Δυστοκία και… διαιτησία σταμάτησαν τον ΠΑΣ!

on .

PAS GIANNINA PANAITOLIKOS 8 11 2020

•Ακόμα δύο εντός έδρας βαθμούς άφησε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα και έφτασε τους συνολικά πέντε χαμένους μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Οι Γιαννιώτες εμφανίστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στην ΑΕΛ, έχασαν ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια με τους Ελευθεριάδη (38') και Παντελάκη (85'), αλλά έμειναν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» για την 8η αγωνιστική της Super League.
Με αλλαγές ο ΠΑΣ
Με τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με την ΑΕΛ παρέταξε ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης τον ΠΑΣ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Οι Σιόντης, Λιάσος και Νάουμετς πήραν τις θέσεις των Εραμούσπε, Ντομίνγκεθ και του τιμωρημένου Λώλη.
Η διάταξη που χρησιμοποίησε ο Τρικαλινός τεχνικός ήταν και πάλι το 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σάλιακας, στο αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παντελάκης και Κάργας. Στα χαφ οι Σιόντης και Λιάσος, δεξί εξτρέμ ήταν ο Ελευθεριάδης, αριστερό ο Νάουμετς και το δίδυμο στη γραμμή κρούσης αποτελούσαν οι Λέο και Παμλίδης.
Φάσεις με Σάλιακα-Παντελάκη
Η νευρικότητα και οι δυνατές μονομαχίες ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού στο πρώτο τέταρτο και από εκεί και πέρα η γιαννιώτικη ομάδα πήρε σταδιακά τα ηνία του ματς, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του Παναιτωλικού.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 14’. Ο Λέο με ατομική ενέργεια ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, βγήκε φάτσα με το τέρμα του Παναιτωλικού, έκανε το σουτ, ο Κνετ έδιωξε και στην εξέλιξη της φάσης ο Σάλιακας έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η ομάδα του Γιαννίκη συνέχισε να έχει κέφια και να αποδίδει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στο 20’ Παμλίδης με γυριστό ψαλιδάκι έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 22' ο Σάλιακας εκτέλεσε το φάουλ, ο προωθημένος Παντελάκης νίκησε τους πάντες στον αέρα, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κνετ.
Στο 25’ ο Σάλιακας σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα και στρώθηκε στον Λιάσο, το σουτ όμως του 20χρονου αμυντικού χαφ έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Παναιτωλικού.
Δοκάρι με Ελευθεριάδη
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Χουτεσιώτης δεν αιφνιδιάστηκε στο μακρινό σουτ από τον Μεντόσα στο 34’, μπλοκάροντας σταθερά τη μπάλα. Η επόμενη στιγμή ήταν το δοκάρι του Ελευθεριάδη για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 38' ο 29χρονος Καβαλιώτης επιθετικός του ΠΑΣ έκανε μαγική ντρίπλα στον Καρασαλίδη και τον πέρασε σαν σταματημένο, πάτησε περιοχή, έκανε τη σέντρα σουτ, η μπάλα όμως βρήκε την εξωτερική πλευρά της συμβολής των δοκαριών του Κνετ και απομακρύνθηκε.
Ευκαιρία με Αριγίμπι
Η μοναδική απειλητική στιγμή τους Αγρινιώτες στο πρώτο ημίχρονο ήρθε με τη συμπλήρωση 45 λεπτών στο «Ζωσιμάδες». Ύστερα από αντεπίθεση, ο Γιάκολις έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Αριγίμπι που έπιασε το σουτ, η μπάλα όμως έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Επέμβαση Χουτεσιώτη-φάση Λέο
Ο 25χρονος Αμερικανός μεσοεπιθετικός της αγρινιώτικης ομάδας Αριγίμπι λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στους γηπεδούχους και στο 58’, όταν έφυγε στην αντεπίθεση έκανε το σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης με το αριστερό χέρι έδιωξε προσωρινά τη μπάλα, για να απομακρύνει τον κίνδυνο μια και καλή ο Σάλιακας.
Η φαντασία και η δημιουργικότητα έλειψαν από το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης. Κάτι που διέκρινε και ο Γιαννίκης, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Καρτάλη αντί του Νάουμετς που έμεινε μακρυά από τον καλό του εαυτό.
Τελικά, οι Γιαννιώτες βρήκαν τον τρόπο να κάνουν φάση στο παιχνίδι λίγο αργότερα. Στο 66' ο Καρτάλης με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Γάλλο επιθετικό στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, αυτός ξεμαρκαρίστηκε από τον Καρασαλίδη και βγήκε τετ α τετ με τον Κνετ, όμως ο Αυστριακός τερματοφύλακας πρόλαβε και έβαλε το σώμα του διώχνοντας σε κόρνερ.
Στο 73' ο ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε πέναλτι σε μια φάση που φαίνεται πως οι Γιαννιώτες διαμαρτύρονται δικαίως. Ο Καρτάλης πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα από τον Μεντόσα, υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο παικτών, όμως ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το αξιοσημείωτο και περίεργο είναι ότι ούτε ο διαιτητής VAR Τζοβάρας αξιολόγησε σωστά τη φάση και δεν έστειλε τον διαιτητή να δει τη φάση, επομένως συμφώνησε με την αρχική του απόφαση.
Στο 76’ ο Ελευθεριάδης έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Παμλίδης δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική ασίστ του συμπαίκτη του.
Άτυχος για δεύτερη φορά
Η γιαννιώτικη ομάδα έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 85’. Ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Παντελάκης πήδεξε ψηλότερα από όλους και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κνετ, μια στιγμή που στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη η γιαννιώτικη ομάδα.
Παρά την πίεση του ΠΑΣ Γιάννινα το γκολ δεν ήρθε στα τελευταία λεπτά και η γιαννιώτικη ομάδα άφησε άλλους δύο βαθμούς στην έδρα της. Ο ΠΑΣ ανέβηκε στους 9 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός που αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε τους 4.
Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δύσκολο έργο καθώς ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Διαιτησία: Ευαγγέλου (Παπαδάκης- Στεφανής)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (74’Οικονομόπουλος), Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Σιόντης, Λιάσος (74’ Ντομίνγκεθ), Νάουμετς (61’ Καρτάλης), Ελευθεριάδης, Λέο, Παμλίδης.
Παναιτωλικός (Λουτσιάνο): Κνετ, Λιάβας, Καρασαλίδης (72’ Μαλής), Βάντερσον, Αριγίμπι (65’ Μάζουρεκ), Ντάλσιο (92’ Τσιγγάρας), Ντίας, Μεντόσα (92’ Ντουάρτε), Κωνσταντόπουλος, Βέργος, Γιάκολις.