Δυνατό μεταγραφικό μπάσιμο οι γυναίκες του ΠΑΣ

on .

vintsilaioy

• Δυναμικά έχει μπει στο μεταγραφικό παζάρι η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της για την ερχόμενη σεζόν, που θα την βρει για δεύτερη σερί χρονιά στην Α1 Γυναικών.

Κυανόλευκες οι αδερφές Βιντσηλαίου
Η αρχή για την ομάδα του Νίκου Δουβίτσα έγινε με την απόκτηση των 22χρονων δίδυμων αδερφών Αγγελικής και Σταυριανής Βιντσηλαίου από τον Ο.Α Χανίων.
Οι δύο ταλαντούχες και ανερχόμενες αθλήτριες, με καταγωγή από την Κόνιτσα Ιωαννίνων, μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά στα Χανιά και την κατάκτηση της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα της Α1, είχαν προτάσεις από ομάδες που τερμάτισαν πιο πάνω στη βαθμολογία από τον ΠΑΣ, αλλά μετά από την επιμονή και προσπάθεια της διοίκησης κατέληξαν στα Γιάννινα!
Η Αγγελική Βιντσηλαίου έχει ύψος 1,75 και αγωνίζεται στις θέσεις 1 και 2. Διεθνής με τις εθνικές ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων και Νέων Γυναικών ενώ την περασμένη χρονιά είχε μέσο όρο 10,7 πόντους, 2.3 ασίστ, 1,2 ριμπάουντ και 0,9 κλεψίματα σε 18,5 λεπτά συμμετοχής.
Η Σταυριανή Βιντσηλαίου με ύψος 1,81 αγωνίζεται στις θέσεις 3 και 4. Και αυτή διεθνής με τις ομάδες Κορασίδων, Νεανίδων και Νέων Γυναικών, ενώ την περασμένη χρονιά είχε 6,7 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ, 1,7 κλεψίματα (5η στην Α1) με 40% στα δίποντα και 69% στις βολές σε μ.ο.22 λεπτά συμμετοχής με τον Ο.Α Χανίων. Σημαντική στιγμή για την ίδια ήταν η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου με την Εθνική ομάδα κάτω των 18 ετών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σαράγιεβο το 2016, έχοντας αναδειχθεί πρώτη στο Efficiency Rating της διοργάνωσης με 7.1 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 2.6 κλεψίματα ανά αγώνα.

Φοβερή κίνηση με Κούπερ
Με τον ταύρο στη φανέλα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η 25χρονη Καναδή αθλήτρια Σαμάνθα Κούπερ, πρώτη σκόρερ και πρώτη ριμπάουντερ του Σουηδικού πρωταθλήματος.
Αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5, έχει ύψος 1,88 και προέρχεται από μια παραγωγική χρονιά στο Σουηδικό πρωτάθλημα με εξαιρετικά νούμερα: 21 πόντους (1η), 14,4 ριμπάουντ(1η), 1,8 ασίστ και 0,9 κλεψίματα σε 18 αγώνες, ενώ ήταν 1η σε επιθετικά ριμπάουντ (5) και 2η στο πρωτάθλημα σε Ranking Efficiency με 24.8!
Παράλληλα είχε πολύ καλά ποσοστά με 49% στα δίποντα, 74% βολές ενώ είχε και 1,6 τρίποντα ανά αγώνα.
Να σημειωθεί, επίσης, πώς κέρδισε το βραβείο της καλύτερης Forward του Σουηδικού πρωταθλήματος, έχοντας κάνει σε 16 από τους 18 αγώνες που έπαιξε double-double!
Τη σεζόν 2018-2019, η απόφοιτος του Fairfield University, αγωνίστηκε στο Λουξεμβούργο και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με την Grengewald Hostert, έχοντας μια πολύ δυνατή χρονιά με 20,3 πόντους και 13,1 ριμπάουντ σε 28 παιχνίδια, συμβάλλοντας κατά το μέγιστο βαθμό στην κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα της.
Η Κούπερ αναμένεται να βοηθήσει πολύ τον ΠΑΣ την επόμενη σεζόν και η διοίκησή στην ανακοίνωσή της τονίζει πώς ανυπομονούν να την καλωσορίσουν στα Γιάννινα.