6/6 για την Κατσικά, πρώτη νίκη για το Μέτσοβο

on .

metsobo

Μέτσοβο - Νεοχωρόπουλο 4-2

• Έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον Γιάννη Νάκο, ο οποίος μόλις επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς έλειπε για λόγους υγείας, ο ΠΑΣ Μετσόβου πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, παίρνοντας τονωτική και ψυχολογική ανάσα, κερδίζοντας σε ένα χορταστικό ματς με 4-2 την ομάδα του Νεοχωρόπουλου.

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από βαριές ήττες με το ίδιο σκορ (1-6) από Χουλιαράδες και Κατσικά αντίστοιχα, και ήθελαν αυτό το τρίποντο. 

Στο 20' οι Μετσοβίτες άνοιξαν το σκορ, όταν από σέντρα του Χούσο ο Νάκος με ωραίο κοντρόλ και με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0. Οι παίκτες του Κώστα Ναθαναήλ απείλησαν στο 27' με τον Οικονόμου να σουτάρει και τον νεαρό τερματοφύλακα Ζώη, να αποκρούει πέφτοντας. 

Στο 32' ήρθε και το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα, με εκτελεστή και πάλι τον Νάκο, ο οποίος βρήκε δίχτυα αυτή την φορά με το κεφάλι από σέντρα του Μούστο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έπαιξαν με ψυχή και πάθος.

Η υπέροχη  των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν στο 64' ο Γιαννέτας με σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα στο "Γ" της εστίας του Ζώη, κάνοντας το 2-1. Λίγο αργότερα ήρθε και η ισοφάριση για το Νεοχωρόπουλο, όταν στο 67' ο Οικονόμου έκανε αρχικά το σουτ απέκρουσε ασθενώς ο Ζώης χωρίς να μπλοκάρει και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έγραψε το 2-2. Στο 83' ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Γιάννης Νάκος σημείωσε χατ τρικ, παίζοντας το ένα-δυο με τον Τσουλιάη Θ. και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 86' ο Μούστο, όταν με σουτ στόχευσε το κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 4-2. 

Διαιτησία: Τασιούλας (Τσάντας-Κοσίνας) 

ΠΑΣ Μέτσοβο (Πέτρος Κοντοδήμας): Ζώης, Γεωργίου, Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Κ., Ζιάβρος, Τσιόστας Κ., Κάτσενος (62' Παλαιοπάνος), Χούσο, Μούστο, Νάκος (86' Σιούτας), Τσουλιάης Θ. 

ΑΟ Νεοχωρόπουλου (Κώστας Ναθαναήλ): Μπογιατζούλης, Φώτος, Βελογιάννης (68' Λούζης), Μαραγκός, Ζήκος, Καράκουλας, Κασιμόπουλος, Πεπόνης, Σκαργιώτης, Οικονόμου, Γιαννέτας (81' Τζιάλλας).

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

KOUTSELIO ANATOLI

 Κουτσελιό- Ανατολή 2-0  

• Την εκπληκτική του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας συνέχισε το Κουτσελιό επικρατώντας 2-0 της Ανατολής παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις και σε αυτό έπαιξε ρόλο το ότι οι δύο ομάδες πρόσεχαν την άμυνα τους από το να δημιουργήσουν και να κάνουν ευκαιρίες. 

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 22’ με τον Δάσκαλο Α. να κάνει τη σέντρα ο Κουτσογιάννης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 24’ ο Δάσκαλος Α. έκανε τη σέντρα ο Νικολαΐδης δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα αυτή έφτασε στον Κουτσογιάννη αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Ανατολή στο 25’ απείλησε με ένα σουτ του Τασιούλα έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Θεμελής μπλόκαρε τη μπάλα.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι φάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο. 

Στο 54’ σε σουτ του Κιούρκα έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα προς στιγμή έφυγε από τα χέρια του Θεμελή και ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα με δεύτερη προσπάθεια τη μπλόκαρε.

Το Κουτσελιό άνοιξε το σκορ στο 63’ με τον Φαρμάκη να εκτελεί φάουλ και ο Κουτσογιάννης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικολαΐδη. Σουτ του Γεωργιάδη στο 67’ η μπάλα έφυγε άουτ.

Το 2-0 για τους γηπεδούχους έγινε στο 74’ με τον Κλιτσινάρη να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε στα δίχτυα.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας-Θανασιάς).

Κουτσελιό: Θεμελής, Κούτλας (67΄ Μπλέτσας), Ναυρόζογλου, Φαρμάκης, Κρανάς, Κλιτσινάρης (86’ Πέτκος), Δάσκαλος Α., Κακαράντζας, Κουτσογιάννης, Δάσκαλος Ι., Ανανιάδης.

Ανατολή: Νικολαΐδης, Ακούλλι, Γιάννος (79’ Γκεσούλης), Παππάς, Δρόσος, Γκούμας (46’ Κιούρκας), Τασιούλας, Γεωργιάδης, Ζάραγκας, Ορφανός, Γκουγιάννος. 

 Αγία Μαρίνα- Κεφαλόβρυσο 2-2 

• Ένα χορταστικό ματς με τέσσερα γκολ έγινε στην Αγία Μαρίνα με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 2-2. 

Στο 2’ ο Πότσης έχασε ευκαιρία, ενώ στο 4’ ο Πότσης εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Στο 9’ το Κεφαλόβρυσο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πότση, το οποίο το εκτέλεσε ο Γιάκος με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 12΄ και το 14΄ Πότσης και Τσάγκας έχασαν άλλες δυο ευκαιρίες για το Κεφαλόβρυσο. Στο 16΄ο Κουτσογούλας έκανε σουτ μέσα από την περιοχή , η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Γεωλδάση για το 1-0. 

Στην επανάληψη το Κεφαλόβρυσο είχε την υπεροχή και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 64’ η Αγία Μαρίνα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τσίκα. Το εκτέλεσε ο Παππάς Γ. για το 2-0. Η Αγία Μαρίνα κέρδισε και άλλο πέναλτι λίγα λεπτά αργότερα σε ανατροπή του Τσίκα Χ. το οποίο εκτέλεσε ο Σοκορέλης αλλά έδιωξε ο Γεωλδάσης. 

Στο 71΄ το Κεφαλόβρυσο μείωσε με τον Πότση να πλασάρει από το ύψος της περιοχής για το 2-1. 

Το Κεφαλόβρυσο είχε άλλη μια ευκαιρία με τον Τσάγκα ενώ στο 83΄ μετά από φάση διαρκείας ο Ταχιάς πήρε την μπάλα και με σουτ έκανε το 2-2. 

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Τσίκα Θ και Πότση.

Διαιτησία: Τζόβας (Θανασιάς - Κυριαζή)

Αγία Μαρίνα: Πότσης, Βάσιος, Κωλέτσης (60΄ Μπαλανίκας), Παππάς, Κωστούλας, Βαλάνας, Σοκορέλης, Μήλος, Τσίκας Χ., Τσίκας Θ., Κουτσογούλας

Κεφαλόβρυσο: Γεωλδάσης, Λάμπρος, Κούτρας (72΄ Μπάσιος), Τάχιας, Πότσης, Μακολλάρι Ν., Μπιστιόλης, Μακολλάρι Μ. (60΄ Καμονας), Τέρζης, Γιάκος, Τσάγκας.

  Σταυράκι- Αμφιθέα 1-0 

• Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής σημείωσε ο Α.Ο. Σταυρακίου, επικρατώντας με 1-0 της Αμφιθέας στο «Λέανδρος Καμηνάς» για την 6η αγωνιστική. 

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο αντάμειψε όσους το παρακολούθησαν, καθώς πέρα από το γκολ που πέτυχε το Σταυράκι, σημειώθηκαν ένα δοκάρι για την Αμφιθέα και ένα για τους γηπεδούχους. 

Το Σταυράκι μπήκε δυναμικά, απείλησε με σουτ του Πεπόνη στο 3’, ενώ στο 7' ο Μιχαήλ με σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Σελιβάνωφ για το 1-0. 

Στο επόμενο λεπτό, νέα καλή στιγμή για τον ΑΟΣ, όταν ο Πράσσος έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Σελιβάνωφ. 

Στο 16’ ο Βλαχόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά απομάκρυνε τη μπάλα ο Κάτσιος, ενώ στο 20’ έπειτα από φάση διαρκείας, ο Πιλιαφάς Ε. έκανε το σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κάτσιου. 

Στο 21’ ο Πιλιαφάς εκτέλεσε το φάουλ και ο τερματοφύλακας του Σταυρακίου έπεσε στη δεξιά γωνία και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. 

Το Σταυράκι άρχισε και πάλι να ισορροπεί και απείλησε στο 31’ με τον Πράσσο, ενώ στο 35’ σε εκτέλεση φάουλ από τον Πεπόνη, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Σελιβάνωφ. 

Στο 43’ ο γκολκίπερ της Αμφιθέας είχε απάντηση στο σουτ του Πράσσου. Ιδιαίτερα χαμηλός ο ρυθμός στην επανάληψη με ελάχιστες αξιοσημείωτες στιγμές.

Στο 56’ το σουτ του Κολιού ήταν άστοχο, ενώ στο 63’ ο Κάτσιος μπλόκαρε σε εκτέλεση φάουλ από τον Πιλιαφά και στο επόμενο λεπτό οι αμυντικοί του Α.Ο.Σ. απομάκρυναν έγκαιρα σε πλασέ του Κολόκα. Στο 74’ ο Σελιβάνωφ μπλοκαρε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Ζάγκα, ενώ στο 84’ ο Καραγιάννης αστόχησε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ.

Διαιτησία: Μπούμπας (Λιόντος, Ευαγγέλου)

Σταυράκι: Κάτσιος, Κολιός (89΄ Πόλιος), Ζάγκας, Αγγέλης, Καπατσέλης, Πράσσος, Κρασόπουλος (77΄ Νάτσος), Πεπόνης, Μιχαηλ (54΄ Βούλγαρης), Λαμπράκης (89΄ Καλογιάννης), Αθανασίου.

Aμφιθέα: Σελιβάνωφ, Πιλιαφάς Κ., Καραγιάννης, Πιλιαφάς Ε., Κίτος (56΄ Ανδρέου (68΄ Σδούκος), Τζουμάγκας (46΄ Παπάζης), Μήτος (82΄ Λιάπης), Γκούμας, Κολόκας, Μπαρούτας, Βλαχόπουλος.

 Τίμησε τον Άρη Μανώλη ο Α.Ο.Σ.

• Τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Άρη Μανώλη τίμησε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στον αγώνα με την Αμφιθέα, ο Α.Ο Σταυρακίου.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών, Δημήτρης Πάνου. 

 Θύελλα Κατσικάς- Πίνδος Κόνιτσας 1-0  

• Ένα γκολ ήταν αρκετό για τη Θύελλα Κατσικάς να της χαρίσει τη νίκη απέναντι στην Κόνιτσα, νίκη που την κρατάει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την Καστρίτσα.Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφεραν τίποτα στους φίλους που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση.

Η Κόνιτσα με πολύ καλή αμυντική διάταξη κατάφερε να απομακρύνει κάθε κίνδυνο προς την εστία του Χατζηρούμπη και αυτό ανάγκασε τους παίκτες της Κατσικάς να επιχειρούν κάποια σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή χωρίς ωστόσο να βρίσκουν τον στόχο. Από την πλευρά της η Κόνιτσα προσπάθησε με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά και να βρει ανοιχτή την άμυνα των γηπεδούχων χωρίς όμως να μπορέσει να καταφέρει κάτι. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο όσον αφορά τις ευκαιρίες με την Κατσικά να πιέζει από την αρχή για το γκολ. 

Η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 55΄με τον Κολιούση να εκτελεί φάουλ, ο Νικολάου αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό σε σέντρα-σουτ του Σκανδάλη έδιωξε με δυσκολία ο Χατζηρούμπης. 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Κατσικά χάθηκε στο 57’ με τον Κατσίφα να σημαδεύει με σουτ το δοκάρι της εστίας του Χατζηρούμπη.

Νέα ευκαιρία για τη Θύελλα στο 60’ με τον Θανάση να κάνει το σουτ και τον Χατζηρούμπη να αποκρούει τη μπαλα.Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 61΄με τον Κατσίφα να κάνει το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζηρούμπη ανοίγοντας έτσι το σκορ για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 68’ όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μουρεχίδη από τον Νικολάου. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μουρεχίδης αλλά ο Διαμάντης «ψάρεψε» τον παίκτη της Κόνιτσας αποκρούοντας τη μπάλα.

Η τελευταία ευκαιρία στον αγώνα ήταν στις καθυστερήσεις με τον Θανάση να κάνει το σουτ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας-Κωνσταντίνου).

Θύελλα Κατσικάς: Διαμάντης, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Νικολάου, Πάνος (86΄Μπίζιος), Πολυχρόνης, Σκανδάλης (86΄Καρμακόλιας), Τσουμάνης, Καζαντσίδης (58΄Παππάς), Κατσίφας (86΄Κωνσταντινίδης), Κολιούσης (58΄Θανάσης).

Πίνδος Κόνιτσας: Χατζηρούμπης, Ηλίας (59΄ Λάμπρου), Σπανός Χ. (80΄Ντότης), Τσιούτσιος, Μήτσος, Πατσούρας (65΄Σπανός Δ.), Λάμπρου, Ντεντόπουλος (65’ Κυρτζόγλου), Χαλούλος, Δημόπουλος, Μουρεχίδης.

Τα αποτελέσματα 

Κουτσελιό-Ανατολή 2-0

Σταυράκι-Αμφιθέα 1-0

Μέτσοβο-Νεοχωρόπουλο 4-2

Καστρίτσα-Δροσοχώρι 9-0

Νησί-Χουλιαράδες 1-1

Κοσμηρά-Ηλιόκαλη 2-2

Αγία Μαρίνα-Κεφαλόβρυσο 2-2

Λογγάδες-Ελεούσα 1-2

Κατσικά-Πίνδος Κόνιτσας 1-0

βαθμολογία 

1. Θύελλα Κατσικάς 18 17-6

2. Αγροτικός Καστρίτσας 15 26-3

3. Κουτσελιό 15 19-5

4. Χουλιαράδες 13 20-6

5. Θύελλα Ελεούσας 13 12-8

6. Ανατολή 12 10-5

7. Πίνδος Κόνιτσας 12 11-6

8. Λογγάδες 11 9-7

9. Νεοχωρόπουλο 7 11-17

10. Κεφαλόβρυσο 7 11-12

11. Αετός Νήσου 7 10-6

12. Σταυράκι 6 5-13

13. Αγία Μαρίνα 5 8-22

14. Μέτσοβο 4 10-17

15. Κοσμηρά 3 6-12

16. Αμφιθέα 2 8-16 

17. Ηλιόκαλη 1 5-16

18. Δροσοχώρι 0 4-25

Η επόμενη αγωνιστική (19, 20/11/2022)

Νεοχωρόπουλο - Αγία Μαρίνα

Ελεούσα - Κοσμηρά

Πίνδος Κόνιτσας - Μέτσοβο

Χουλιαράδες - Κουτσελιό

Ανατολή - Αμφιθέα

Ηλιόκαλη - Σταυράκι

Κεφαλόβρυσο - Νησί

Δροσοχώρι - Λογγάδες

Κατσικά - Καστρίτσα