Ο ΠΑΣ τα «δίνει όλα» για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου

on .

PAO PAS SHMATA

• Την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεκδικήσει με όλες τους τις δυνάμεις σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για την 2η αγωνιστική της 6ης φάσης του θεσμού.
Οι Γιαννιώτες βρίσκονται σε περίοδο εξαιρετικού φορμαρίσματος καθώς παραμένουν αήττητοι σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους για 10 συνεχόμενα παιχνίδια και στις δύο διοργανώσεις. Η ομάδα της Ηπείρου έχει το προβάδισμα μετά το 1-0 της περασμένης εβδομάδας στο «Ζωσιμάδες» χάρη στο γκολ του Παμλίδη, ωστόσο αναμφισβήτητα η σημερινή ρεβάνς θα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ο μοναδικός στόχος που απέμεινε στον Παναθηναϊκό είναι το κύπελλο και γιαυτό θα πρέπει η γιαννιώτικη ομάδα να είναι ιδιαίτερα μαχητική και προσηλωμένη προκειμένου να τον αφήσει εκτός συνέχειας.
Το κλίμα στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ιδιαίτερα θετικό μετά και τη νίκη με 1-0 επί της Παναχαϊκής, ωστόσο ο Αργύρης Γιαννίκης είναι αρκετά διαβασμένος και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της σημερινής αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό της προσήλωσης που υπάρχει για τη σημερινή αναμέτρηση και τον στόχο της πρόκρισης στα προημιτελικά αποτελεί το γεγονός ότι η αποστολή του ΠΑΣ ταξίδεψε για την Αθήνα τη Δευτέρα, δύο ημέρες δηλαδή πριν τον αγώνα, προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση.
Το απόγευμα της Δευτέρας και χτες το πρωί ο ΠΑΣ Γιάννινα προπονήθηκε σε γήπεδο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κορωπί. Το προπονητικό team εστίασε στην τακτική αντιμετώπιση του αγώνα με ασκήσεις τόσο επιθετικής ανάπτυξης όσο και αμυντικής τακτικής. Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε να πάρει στην αποστολή του ΠΑΣ 22 ποδοσφαιριστές, σχεδόν όλους τους διαθέσιμους παίκτες και θα επιλέξει λίγο πριν τον αγώνα την τελική 18αδα. 
Αναλυτικά την 22μελή αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Περιστερίδης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Γώγος, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Σιόντης, Πίτου Γκαρσία, Λιάσος, Κάστρο, Λώλης, Νικολιάς, Νάουμετς, Καρτάλης, Ξύδας, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν.
Αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα θεωρείται σίγουρη η επιστροφή των Αποστολόπουλου και Παμλίδη στο αρχικό σχήμα, όπως και του Κάστρο στα χαφ. Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Γιαννίκογλου (Χουτεσιώτης), Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Κάστρο, Νικολιάς, Ξύδας (Νάουμετς), Παμλίδης, Λέο (Κρίζμαν).

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει τον σημερινό αγώνα.
Βοηθοί του Μακεδόνα ρέφερι θα είναι ο Κώστας Νικολαΐδης από τη Μακεδονία και ο Βασίλης Καλύβας από τη Φθιώτιδα. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γκάμαρης από την Αθήνα και παρατηρητής διαιτησίας ο Φαντόπουλος από τον Πειραιά.

Χωρίς Νούνες ο Παναθηναϊκός
Χωρίς τον Νούνες θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στη σημερινή ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Πορτογάλος αποχώρησε με διάταση στον προσαγωγό από την προπόνηση της Δευτέρας και αποκλείστηκε από την αποστολή.
Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να καταλύσει η αποστολή του Παναθηναικού από τη Δευτέρα σε ξενοδοχείο έτσι ώστε να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και συσπείρωση ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ. 
Αναλυτικά την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελούν οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κολοβός, Δώνης, Μακέντα, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπεκ, Μπουζούκης, Περέα, Κουρμπέλης, Θεοχάρης, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Καμπετσής, Αλεξανδρόπουλος.