Στο δυναμικό του ΠΑΣ Γιάννινα ο αμυντικός Γιάννης Κάργας

on .

KARGAS GIANNHS PAS 12 2 19

• Στην τέταρτη και πιθανότατα τελευταία χειμερινή μεταγραφική του κίνηση προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Γιάννη Κάργα, θέλοντας να ενισχύσει το ρόστερ στα μετόπισθεν.
Ο 24χρονος στόπερ, γεννημένος στο Κιλκίς, επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από απουσία ενός έτους καθώς αγωνίζονταν μέχρι πρότινος στη Λευκορωσία και τη Ντιναμό Μπρεστ, ομάδα στην οποία πρόεδρος, έστω και για λίγο, ήταν ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα.
Ο Κάργας ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Καβάλα και κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Φωστήρα και Παναχαϊκή. Στην Super League έχει αγωνιστεί με τις φανέλες του Πλατανιά και του Πανιωνίου.
Ο νεοαποκτηθείς Κάργας θα ξεκινήσει σήμερα προπονήσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα πρέπει να δώσει αγώνα δρόμου καθώς έχει να αγωνιστεί από τον Νοέμβριο καθώς το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας ολοκληρώθηκε αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:
«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον αμυντικό ποδοσφαιριστή Γιάννη Κάργα.
Ο Γιάννης είναι γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου του 1994, είναι 1.86μ., παίζει σαν στόπερ και έχει αγωνιστεί στις ομάδες της Dynamo Brest, του Πανιώνιου, του Πλατανιά, της Παναχαϊκής, της Καβάλας και του Φωστήρα.
Στον Π.Α.Σ. Γιάννινα θα αγωνιστεί με τη φανέλα 19 και θα ενσωματωθεί από αύριο στις προπονήσεις της ομάδας».

Το βλέμμα στον Ατρόμητο
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη θα κυνηγήσει το Σάββατο στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποδεχόμενος τον Ατρόμητο για την 21η αγωνιστική. Στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών το κλίμα είναι καλό μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, άπαντες όμως γνωρίζουν ότι για να έχει αξία η νίκη κόντρα στους «πράσινους» θα πρέπει ο ΠΑΣ να κερδίσει το Σάββατο και τον Ατρόμητο και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή.
Μετά το ρεπό της Δευτέρας, χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ επέστρεψαν στις προπονήσεις και ουσιαστικά ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου. Απόντες ήταν και πάλι οι Παμλίδης, Ξύδας, Αποστολόπουλος και Σεργκελασβίλι λόγω τραυματισμών.
Για το παιχνίδι κόντρα στους Περιστεριώτες, ο Γιάννης Πετράκης δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Κρίζμαν και Σκόνδρα. Ο Κρίζμαν δέχτηκε δεύτερη κίτρινη-κόκκινη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όμως έτσι κι αλλιώς θα απουσιάσει περίπου 15 ημέρες καθώς υπέστη θλάση στον δικέφαλο, ενώ ο Σκόνδρας έχει δηλωθεί εδώ και καιρό να εκτίσει σε αυτό το ματς ποινή για συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών. Πιθανότατα εκτός θα μείνουν Παμλίδης και Ξύδας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν προλαβαίνει το σαββατιάτικο ματς ο Σεργκελασβίλι.
Αντίθετα, επιστρέφει ο Λίλα ο οποίος εξέτισε την μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του και το πιθανότερο είναι να πάρει θέση στο βασικό σχήμα, με το ερωτηματικό να αφορά αν θα αγωνιστεί στα στόπερ ή σαν αμυντικό χαφ.
Το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης στο γυμναστήριο και στη συνέχεια οικογενειακό διπλό στο γήπεδο με έμφαση στην αμυντική τακτική.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ με νέο πρόσωπο τον νεοαποκτηθέντα κεντρικό αμυντικό Γιάννη Κάργα.