Με 17 παίκτες λόγω κρουσμάτων στο Ηράκλειο ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

OFH PAS GIANNINA SHMATA

Με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά με πίστη για θετικό αποτέλεσμα ταξίδεψε χτες στο Ηράκλειο Κρήτης ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σήμερα (5:15 μ.μ.) θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Με 17 παίκτες η αποστολή των Γιαννιωτών, χωρίς δεύτερο τερματοφύλακα για δεύτερο σερί παιχνίδι.
Μετ’ εμποδίων ολοκληρώθηκε και πάλι η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του σημερινού αγώνα με τους Κρητικούς. Κι ο λόγος έχει να κάνει με τον εντοπισμό ενός ακόμη θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε παίκτη της ομάδας στον τελευταίο διαγνωστικό έλεγχο πριν τη σημερινή αναμέτρηση. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον έχουν αρνητικοποιηθεί 3 παίκτες και κάποιοι εξ αυτών είναι και στη διάθεση του Ηρακλή Μεταξά. Τα προβλήματα είναι πολλά για τον 54χρονο τεχνικό καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τρεις τραυματίες, τους Κόντε, Οικονομόπουλο και Σνάιντερ, αλλά και τους Λοντίγκιν, Αθανασίου, Γκαρντάφσκι, Καραχάλιο, Λώλη, Σιόντη, Καραγιάννη, Παντελάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι o ΠΑΣ ταξίδεψε στην Κρήτη χωρίς δεύτερο γκολκίπερ και μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό θα παίξει και κόντρα στον ΟΦΗ μόνο με ένα διαθέσιμο τερματοφύλακα, τον Σούλη. Αντίθετα, στην αποστολή βρίσκεται για πρώτη φορά ο νεοαποκτηθείς Στάνκο και δεν αποκλείεται ο Αμερικανοπολωνός να κάνει και ντεμπούτο παίρνοντας χρόνο συμμετοχής από τον Μεταξά.
Οι παίκτες που είναι στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι είναι οι εξής: Σούλης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Περέα, Τριάδης Α., Τριάδης Π., Μιλιντσεάνου, Μορέιρα, Μίνα, Κύρκος. Στάνκο και Ρίζος.
Τα πλάνα του Μεταξά
Περιορισμένες είναι και σε αυτό το παιχνίδι οι επιλογές του Ηρακλή Μεταξά που από ότι φαίνεται θα εμπιστευτεί τους δέκα που ξεκίνησαν στον αγώνα με τον Ιωνικό συν τον Μορέιρα που μπήκε ως αλλαγή του Σνάιντερ, Δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Στάνκο.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Σούλης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Μπρένερ, Περέα, Μιλιντσεάνου.
Ο Τζήλος «άρχοντας» του αγώνα
Ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα και ο Σπυρίδων Βασιλόπουλος από τον Έβρο ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία. Στο VAR θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα και AVAR ο Γεώργιος Χριστάκογλου από την Αθήνα.
Να σπάσει την αρνητική  παράδοση...
Οι αναμετρήσεις απέναντι στον σύλλογο του Ηρακλείου έχουν ιδιαίτερη αξία για τους φιλάθλους του «Άγιαξ της Ηπείρου» με αφορμή τα αλήστου μνήμης μπαράζ της Ρόδου το 2001 (1-0, 2-0) και τα επεισόδια που είχαν γίνει στις 17 Ιουνίου στον τελευταίο αγώνα των μπαράζ που έκρινε και τον υποβιβασμό του ΠΑΣ στην Β' Εθνική. Από εκεί και πέρα, η πλάστιγγα της παράδοσης στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΟΦΗ, γέρνει ξεκάθαρα υπέρ της κρητικής ομάδας.
Σε 28 ματς, ο ΟΦΗ μετράει 20 νίκες, 4 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και 4 φορές ο ΠΑΣ έφυγε νικητής από το Ηράκλειο, εκ των οποίων η μία ήταν στα χαρτιά (0-3) τη σεζόν 2014-15 σε ένα ματς που είχε γίνει οριστική πριν την έναρξή του η αποχώρηση των Κρητικών από εκείνο το πρωτάθλημα. Την προηγούμενη φορά που ο ΠΑΣ πήρε το διπλό ήταν τον Απρίλιο του 2012 με σκορ 0-2 χάρη στα γκολ των Τζάνη και Βίλα. Οι άλλες δυο φορές ήταν τη σεζόν 1972-73 για τη Β΄ Εθνική (0-1) και τη σεζόν 1976-77 (1-2) για την Α’ Εθνική.
Οι τέσσερις ισοπαλίες που έχουν έρθει είναι όλες με 1-1, ενώ έξι φορές ο ΟΦΗ κέρδισε τον ΠΑΣ με διαφορά τριών τερμάτων, εκ των οποίων οι 4 με 3-0 και οι 2 με 4-1. Και σε επίπεδο τερμάτων υπερτερεί η ομάδα του Ηρακλείου που έχει σκοράρει 50 φορές, έναντι 17 του ΠΑΣ.
Με Ντουρμισάι ο ΟΦΗ  κόντρα στον ΠΑΣ
Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του ΟΦΗ για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Νίκος Νιόπλιας είδε να επιστρέφει μετά από 2,5 μήνες λόγω τραυματισμού ο Ντουρμισάι, όπως και οι Τοράλ (ήταν τραυματίας), Μεγιάδο (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής) και ο Σηφάκης που το τελευταίο διάστημα τον ταλαιπωρούσε μια ίωση.
Ο Νιόπλιας μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή που είναι η εξής: Βάτερμαν, Σηφάκης, Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μπαλογιάννης, Νέιρα, Ναμπί, Γκαγιέχος, Τοράλ, Στάικος, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Λάμπρου, Βαν Ντούινεν, Καμάου, Ντουρμισάι, Τσιλιανίδης, Γρίβας και Καστάνιος.
Από το σημερινό παιχνίδι θα απουσιάσουν οι Μαρινάκης, Σωτηρίου και Γιάννου.
Προς αναβολή και το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Ο κορωνοϊός και η μετάλλαξη «Όμικρον» έχουν χτυπήσει για τα καλά τις ελληνικές ομάδες και αρκετά παιχνίδια αναβάλλονται λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων. Έτσι η Super League ανέβαλε λόγω κρουσμάτων τους αγώνες Άρης – Ατρόμητος και Παναιτωλικός – Λαμία, ενώ προς αναβολή οδεύει και το ντέρμπι των Δικεφάλων μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι ότι εντοπίστηκαν ακόμα 3 κρούσματα στον ΠΑΟΚ και ο συνολικός αριθμός παικτών ανέβηκε στους 8.