλό ποδόσφαιρο με πολλά γκολ, εναλλαγές συναισθημάτων και σκορ και τελικά να τελειώνουν ισόπαλα.
Κάπως έτσι ήταν και η αναμέτρηση με το Πέραμα, ένα παιχνίδι που είχε πάθος και ένταση για τη νίκη και από τις δύο ομάδες, τρία πανέμορφα γκολ, αλλά και φωνές από πλευράς Περάματος για τη διαιτησία.
Το Μέτσοβο ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και είχε δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
Η πρώτη χάθηκε στο 19’ με τον Μπλέτσο να εκτελεί φάουλ και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ και η δεύτερη στο 20’ με το μακρινό σουτ του Τσουλιάη Θ. και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Το Πέραμα κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να ανοίξει το σκορ στο 24’ όταν ο Φώτης με το στήθος έστρωσε την μπάλα στον Τσακανίκα Γ. και αυτός με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Αγγέλη.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και όχι μόνο κατάφεραν να την πετύχουν αλλά μπόρεσαν να κάνουν και την ολική ανατροπή στο σκορ με δύο πολύ όμορφα γκολ και να πάνε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-1.
Συγκεκριμένα το 27’ ο Τσουλιάης Κ. βρέθηκε απέναντι από τον Βάσιο έκανε το πλασέ απέκρουσε τη μπάλα επάνω στη γραμμή ο Τσακανίκας Β. αυτή έφτασε στον Τσιόστα Κ. που με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 33’ ο Φώτης από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Σουτ στο 36’ του Τσουλιάη Κ. απέκρουσε ο Βάσιος, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 38’ και το σουτ του Μπλέτσου.
Η πρώτη ολική ανατροπή του σκορ στο παιχνίδι έγινε στο 39’ με τον Τσουλιάη Θ. με ένα καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ να στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Βάσιου για το 2-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο το Μέτσοβο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του Περάματος για να πετύχει και τρίτο γκολ.
Ο Τσουλιάης Θ. στο 49’έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Λίγο αργότερα στο 52’ σουτ του Γοδέβενου απέκρουσε ο Βάσιος.
Το Πέραμα απείλησε στο 63’ με τον Γεωργίου να κάνει την κεφαλιά όμως ο Τσιόστας Κ. διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Μεγάλη ευκαιρία στο 70’ για το Πέραμα με τον Τάση να κάνει ένα γέμισμα προς την περιοχή του Αγγέλη, πετάχτηκε ο Φώτης για να κάνει την κεφαλιά χωρίς όμως να βρει την μπάλα αυτή χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Αγγέλη.
Στο 73’ σουτ του Γκοντέβενου και πάλι ο Βάσιος αποκρούει τη μπάλα.
Το Πέραμα έφτασε στην ισοφάριση στο 76’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσακανίκα Γ. η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Μετσόβου και ο Λισγάρας από κοντά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-2.
Η δεύτερη ολική ανατροπή στο ματς ήρθε στο 79’ με τον Ζήση μετά από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ να κάνει το 2-3.
Αυτό όμως δεν έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού στο 95’ ο Παλαιοπάνος με εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 3-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς,
Μετά την επίτευξη του τέρματος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζήσης για το Πέραμα για διαμαρτυρία, ενώ με το σφύριγμα της λήξης ο διαιτητής Σταματελόπουλος έγινε δέκτης παραπόνων από τους φιλοξενούμενους.
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Τσάντας-Σπυρογιώτης).
Μέτσοβο: Αγγέλης, Μπαλιούσκας, Τσιόστας Χ. (86’ Ζάκα), Κέντρος, Τσιόστας Κ., Γοδέβενος (67’ Γκουντέβενος), Τρίτος, Μπλέτσος, Τσουλιάης Κ. (52’ Σταχούλης), Τσουλιάης Θ.. Παλαιοπάνος.
Πέραμα: Βάσιος, Συμεωνίδης, Τσακανίκας Β., Στόλης (46’ Ντόβας), Λισγάρας, Ζήσης, Τάτσης (75’ Σταματόπουλος), Τσακανίκας Γ., Μάης (57’ Γεωργίου), Φώτης, Μπαρούτας (65’ Τάσης)
* * *

XOULIARADES ELEOUSA

Χουλιαράδες-Ελεούσα 1-1
Τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία είχε η Ελεούσα στην αναμέτρηση με τους Χουλιαράδες με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι με την Ελεούσα να είναι αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 5’ με τον Πεπόνη να βρίσκει τον Βελτσίστα, αυτός έκανε το σουτ και ο Μαργωμένος απέκρουσε τη μπάλα.
Η απάντηση από τους Χουλιαράδες ήρθε στο 14’ με τον Λάμπρου να κάνει την πάσα στον Κακαράντζα, σουτ του τελευταίου με τον Γεωλδάση Γ. να διώχνει τη μπάλα.
Η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα άνοιξε το σκορ στο 21’ με «φωτοβολίδα» του Γρίβα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γεωλδάση Γ. για το 1-0.
Ωστόσο άμεση ήταν η απάντηση της Ελεούσας και στο 30’ ο Νάκος με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Νέο σουτ του Νάκου στο 35’ η μπάλα λίγο άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελεούσα είχε την εδαφική υπεροχή και οι Χουλιαράδες προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.
Ο Βελτσίστας στο 58’ έκανε τη σέντρα, ο Νάκος έπιασε την κεφαλιά με τον Μαργωμένο να αποκρούει τη μπάλα.
Στο 76’ σέντρα του Καλέ, κεφαλιά του Νάκου μπλόκαρε τη μπάλα ο Μαργωμένος. Νέα ευκαιρία για την Θύελλα στο 84’ με τον Βελτσίστα να κάνει τη σέντρα, κεφαλιά του Νάκου και πάλι ο Μαργωμένος ήταν εκεί διώχνοντας τη μπάλα.
Στο 89’ αντιστράφηκαν οι ρόλοι με τον Νάκο να κάνει τη σέντρα και τον Βελτσίστα την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μαργωμένου.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Θανασιάς-Πάνος Σ.).
Χουλιαράδες: Μαργωμένος, Τσακμάκης, Κρανάς, Τσουμάνης, Μιχάλης, Γκόλιας, Κακαράντζας, Πρέμος (86΄ Οικονόμου), Γεράσης (85΄ Μπάρκας), Γρίβας, Λάμπρου.
Ελεούσα: Γεωλδάσης Γ., Πέτσιος, Πότσης, Οικονόμου, Γεωλδάσης Π., Πότσης Θ., Πεπόνης (72΄ Τζιάλλας), Κωνσταντινίδης, Βελτσίστας, Νάκος, Καλές (78΄ Τζουρμανάς).
* * *

NHSI AGROTIKOS

Νησί - Αγροτικός Αστέρας 2-4
Σε ένα χορταστικό παιχνίδι που έγινε χθες το μεσημέρι στο Νησί, ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά επικράτησε με σκορ 2-4 του Αετού και συγκατοικεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την Θύελλα Κατσικά με 20 βαθμούς μετά από 9 αγωνιστικές.
Η ομάδα του Θανάση Χαρίση αποδείχθηκε αρκετά αποτελεσματική στο πρώτο μέρος που μετουσίωσε δυο από τις καλές στιγμές σε γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασε ένα σύνολο με σωστή αντίδραση όταν μείωσε το Νησί. Η ομάδα του Σάκη Κουβεντάρη το πάλεψε, είχε θέληση αλλά υπέκυψε τελικά στην ανωτερότητα του αντιπάλου.
Στο 2’ ο Γρηγοριάδης μπλόκαρε τη μπάλα σε πλασέ του Κονδύλη, ενώ στο 7’ σε φάση διαρκείας Ορφανός και Παππάς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Στο 24’ οι Νησιώτες σπατάλησαν χαμένη ευκαιρία με τον Κονδύλη να μην νικάει τον Γρηγοριάδη σε τετ α τετ, ενώ στο 26’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-1 με πλασέ του Πανίδη.
Στο 37’ ο Γκόνης σούταρε με τον Τσαμητρόπουλο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια τη μπάλα, ενώ στο 40’ ο Χριστογιώργος σούταρε με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Το 0-2 για τον Αγροτικό έγινε στο 42’, με τον Φαρμάκη να σεντράρει, τον Παπαρούνα να στοπάρει τη μπάλα και να νικάει τον τερματοφύλακα του Αετού.
Στην επανάληψη, το Νησί μείωσε σε 1-2 στο 49’ με κεφαλιά του Στογιάννη ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπίλη, αλλά στη συνέχεια δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, με τον Αγροτικό να βρίσκει κενούς χώρους, να δημιουργεί φάσεις και να φτάνει σε τρίτο γκολ. Ο Παππάς στο 56’ πλάσαρε με τον Σπαθάρη να απομακρύνει τη μπάλα προτού περάσει τη γραμμή, στο 60’ ο Ορφανός και στο 70’ ο Παπαρούνας δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Ο Ορφανός στο 71’ με ωραία ενέργεια, απέφυγε τους αντιπάλους του έδωσε ασίστ στον Παπαρούνα και αυτός ανενόχλητος έκανε το 1-3. Οι γηπεδούχοι μείωσαν εκ νέου στο σκορ στο 75’ με πλασέ του Λάππα σε 2-3. Η νίκη για την ομάδα του Θανάση Χαρίση κλείδωσε στο 80’ με πλασέ του Φαρμάκη ύστερα από πάσα του Παπαρούνα.
Διαιτησία: Τάσης (Σιόντης – Αγόρας)
Νησί (Σ. Κουβεντάρης): Τσαμητρόπουλος, Σπαθάρης(69’ Στασινός), Γρίβας, Κοτσίνας,Κάτσενος, Τσαντούλης (69’ Ζαχαρόπουλος), Μάτσιας, Στογιάννης, Χριστογιώργος(79’ Ναούμης), Μπίλης, Κονδύλης (67’ Λάππας).
Αγροτικός Αστέρας (Θ. Χαρίσης): Γρηγοριάδης, Ηλίας, Τσόκρης, Πανίδης, Τάσσος, Φαρμάκης, Ηλιόπουλος, Παππάς (78’ Ταίρης), Γκόνης (86’ Ζότα Ρ), Ορφανός (88’ Κυρίτσης), Παπαρούνας (85’ Καράβας).
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κουτσελιό-Μουσιωτίτσα α.α. 3-0
Μέτσοβο-Πέραμα 3-3
Χουλιαράδες-Ελεούσα 1-1
Αετός Νήσου-Αγροτ. Αστέρας 2-4
Πράμαντα-Ζωοδόχος 2-3
Καστρίτσα-Κατσικά 1-2
Ανατολή-Πίνδος Κόνιτσας 4-0
Μικρασιάτες-Κράψη 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αγροτ. Αστέρας 20 29-11
2. Κατσικά 20 18-7
3. Ελεούσα 19 22-12
4. ΠΑΣ Κράψης 17 15-8
5. Ανατολή 16 19-7
6. Χουλιαράδες 15 11-9
7. Πέραμα 15 11-12
8. Μικρασιάτες 15 10-10
9. Μέτσοβο 12 17-17
10. Πίνδος Κόνιτσας 12 9-11
11. Καστρίτσα 11 16-13
12. Κουτσελιό 9 8-14
13. Ζωοδόχος 8 9-20
14. Πράμαντα 5 11-21
15. Αετός Νήσου 4 7-15
16. Μουσιωτίτσα 0 5-30
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(17, 18/11/2018)
Πέραμα - Κουτσελιό
Μουσιωτίτσα - Ανατολή
Αετός Νήσου - Χουλιαράδες
Ελεούσα - Πράμαντα
Αγροτ. Αστέρας - Μέτσοβο
Ζωοδόχος - Μικρασιάτες
Κράψη - Καστρίτσα
Κατσικά - Πίνδος Κόνιτσας