Με δύο γκολ «πλήρωσε» ένα ακόμη «νεκρό» διάστημα!

on .

BOLOS PAS 10 11 22

• Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ακόμα παιχνίδι πλήρωσε ένα «νεκρό» διάστημα στον αγώνα και γνώρισε την 7η φετινή του ήττα καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον ΝΠΣ Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η ομάδα της Ηπείρου πλήρωσε, όπως και στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, αλλά και σε πολλούς ακόμα προηγούμενους αγώνες, ένα κακό δεκάλεπτο στην επανάληψη και παρά την προσπάθεια στο τέλος στάθηκε άτυχη με το δοκάρι του Παμλίδη και έφυγε με άδεια χέρια από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο Σέρβος Οζέγκοβιτς εκμεταλλεύτηκε αμυντικά λάθη και με δύο γκολ στο 47’ και στο 55’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Βόλου. Ο ΠΑΣ αντέδρασε μόνο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Μείωσε το σκορ με τον Μπάλαν (82’) και είχε την ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο οι κεφαλιά του Παμλίδη στις καθυστερήσεις βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.  

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ 

Μια έκπληξη επιφύλαξε η χτεσινή ενδεκάδα του ΠΑΣ, αφού για πρώτη φορά έμεινε εκτός ο Εραμούσπε και ο Μπαγκαλιάνης προτιμήθηκε να είναι ο παρτενέρ του Παντελάκη στο κέντρο της άμυνας. Ο προπονητής Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ με την προσφιλή του διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασίου, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος και στο κέντρο της άμυνας οι Παντελάκης και Μπαγκαλιάνης. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μπιλμπάο, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Λιάσο και Τζίμα. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Ροσέρο, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή ο Παμλίδης. 

Καλή αμυντική λειτουργία 

Στο πρώτο τέταρτο ο Βόλος είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή μπάλας (66%-34%), χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια απειλή για την εστία του Αθανασίου. Οι παίκτες του ΠΑΣ συνέχισαν να ικανοποιούν τον προπονητή τους με την παρουσία τους στο ανασταλτικό κομμάτι και παράλληλα να προσπαθούν να βγουν με αξιώσεις μπροστά. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ ήρθε στο 21’. Ο Μορέιρα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Τζίμας πήρε  την κεφαλιά γυρνώντας τη μπάλα προς την μικρή περιοχή του Κότνικ εκεί βρέθηκε ο Παμλίδης που έκανε το ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η γιαννιώτικη ομάδα συνέχισε να λειτουργεί εξαιρετικά αμυντικά, πετυχαίνοντας να κλείσει καλά τους διαδρόμους και να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Αθανασίου τους επικίνδυνους επιθετικούς του Βόλου. Μάλιστα στο 34’ σε επικίνδυνο γύρισμα του Λούνα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα ο Μπαγκαλιάνης πριν δημιουργηθεί άλλος κίνδυνος για την εστία του Αθανασίου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και στο 37’ προσπάθησαν να απειλήσουν από στατική φάση. Ο Μπιμπάο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Κλέιμαν.

 Τον πλήγωσε δις ο Οζέγκοβιτς

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τους Γιαννιώτες που δέχτηκαν τη ψυχρολουσία στο 47’ με το τέρμα που πέτυχαν οι Βολιώτες. Ο νεοεισελθών στο παιχνίδι Νοκάρ βρήκε τον Πάολο Φερνάντες, εκείνος άνοιξε αριστερά στον Λούνα που προωθήθηκε και έκανε τη σέντρα με το αριστερό, ο Οζέγκοβιτς ξέφυγε από τον Μπαγκαλιάνη και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον ΝΠΣ Βόλο. 

Το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ όχι μόνο δεν τον αφύπνισε ώστε να βγάλει την όποια αντίδραση, αλλά έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ υπέρ τους και να φτάσουν σε δεύτερο γκολ στο 55’. Σε σέντρα του Μπαριέντος από δεξιά, ο Παντελάκης προσπάθησε με κεφαλιά ψαράκι να απομακρύνει, ωστόσο άθελά του τροφοδότησε από αριστερά τον Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε το διαγώνιο σουτ με το αριστερό, ο Οζέγκοβιτς με προβολή άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου Αθανασίου να αντιδράσει για το 2-0. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Σέρβου επιθετικού στο πρωτάθλημα και δεύτερο μέσα σε 8 λεπτά. Μάλιστα αυτό ήταν το 15ο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ στις φετινές εκτός έδρας αναμετρήσεις. 

Επέμβαση Αθανασίου - φάση Ροσέρο

Η ομάδα του Θανάση Στάικου βρισκόταν με τη πλάτη στον τοίχο, ανήμπορη να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να αλλάξει τη ροή του αγώνα και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς. Απεναντίας, ο Βόλος πίεσε για τρίτο γκολ, όταν στο 68’ ο Ντέλετιτς έκανε το σουτ αλλά το εξουδετέρωσε στη γωνία του ο Αθανασίου διώχνοντας σε κόρνερ. Έπρεπε να περάσουν 77 λεπτά για να χάσουν οι Γιαννιώτες τεράστια ευκαιρία για γκολ. Ο Ροσέρο έκανε το διαγώνιο σουτ από τα δεξιά αλλά ο Κλέιμαν μπλοκαρε με δυσκολία τη μπάλα. Στο 79’ ύστερα από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Εσκοβάλ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

 Μείωσε με Μπάλαν ο ΠΑΣ

Οι Γιαννιώτες δεν φάνηκαν πρόθυμοι να πετάξουν «λευκή πετσέτα» και να συμβιβαστούν με την ιδέα ακόμη μίας ήττας και ευτύχησανστο 82’ να σκοράρουν, μειώνοντας στο σκορ. Σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων από αριστερά ο Μορέιρα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Βόλου προς τον Μπάλαν. Ο Ρουμάνος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν που έκανε άστοχη έξοδο και τον πλάσασε εύστοχα στέλνοντας αργά και βασανιστικά στην μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο 84’ ο αναπληρωματικός και τραυματίας Καραχάλιος δέχτηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες και θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Άρη. 

Δοκάρι με Παμλίδη - φάση Ροσέρο

Ο ΠΑΣ ενέτεινε την πίεσή του στα αντίπαλα καρέ, ανεβάζοντας την απόδοσή του και πολιόρκησε την αντίπαλη εστία. Στο 88’ ο Ροσέρο βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν που έσωσε με το σώμα του. Ο Κολομβιανός υποδείχτηκε σε θέση off side αλλά η υπόδειξη του βοηθού ήταν λάθος και αν το γκολ έμπαινε και εξετάζονταν από το VAR θα μετρούσε κανονικά. Οι Γιανιώτες μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο, φλερτάροντας έντονα με το γκολ της ισοφάρισης. Στο 91’ ο Ροσέρο από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Παμλίδης με κεφαλιά πρόλαβε τον Κλέιμαν, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Βόλου και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί. Τελευταία μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΣ να ισοφαρίσει χάθηκε στο 93’. Ο Ροσέρο προσπάθησε να κάνει το σουτ ωστόσο δεν βρήκε καλά την μπάλα και στη συνέχεια ο Παπαπέτρου σφύριξε επιθετικό φάουλ.

Διαιτησία: Παπαπέτρου (Νιδριώτης - Κορώνας)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης ( 9’ λ.τρ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεσκίδα (46’ Νοκάρ),  Πάολο Φερνάντες (80’ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς (86’ Βίκτορ Φερνάντες), Ντέλετιτς (86’ Πίρινεν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Λιάσος (64’ Μπάλαν), Τζίμας, Μορέιρα, Ροσέρο, Μπιλμπάο, Παμλίδης.