Τα τηλεοπτικά καθορίζουν την τύχη του πρωταθλήματος

on .

SUPER LEAGUE 2 SHMA

Ακόμα μια χρονική μετάθεση υπάρχει στις εξελίξεις και τις αποφάσεις για το πρωτάθλημα της Super League 2 καθώς αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της αντιπροσωπείας της με την Super League 1 και την ΕΠΟ. Αναγκαία συνθήκη η συνέχιση του πρωταθλήματος για να μην υπάρξουν προβλήματα με την ΕΡΤ.
Ο λόγος της ακύρωσης της σημερινής συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων των δύο κατηγοριών και της ΕΠΟ είναι προφανής και έχει να κάνει με τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή στην Super League 1. Ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου δεν μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς θεωρείται δεδομένη η αλλαγή σκυτάλης στην λίγκα. Επομένως, ήταν εξαρχής δύσκολο να πραγματοποιηθεί το ραντεβού σήμερα Τετάρτη, ιδίως χωρίς να έχει προηγηθεί ΔΣ και χωρίς ο Λυσάνδρου να έχει την εξουσιοδότηση των ομάδων.
Τελικά το ραντεβού της Τετάρτης ακυρώθηκε, όπως ήταν λογικό, και μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Μηνάς Λυσάνδρου έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και τη θέση του θα λάβει ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι το φαβορί για την προεδρία της Super League. Συνυποψήφιος του θα είναι ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, όμως ο Μπουτσικάρης έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερα ενεργός στα θέματα του συνεταιρισμού την τελευταία τριετία. Ως εκ τούτου, η μετάθεση του ραντεβού της Super League 1 με την Super League 2 και την ΕΠΟ αυτομάτως σημαίνει και καθυστέρηση των εξελίξεων αλλά και των αποφάσεων για το μέλλον του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.

Χρέος των ομάδων στην ΕΡΤ
Εν τω μεταξύ, η ΕΡΤ που παρέμενε σιωπηλή όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από χτες έχει αρχίσει να περνάει στην αντεπίθεση και φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι στο οικονομικό ζήτημα και στα τηλεοπτικά συμβόλαια.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, η επανέναρξη του πρωταθλήματος και η διεξαγωγή των δύο τελευταίων αγωνιστικών αποτελεί αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να μην υπάρξουν προβλήματα με την δημόσια τηλεόραση. Κι αυτό διότι σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ η ΕΡΤ έχει καταβάλλει περίπου 3.550.000 ευρώ συνολικά στις 11 ΠΑΕ (σ.σ. ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε εκτός κεντρικής διαχείρισης) και στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται και οι δύο αγωνιστικές που δεν έχουν γίνει λόγω της διακοπής που προκάλεσε ο κορωνοϊός.
Συνεπώς η ΕΡΤ έχει προπληρώσει το προϊόν που θα έδειχνε και περιμένει προφανώς την αναμενόμενη ανταπόδοση καθώς σε διαφορετική περίπτωση αυτά τα έξτρα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν. Κι αν κάνουμε το λογαριασμό ανέρχονται σχεδόν στις 300.000 ευρώ.
Για αυτό τον λόγο η διοργανώτρια και προσωπικά ο πρόεδρος της λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος πιέζουν για την επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Με το σκεπτικό ότι αν συμβεί αυτό, τότε θα «ξεχρεώσουν» οι ομάδες το υπόλοιπο που υπάρχει στην ΕΡΤ, ενώ αν προχωρήσει το σενάριο με μονά ματς στα play off, δηλαδή 5 από τα 10 ματς, τότε θα προταθεί στο δημόσιο κανάλι να δώσει περίπου 800.000 ευρώ για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, μέρος των οποίων θα πάνε και στην διοργανώτρια Super League 2.
Υπό κανονικές συνθήκες η ΕΡΤ θα έπρεπε να δώσει κάτι λιγότερο από 2.000.000 ευρώ στις ομάδες για να τα μοιραστούν και πλέον είναι ξεκάθαρο πως εάν η μπάλα δεν κυλήσει στο χορτάρι η δημόσια τηλεόραση δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει ούτε ευρώ, ενώ θα μπορεί αν διεκδικήσει μέχρι και επιστροφή χρημάτων.

Χωρίς προβλήματα ο ΠΑΣ
Με κανονικούς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα με πρωινή προπόνηση.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με κυκλοφορία μπάλας και ανάπτυξη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ξεχωριστό κομμάτι αποτέλεσε η προετοιμασία στατικών φάσεων με συγκεκριμένες οδηγίες από το τεχνικό επιτελείο.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο ΠΕΑΚΙ. Όπως είναι λογικό, παίκτες και τεχνικό επιτελείο αναμένουν τις εξελίξεις προκειμένου να ενημερωθούν αν και πότε θα γίνει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και το κυριότερο πόσους αγώνες θα δώσουν 2 ή 7 ή και περισσότερους; Όσο κυλούν οι μέρες και δεν υπάρχει οριστική απόφαση, τόσο αυξάνεται και η αβεβαιότητα στους κόλπους των ποδοσφαιριστών.