Κοντά σε συμφωνία με Γάλλο τερματοφύλακα

on .

GKARNTAFSKI PAS

• Παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούν και επίσημα από χτες 3 ακόμα ποδοσφαιριστές ανεβάζοντας τον αριθμό των μέχρι τώρα αποχωρήσεων στις 10 κι ενώ επίκειται η μεταγραφική πώληση του Γιάννη Κάργα στον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα,  έλυσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα 3 ποδοσφαιριστές-επιλογές του πρώην προπονητή Ηρακλή Μεταξά, ο Γιάν Μαρκ Σνάιντερ, ο Μίκαελ Γκαρντάφσκι και ο Κέιλεμπ Στάνκο.

Για τον Γερμανό Σνάιντερ και τον Αμερικανοπολωνό Στάνκο ήταν δεδομένο πώς θα αποχωρήσουν καθώς δεν υπήρχε διάθεση από πλευράς διοίκησης να ανανεωθεί το συμβόλαιο τους που έληγε στο τέλος Ιουνίου. Για τον Γκαρντάφσκι έγιναν κάποιες προσπάθειες ανανέωσης της συνεργασίας, οι οποίες απέβησαν λόγω διαφοράς στο οικονομικό, ενώ τον παίκτη θέλει να πάρει και ο Μεταξάς στον Αστέρα Τρίπολης. 

Μετά το πρώτο κύμα των αποχωρήσεων, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε και χτες ευχαριστήρια ανακοίνωση για τους 3 ξένους ποδοσφαιριστές, κάτι που δείχνει μια πρώτη αλλαγή πλεύσης στο εντελώς αντιεπικοινωνιακό κομμάτι και τη στάση που κρατούσε για πολλά χρόνια αφήνοντας χωρίς ανακοινώσεις τις αποχωρήσεις σημαντικών ποδοσφαιριστών που προσέφεραν στη γιαννιώτικη ομάδα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Κέιλεμπ Στάνκο, Γιαν-Μαρκ Σνάιντερ και Μίκαελ Γκαρντάβσκι. Τους ευχαριστεί για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους».

Προχωράει για Γάλλο γκολκίπερ

Το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Γιάννινα για την απόκτηση ενός γκολκίπερ είναι δεδομένο μετά την αποχώρηση του Γιούρι Λοντίγκιν που πήγε στον Παναθηναϊκό.  Σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχαμε γράψει για τις περιπτώσεις  2 Γάλλων κι ενός Σέρβου τερματοφυλάκων που απασχολούσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Το περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει για έναν εκ των δύο Γάλλων, ο οποίος είναι 28 χρονών, έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπορντό και έχει αγωνιστεί σε αρκετές γαλλικές ομάδες. Η περίπτωση είχε κολλήσει πριν λίγες ημέρες, όχι όμως λόγω εμπλοκής στο οικονομικό, ωστόσο φαίνεται ότι πλέον συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ολοκληρωθεί και ο Γάλλος να έρθει στα Γιάννινα.

Ωστόσο επειδή αυτή η υπόθεση έχει περάσει από χίλια κύματα η διοίκηση έχει ανοιχτή γραμμή και με τον Κώστα Κότσαρη σε περίπτωση που στραβώσει κάτι να κλείσει άμεσα τον πρώην τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Έρχεται στα Γιάννινα ο Στάικος

Στα Γιάννινα θα έρθει εντός της ημέρας ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Θανάσης Στάικος, ο οποίος θα αρχίσει να πιάνει δουλειά μιας και μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τελευταία εβδομάδα διακοπών των ποδοσφαιριστών πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Με τον Στάικο αναμένονται τις επόμενες ημέρες στα Γιάννινα και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου των Γιαννιωτών, οι νέες αφίξεις Πενταρβάνης και Αργυρίου, ο Σούιτσα που παρέμεινε, αλλά και ο Γιάννης Ντουρουντός που επιστρέφει μετά το πέρασμα του από την Κύπρο. 

Τα πράγματα για τον Θανάση Στάικο είναι εξ’ αρχής δύσκολα αφού μετά τις αποχωρήσεις των παικτών που αποτελούσαν τον βασικό κορμό της ομάδας (Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Σνάιντερ, Στάνκο, Γκαρντάφσκι και ενδεχομένως του Ντομίνγκεθ) θα αναγκαστεί να χτίσει μια ομάδα από την αρχή. Βέβαια αυτό δεν τρομάζει τον Θανάση Στάικο άλλωστε στα δύσκολα φαίνεται πόσο αντέχει κάποιος αφού και για αυτόν η φετινή χρονιά είναι μια ευκαιρία να δείξει προπονητικά ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Γιάννη Κάργα ήδη έχει ακουστεί το όνομα του 25χρονου Δημήτρη Σταυρόπουλου που έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας και συγκεκριμένα στη Ρετζίνα. Επαφές ανάμεσα στη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα και τον ποδοσφαιριστή έχουν γίνει και αναμένεται να δούμε αν αυτό το «φλερτ» που υπάρχει καταλήξει σε οριστική συμφωνία.

Στις 30 Ιουνίου οι αιματολογικές,  2-3 Ιουλίου τα εργομετρικά

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα επιστρέψουν στη βάση τους την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου μιας και την επόμενη μέρα είναι προγραμματισμένες οι αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 1 Ιουλίου. Το απόγευμα αυτές τις δύο ημέρες θα γίνουν και δύο προπονήσεις πριν τα εργομετρικά που θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 3 Ιουλίου, ενώ από 4 Ιουλίου ο ΠΑΣ μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας με διπλές προπονήσεις.

Εκτός τους επαγγελματίες στις πρώτες προπονήσεις της νέας σεζόν θα συμμετάσχουν και κάποιοι παίκτες από την Κ19, ενώ μετά την επιστροφή της ομάδας από την Πολωνία ο Θανάσης Στάικος σε εβδομαδιαία βάση θα καλεί ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομών για προπονήσεις και ίσως  κάποιοι από αυτούς να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο.