Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ

on .

PAS PROPONHSH 21 11 22

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη μία εβδομάδα άδειας που τους έδωσε ο προπονητής Θανάσης Στάικος με δεδομένη τη διακοπή του πρωταθλήματος, αμέσως μετά το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου με τον Άρη.

Σίγουρα μέσα στον ένα μήνα που υπάρχει η διακοπή λόγω του Μουντιάλ του Κατάρ, το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή, ο Θανάσης Στάικος και το τεχνικό επιτελείο θα δουλέψουν αρκετά πάνω στην αντιμετώπιση των αδυναμιών, κυρίως στην άμυνα. Η γιαννιώτικη ομάδα δέχτηκε 28 γκολ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους των Γιαννιωτών. 

Κανονικά Ριένστρα και Σταματελόπουλος

Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση προσαρμογής με ασκήσεις συναρμογής με παιχνίδι κατοχής και rondo και στο τέλος παιχνίδι 11 εναντίον 11 σε μικρό χώρο.

Στην προπόνηση συμμετείχαν κανονικά οι Ριένστρα και Σταματελόπουλος, ενώ ο Κιάκος έκανε ατομικό και οι άνθρωποι του ΠΑΣ περιμένουν να βγει το αποτέλεσμα της μαγνητικής ώστε να δουν πώς είναι και πότε θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα. Ο Λέο ξεκίνησε ελαφρύ τρέξιμο επανερχόμενος από την επέμβαση στους χιαστούς, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει και να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων. Ατομικό έκανε και ο Λώλης Α. που κάνει συντηρητική θεραπεία λόγω του συνδρόμου των κοιλιακών προσαγωγών. Τέλος, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ζήσης Καραχάλιος, ο οποίος υπέστη κάκωση στον τετρακέφαλο και αύριο Τετάρτη αναμένεται να κάνει νέα μαγνητική προκειμένου να φανεί αν έχει υποχωρήσει ο τραυματισμός στον Καρδιτσιώτη αμυντικό χαφ. 

Σχετικά με τον Σωτήρη Νίνη, ο 32χρονος μέσος ξεκίνησε τρέξιμο και ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Λόγω της πολύμηνης αποχής που είχε από την αγωνιστική δράση θα κάνει για τρεις μέρες ατομικό πρόγραμμα προκειμένου να μπει πιο προσεκτικά στο κανονικό πρόγραμμα.

Ειδική άδεια στον Πριόρ

Τέλος, αναφορικά με τον Πριόρ ο Γάλλος τερματοφύλακας ζήτησε και πήρε ειδική άδεια μέχρι την Τετάρτη. Δεν αποκλείεται πάντως στην περίπτωση του Πριόρ να υπάρξουν εξελίξεις καθώς και ο ίδιος δεν περνάει καλά στα Γιάννινα, αλλά και το τεχνικό επιτελείο δεν είναι ικανοποιημένο από την πορεία του. Δεν αποκλείεται λοιπόν η διοίκηση Χριστοβασίλη να μπει σε συζητήσεις με τον Γάλλο για τη λύση του συμβολαίου, το οποίο όμως είναι τριετές και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Η επόμενη προγραμματισμένη προπόνηση είναι για σήμερα στις 15:00 στο ΠΕΑΚΙ.

 Στο επίκεντρο οι μεταγραφές

Το δεύτερο μέλημα του Στάικου σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα αφορά την ενίσχυση στις θέσεις που χρειάζεται μεταγραφές η ομάδα. Αν και ο 42χρονος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου μετά τον Άρη είχε δηλώσει ότι η ομάδα θέλει παίκτες σε όλες τις θέσεις, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Τουλάχιστον όσες κινήσεις γίνουν πρέπει είναι κινήσεις ουσίας με παίκτες που θα βοηθήσουν άμεσα και όχι κινήσεις για τα μάτια του κόσμου και με επενδύσεις για το μέλλον, γιατί αυτές δεν μπορούν πάντα να βγουν. 

Ήδη η πρώτη μεταγραφική κίνηση έγινε και είναι η απόκτηση του 32χρονου μέσου Σωτήρη Νίνη. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τον Ουρουγουανό Φεντερίκο Τζίνο οι όποιες εξελίξεις μεταφέρονται για αρχές Δεκεμβρίου και μάλλον θα είναι θετικές αφού οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε μια καταρχήν προφορική συμφωνία. 

Στη θέση του τερματοφύλακα στο κυνήγι του Τσιντώτα φαίνεται ότι υπάρχει και άλλη ομάδα που ενδιαφέρεται και αυτή είναι η Λαμία με την ΑΕΚ να είναι πιο «ζεστή» για να δώσει τον παίκτη στην ομάδα της Φθιώτιδας από ότι στον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Για τον Κατερινιώτη πορτιέρο ωστόσο έχει πιθανότητες και ο ΠΑΣ καθώς γνωρίζεται μαζί του ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Πλαβούκος. 

 Στο… τραπέζι και ο Αυλωνίτης 

Στα στόπερ είναι δεδομένο ότι περίπτωση να επιστρέψει ο Κάργας ως δανεικός δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένος να τον δώσει δανεικό, αλλά και ο ίδιος ο στόπερ από το Κιλκίς δεν θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΣ καθώς το θεωρεί πισογύρισμα στην καριέρα του. 

Επομένως ο ΠΑΣ ψάχνεται αλλού. Το καλοκαίρι είχε ακουστεί το όνομα του Αυλωνίτη και ίσως πέσει και πάλι στο τραπέζι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αυτά είναι τα δεδομένα για αυτές τις θέσεις και όλα περνάνε από τη διοίκηση και το κατά πόσο θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει την ομάδα μιας και ο προπονητής έχει κάνει τις εισηγήσεις του. Βέβαια μη ξεχνάμε ότι στα δύο παιχνίδια του δευτέρου γύρου με Ολυμπιακό και Λαμία θα αγωνιστούν οι παίκτες που υπάρχουν ήδη στην ομάδα και θα πρέπει να υπάρχει στήριξη γιατί είναι δύο ματς πολύ δύσκολα όπου ο ΠΑΣ πρέπει να πάρει βαθμούς και δεν έχει την πολυτέλεια να ξεχωρίζει κανένα ματς.