Γιάννενα WFC-Άρης 1-6

on .

giannena wfc

• Με ήττα ξεκίνησε το 2020 για τα Γιάννενα WFC, καθώς γνώρισαν βαριά ήττα από τον πολύ δυνατό Άρη με 1-6, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Εθνικής γυναικών και συνεχίζουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η ατυχία συνεχίστηκε και στο κομμάτι των παικτριών, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά η τερματοφύλακας, Άσπα Χατζηλαζάρου, η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει υποβασταζόμενη από τον αγωνιστικό χώρο.
Αγωνιστικά, ο Άρης έδειξε από νωρίς την ανωτερότητά του, πετυχαίνοντας τρία τέρματα στα πρώτα είσοσι λεπτά, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3΄ με την προβολή της Τζόρτζεβιτς, έπειτα από κόρνερ της Γεωργαντζή.
Στο 9΄ η Χατζηλαζάρου απέκρουσε ωραία το δυνατό σουτ της Γεωργαντζή.
Στο 15΄ ήρθε το δεύτερο τέρμα γιατις φιλοξενούμενες, όταν από σέντρα της Γεωργαντζή η Κοκοβιάδου με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 20΄ ήταν σειρά της Γεωργαντζή να σκοράρει για το 0-3, με δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε αρχικά στο κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα της Χατζηλαζάρου.
Οι παίκτριες του κ. Κοκοβιάδη συνέχισαν την πίεση, έχοντας καλή ευκαιρία στο 36΄ με το σουτ της Τζόρτζεβιτς  να διώχνει με εντπωσιακό τρόπο η Χατζηλαζάρου, ενώ στο 39΄το χτύπημα φάουλ της Γεωργαντζή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Στην επανάληψη, το μοτίβο του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Άρη να υπερισχύει στον αγωνιστικό, πετυχαίνοντας και πάλι ακόμη ένα γρήγορο γκολ, όταν στο 55΄ η Τζόρτζεβιτς με προβολή και πάλι έγραψε το 0-4. Στο 63΄ η Χατζηλαζάρου τραυματίστηκε στο γόνατο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το ματς, ενώ στην θέση της, ως εσωτερική αλλαγή μπήκε η Υφαντή ,και σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν υπήρχαν άλλες αλλαγές στον πάγκο της ομάδας, οι γηπεδούχες αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με 10 παίκτριες.
Ο Άρης προχώρησε στο fair play της χρονιάς, καθώς βγάζοντας την Τσιγγελίδου από τον αγώνα, έμεινε κι εκείνος με 10 παίκτριες, δείχνοντας πως ο αθλητισμός έχει και πολλές όμορφες στιγμές. Στο 66΄ η Μανταντζή στόχευσε από μακριά το οριζόντιο δοκάρι.
Τα Γιάννενα κατάφεραν να μειώσουν  σε 1-4 στο 82΄ με το πανέμορφο γκολ της Ράπτη, με  ψηλοκρεμαστό σουτ  από τα όρια της μεγάλης περιοχής.
Άμεσα απάντησαν οι «κιτρινόμαυρες», με την Κοκοβιάδου να σκοράρει με σουτ για το 1-5, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88΄ μια ''πρώην'' Γιαννιώτισσα, η Σοφία Πελεκούδα με σουτ εντός περιοχής, έπειτα από σέντρα της Παντελιάδου, για το 1-6. 
Διαιτησία: Πολυχρονίου (Σιδερίδης –Τριανταφυλλίδης)
Γιάννενα WFC (Σπυριδωνίδης): Χατζηλαζάρου (63΄Υφαντή), Ζαχαράτου, Καραγιαννίδου, Γιωτίτσα, Ράπτη, Τσιούρη, Νικολάου, Μήτα (46΄ Νικοπούλου), Υφαντή, Αρσένη, Ντόβα.
Άρης (Κοκοβιάδης): Βήκα, Βουτσά (46΄ Γεωργαλά), Πυθούλα, Μελισσού, Πελεκούδα, Τζόρτζεβιτς (78΄ Σοφιολάκη), Μανταντζή, Γεωργαντζή (61΄ Παντελιάδου), Τσιγγελίδου, Μουστάκη (65΄ Μίμη), Κοκοβιάδου.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ