Να διατηρήσει το νικηφόρο σερί θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PANAXAIKH

Το νικηφόρο και αήττητο σερί του θα επιδιώξει να διευρύνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποδεχόμενος αύριο το μεσημέρι (12/01, 3:15 μ.μ.) την Παναχαϊκή στο «Ζωσιμάδες», στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου και την 12η αγωνιστική της Super League 2.
Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο Ελλάδας, η ψυχολογία των παικτών του ΠΑΣ είναι στα ύψη, ωστόσο ο Γιαννίκης και οι ποδοσφαιριστές του παραμένουν προσγειωμένοι, γνωρίζοντας ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και το κυριότερο ότι τα πάντα θα κριθούν στη διαδικασία των play off. 
Η χτεσινή νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-2 επί του Εργοτέλη στην Κρήτη, στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο μετά την απομάκρυνση Παπαδόπουλου, έφερε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο -4 από τον ΠΑΣ και τους 23 βαθμούς. Έτσι για να επαναφέρουν την διαφορά και την απόσταση στους 7 βαθμούς, οι Γιαννιώτες πρέπει να κερδίσουν την Παναχαϊκή αύριο στο «Ζωσιμάδες», σε μια αναμέτρηση από τα παλιά ανάμεσα σε δύο από τις πιο ιστορικές επαρχιακές ομάδες.
Τούρκικο ενδιαφέρον για Κάστρο
Χωρίς τον Φάμπρι Κάστρο θα παραταχθεί ο ΠΑΣ στο αυριανό παιχνίδι με τους Πατρινούς. Ο Κολομβιανός μέσος είναι τιμωρημένος καθώς συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής κόντρα στην Παναχαϊκή. Ανεξαρτήτως πάντως της τιμωρίας του,  τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη και ενδεχομένως βάσιμη φημολογία για πώληση του Κάστρο σε ομάδα της Τουρκίας και μάλιστα έναντι ποσού που πλησιάζει τις 300.000 ευρώ. Μάλιστα, οι φήμες ενισχύθηκαν και από την απουσία του Κάστρο από τη χτεσινή προπόνηση, με την επίσημη δικαιολογία να είναι ότι ακολούθησε ατομικό καθώς είχε ένα πρόβλημα στο νύχι του ποδιού του.  Παρά τα προβλήματα του καλοκαιριού και την αποτυχημένη προσφυγή του, ο Κολομβιανός Κάστρο έχει «δέσει» μαζί με τον Σιόντη στα αμυντικά χαφ και αποτελεί ένα από τα πολύτιμα εργαλεία για το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη. Για αυτό τον λόγο σε περίπτωση πώλησης του Κάστρο, θα πρέπει η διοίκηση του ΠΑΣ να κινηθεί άμεσα μεταγραφικά και να αποκτήσει παίκτη που θα καλύψει το κενό του Κολομβιανού μέσου.
Οι επιλογές Γιαννίκη
Για το αυριανό παιχνίδι με την Παναχαϊκή πάντως, ο Γιαννίκης καλείται να επιλέξει έναν εκ των Λιάσου ή Πίτου Γκαρσία ως αντικαταστάτη του Κάστρο στη μεσαία γραμμή. Μετά τους Καρτάλη και Νάουμετς που χρησιμοποιήθηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Νικολιάς έχει επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής αύριο κόντρα στους Πατρινούς.
Πέραν του Κάστρο απουσίαζε και ο Γεωργιανός Σεργκελασβίλι που συνεχίζει την αποκατάστασή του, ενώ ο Γροσδάνης μπήκε και αυτός έστω και πιο χαλαρά στο πρόγραμμα.
Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ πριν το ματς με την Παναχαϊκή θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Τρικαλινός τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αυριανό αγώνα.
Αναφορικά με τα πλάνα του Γιαννίκη, η μετάθεση της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για την ερχόμενη Τετάρτη (15/01) αντί για τις 29 Ιανουαρίου, ενδεχομένως να τροποποιήσει και τους σχεδιασμούς του τεχνικού του ΠΑΣ. Σίγουρα κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Χουτεσιώτης, ενώ τη θέση του Κάστρο διεκδικούν οι Λιάσος και Πίτου Γκαρσία.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος (Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Λιάσος, Νικολιάς, Νάουμετς (Ξύδας), Λέο, Παμλίδης. 
Διαιτητής ο Μπακογιάννης
Ο Άγγελος Μπακογιάννης από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την Παναχαϊκή.
Βοηθοί του Μπακογιάννη θα είναι οι Άγγελος Κολλιάκος από την Αθήνα και Κωνσταντίνος Οικονόμου από τη Δυτική Αττική ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Χαράλαμπος Αθανασίου από την Άρτα. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γεράσιμος Μαζαράκης από την Κεφαλονιά.
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Για ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όρισε γενική είσοδο για τον αυριανό αγώνα με την Παναχαϊκή και τιμή 10 ευρώ σε όλες τις θύρες.
Φυσικά εξαιρούνται τα παιδικά εισιτήρια που έχουν τιμή 5 €, ενώ στα VIP η τιμή θα είναι 15 ευρώ. Τα εισιτήρια θα διατίθενται αύριο Κυριακή, ανήμερα του αγώνα, από τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 11:00 το πρωί και μέχρι την έναρξη του αγώνα στις 15:15.
Μεταγραφική ενίσχυση για την Παναχαϊκή
Με δύο από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου θα ταξιδέψει στα Γιάννινα η Παναχαϊκή για το αυριανό ματς με τον ΠΑΣ. Ο λόγος για τους Μυτίδη και Ατανάσκοβιτς, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι καθώς εκδόθηκαν χτες τα δελτία τους από την ΕΠΟ. Αντίθετα, η αλβανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν απάντησε έγκαιρα με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί το δελτίο του Κοτσώνη ο οποίος θα μείνει εκτός αποστολής.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πατάπη καθώς ο νεαρός αμυντικός δεν συμμετείχε στη χτεσινή προπόνηση αφού ανέβασε πυρετό. Αν σήμερα υποχωρήσει ο πυρετός θα ακολουθήσει την αποστολή, αν όμως δεν υπάρξει βελτίωση στην υγεία του τότε πιθανότατα θα μείνει εκτός αποστολής.