Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Α' Ερασιτεχνικής

on .

STAYRAKI ELEOYSA

Καλύτερο το Νεοχωρόπουλο, κέρδισε 0-3 το Νησί

• Μεστή και ουσιαστική εμφάνιση έκανε το Νεοχωρόπουλο το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο της Κρύας και επικράτησε δίκαια με 0-3 του Αετού Νήσου στο γήπεδο της Κρύας ανεβαίνοντας στην 8η θέση με 13 βαθμούς και παίρνοντας παράλληλα άτυπη ρεβάνς για την περσινή του ήττα με 1-4 από τους Νησιώτες. 

Η ομάδα του Κώστα Ναθαναήλ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στη νίκη σε αντίθεση με το Νησί που έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση και πλήρωσε τα παιδαριώδη αμυντικά του λάθη στο ξεκίνημα του αγώνα. Η αναμέτρηση διεξήχθη με αλλαγή διαιτητή καθώς ο Τζόβας αρρώστησε και τη θέση του πήρε ο Γεωργίου.

Το παιχνίδι στο γήπεδο της Κρύας κρίθηκε ουσιαστικά πολύ νωρίς και κυρίως από τα τραγικά αμυντικά λάθη της άμυνας του Νησιού. Μόλις στο 9' από γύρισμα προς τα πίσω οι κεντρικοί αμυντικοί και συγκεκριμένα ο Γερούκαλης μπερδεύτηκε με τον Κοτίκα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο έμπειρος Οικονόμου και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του Νεοχωρόπουλου για το πρώτο ήρθε και το δεύτερο γκολ μετά από δύο λεπτά. Στο 11' μετά από λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα Κοτίκα η μπάλα στρώθηκε αριστερά στον Αλέξη Οικονόμου και αυτός δεν χαρίστηκε και με σουτ έκανε το 0-2 δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα νίκης. Μάλιστα, ο επιθετικός του Νεοχωρόπουλου έφτασε κοντά στο χατ τρικ στο 22' όταν βγήκε τετ α τετ από πλάγια δεξιά με τον Κοτίκα, όμως αυτή τη φορά σούταρε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Χαρακτηριστικό της κακής εμφάνισης του Νησιού είναι ότι στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μιχάλη Μπόλου δεν έκανε ούτε μία αξιόλογη φάση.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι και τον τερματοφύλακα Κοτίκα να σώζει σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα του. Στο 66' ο Καρτάλης βγήκε τετ ατετ, όμως ο Κοτίκας έσωσε με τα πόδια. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για το Νησί στο 75' όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κολόσης και ο Αετός έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Το Νεοχωρόπουλο εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα και στο 82΄έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ αλλά ο Κοτίκας έκανε καταπλητική διπλή επέμβαση σε τετ α τετ των Κοτίκα και στη συνέχεια του Σκαργιώτη. Η είσοδος του Κοντογιάννη ανέβασε λίγο το Νησί επιθετικά και ήταν αυτός που είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 84' και στο 87', το πρώτο το μπλόκαρε ο Βάσιος και το δεύτερο έφυγε άουτ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 85' από στημένη φάση. Ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Βαγγέλης Σκαργιώτης με έξυπνη γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Κοτίτα και έκανε το 0-3.

Διαιτησία: Γεωργίου (Τσίτος - Μπλέτσας).

Αετός Νήσου (Μιχάλης Μπόλος): Κοτίκας, Στογιάννης, Στεργίου (46' Τζημόπουλος), Κολόσης, Γερούκαλης (32' Κοτσίνας), Γεράσης (46' Κοντογιάννης), Πρέντζας, Γιαούπι, Λώλης, Κονδύλης (77' Μωραΐτης), Πρέμος (77' Αθανασίου).

Νεοχωρόπουλο (Κώστας Ναθαναήλ): Βάσιος, Μαραγκός, Πεπόνης, Κασιμόπουλος, Πάικας, Μπαλαντάνης (85' Φώτος), Λαλάι (85' Τρομπούκης), Καρτάλης (80' Τσάνε), Οικονόμου (46' Λούζης), Μπουκουβάλας, Τζιάλλας (63' Σκαργιώτης).

Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ 

Σταυράκι- Θύελλα Ελεούσας 0-4 

 • Μία εύκολη νίκη πήρε η Θύελλα Ελεούσας με 0-4 από τη νεανική ομάδα του Σταυρακίου. Η Ελεούσα από την αρχή του αγώνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας εύκολα στην περιοχή του Σταυρακίου αλλά σπαταλούσε τις όποιες ευκαιρίες είχε χωρίς να πετύχει γκολ. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 32’ με τον Παπαρούνα να εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Νάσιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βακαλόπουλου.

Λίγο αργότερα στο 38’ ο Νούγιας έκανε τη σέντρα και ο Παπαρούνας με πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Βακαλόπουλου κάνοντας το 0-2. Πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου η Ελεούσα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Νούγια από τον Βακαλόπουλο το εκτέλεσε εύστοχα ο Βελτσίστας ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες με τους προπονητές να βάζουν νεαρούς (κυρίως το Σταυράκι) παίκτες να αγωνιστούν. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ το Σταυράκι με τον Πράσσο (54΄, 71΄) και η Ελεούσα με τους Παπαρούνα (58΄), Στάμο (62΄, 64’), Ρίζο και Τσουμάνη στο 69’. Τελικά το 0-4 ήρθε για την Ελεούσα στο 88’ με ατομική ενέργεια και σουτ του Νούγια.

Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Τσάντας - Παπαλαζάρου).

Σταυράκι: Βακαλόπουλος, Κολιός, Πεπόνης, Καπατσέλης, Αγγέλης (72΄ Καλογιάννης), Κρασόπουλος (66΄ Λαμπράκης), Πράσσος, Βαλάρης (66΄ Νάτσος), Πόλιος, Αθανασίου (80΄ Τζούμας), Μιχαηλ (72΄ Κακανούλιας).

Ελεούσα: Αρχοντάκης, Μαρμούτας, Καράσας, Τσουμάνης, Νάσιος (46΄ Γεωλδάσης), Μαλλάτος (55΄ Ραγιάς), Ρίζος, Τσάνης (55΄ Μουχάνης), Βελτσίστας (61΄ Στάμος), Νούγιας, Παπαρούνας (61΄ Μούτας).

Τίμησε τον Δημήτρη Μοσχέτα 

Σε ένα ακόμη παιχνίδι η διοίκηση του Α.Ο. Σταυρακίου τίμησε έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο παρελθόν στην ομάδα τόσο παίζοντας ποδόσφαιρο σε αυτήν όσο και μετά από τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μοσχέτα ο οποίος είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Α.Ο.Σ. το 1958 που ιδρύθηκε η ομάδα. Την πλακέτα παρέδωσε στο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα Σταυράκι-Ελεούσα ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Ντάσιος.

Χουλιαράδες- Ανατολή 3-0 

 • Η πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας συνεχίζεται για τους Χουλιαράδες με «θύμα» τους αυτή τη φορά την ομάδα της Ανατολής την οποία και κέρδισαν 3-0.

Το «μωρά» του Αντώνη Δημητρίου έπαιξαν κυριαρχικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, δείχνοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές τις αρετές που έχουν και ότι μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα. Από την άλλη πλευρά, η Ανατολή προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο σε γενικές γραμμές οι ποδοσφαιριστές απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους και δίκαια γνώρισαν την ήττα. Το σκορ για τους Χουλιαράδες άνοιξε στο 14’ όταν ο Πύρτσιος εκτέλεσε φάουλ, ο Καλογερόπουλος πήρε την κεφαλιά απέκρουσε ο Τόμπρας, η μπάλα έφτασε στον Τζουρμανά που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να τη στείλει στα δίχτυα του Τόμπρα κάνοντας το 1-0. Στο 24’ ο Δημάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζουρμανάς έκανε το σουτ με τον Τόμπρα να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 25’ ο Γιωτάκης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Πύρτσιο (μεγάλο ταλέντο ο νεαρός αν ακούει κανείς από τους ιθύνοντας του ΠΑΣ) αυτός με βολίδα σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Τόμπρα. Το 2-0 για τους Χουλιαράδες έγινε στο 49’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημάκου.

Ο Γιωτάκης στο 50’ έκανε το πλασέ όμως πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα απομάκρυναν οι αμυντικοί της Ανατολής. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 72’ με σουτ έξω από την περιοχή ο Πύρτσιος.

Διαιτησία: Μπούμπας (Κόλλιας-Ευαγγέλου).

Χουλιαράδες: Πρινέας, Δοβανάς (41΄λ.τρ. Γεωργόπουλος), Τσιαμάκης, Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Συμεωνίδης, Κουτσάφτης, Παπανικολάου (76΄Τσιγάρας), Πύρτσιος (81΄Πανούσης), Γιωτάκης (76΄Μπεζάτι), Δημάκος (81΄Ζώνιος).

Ανατολή: Τόμπρας, Γιάννος (70΄Γαβρίλας), Γκούμας, Τσιλιγιάννης (70' Δήμος), Δρόσος (70΄Κακοσίμος), Παππάς, Γεωργιάδης (46΄Αρτέμης), Γκουγιάννος, Ζάραγκας (46΄Κιούρκας), Ορφανός, Τασιούλας. 

METSOBO

Μέτσοβο- Καστρίτσα 1-2 

• Σε ένα δυνατό και χορταστικό παιχνίδι ανάμεσα σε Μέτσοβο και Καστρίτσα, νικητής αναδείχθηκε ο Αγροτικός ο οποίος επικράτησε με 1-2 και εξακολουθεί να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του πίνακα της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε με το καλό και αγωνιστικό του... πρόσωπο, παίζοντας δυνατά, δημιουργώντας ευκαιρίες και έχοντας μια καυτή έδρα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν και το πιο χορταστικό, και αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν φάσεις και είχαν ωραίο ρυθμό. 

Μόλις στο 3' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να "παγώσουν" λίγο παραπάνω το ήδη παγωμένο Μέτσοβο, όταν ο Σταμούλης επιχείρησε να σκοράρει με τακουνάκι, με τον νεαρό Ζώη όμως να πέφτει και να απομακρύνει στην κλειστή γωνία με το ένα χέρι.

Δυναμικά συνέχισαν οι παίκτες του Βασίλη Σιαφάκα, με τον Διαμαντόπουλο στο 8' να στοχεύει με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι. Άμεσα προσπάθησαν να απαντήσουν οι γηπεδούχοι, με τον Νάκο, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κυρικλίδη, έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Με δυνατό σουτ απείλησε και στο 11' ο Τσιόστας Κ. με τον Κυρικλίδη να μπλοκάρει πέφτοντας.Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Τσουλιάη Θ. στο 14', έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Σταχούλη. Στο 29' ο Κασίμης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τον Αγροτικό.

Επόμενη καλή στιγμή ανήκε στον Αγροτικό και σημειώθηκε στο 36' με το δυνατό και μακρινό σουτ του Γιαννιώτη να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, οι Μετσοβίτες έχασαν μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν από εκτέλεση φάουλ του Τσουλιάη Θ. ο Νάκος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο πιο πάνω από την αντίπαλη εστία.

Με το σκορ να μένει στο 0-1, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για το γκολ που θα έφερνε και πάλι το ματς στα ίσα και το πέτυχαν πολύ νωρίς, όταν στο 56' από ωραίο χτύπημα φάουλ του Τσιόστα Χ. ο Ζιάβρος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.

Το γκολ που έκρινε τον νικητή, σημειώθηκε στο 79' όταν ο Αλεξίου ανατράπηκε από τον Τσιόστα Κ. εντός περιοχής κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Σταμούλης, γράφοντας το 1-2 και δίνοντας μια ακόμη νίκη στην ομάδα του. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ανήκε στους γηπεδούχους, με το σουτ του Παλαιοπάνου στο 86' να περνά ξυστά από το δοκάρι, παραμένοντας έτσι το τελικό 1-2.

Διαιτησία: Ντάρας (Κοσίνας - Αρβανίτης).

ΠΑΣ Μετσόβου (Πέτρος Κοντοδήμας): Ζώης, Γεωργίου, Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Κ., Ζιάβρος (87' Παΐλας), Τσιόστας Κ., Σταχούλης (64' Παλαιοπάνος), Χούσο, Μούστο, Νάκος, Τσουλιάης Θ.

Αγρ. Καστρίτσας (Βασίλης Σιαφάκας): Κυρικλίδης, Κοσυφαρίνης, Διαμαντόπουλος, Αργύρης, Κασίμης, Σπαλιάρας, Γιαννιώτης (83' Ηλίας), Ναυρόζογλου (67' Αλεξίου), Γόγολος, Σταμούλης (91' Τάσσος), Παπαδόπουλος (67' Γκέγκα).

AΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ 

Κοσμηρά- Δροσοχώρι 3-2 

• Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε η Κοσμηρά με 3-2 από το Δροσοχώρι και έφτασε έτσι τους έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα ενώ το Δροσοχώρι παρέμεινε στους τρεις.  Φτωχό ήταν σε φάσεις το πρώτο ημίχρονο όμως είχε δύο γκολ για την Κοσμηρά. Ο Τσιούρης στο 17’ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Νικολάου αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Κοσμηρά άνοιξε το σκορ στο 30’ με τον Τσιούρη να κάνει τη σέντρα από δεξιά και ο Μπαλαμάτσιας με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικολάου κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι χωρίς να έχουν ευκαιρίες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενούμενων και στο 39’ έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα με τον Παπαστράτο. Σε σουτ του Παπαστράτου στο 41΄η μπάλα λίγο άουτ.

Το δεύτερο μέρος ήταν καλύτερο από πλευράς ευκαιριών με το Δροσοχώρι να μειώνει σε 2-1 στο 46’ με τον Μελιγγιώτη Φάνη, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο και στην πρώτη επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα. Στο 49΄οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Κοκκιάδη να κάνει το σουτ και τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι στο 63’ έκαναν το 3-1 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιούρη ο Μπαλαμάτσιας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικολάου πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η Κοσμηρά στο 72’ απείλησε με τον Παπαστράτο να κάνει το σουτ και τον Νικολάου να αποκρούει τη μπάλα.

Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πετύχουν τέταρτο τέρμα στο 80΄με τον Μπαλαμάτσια να εκτελεί φάουλ και η μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 83’ το Δροσοχώρι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κοκκιάδη από τον Θέμο. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κάγια στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 3-2.

Η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 87’ με τον Κοκκιάδη να βγαίνει απέναντι από τον Μπουκουβάλα να κάνει το σουτ και ο τερματοφύλακας της Κοσμηράς να αποκρούει τη μπάλα κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Σιαμέτης-Θανασιάς).

Κοσμηρά: Μπουκουβάλας, Συμεωνίδης, Τσιτώνης (59΄Ζιώγας), Στόλης, Θέμος, Νούσης, Πάσχος (68΄Μπλέτσας), Κούρου, Μπαλαμάτσιας, Παπαστράτος (84΄Κούτρας), Τσούρης.

Δροσοχώρι: Νικολάου, Γιώτης, Θεοχάρης (75΄Παππάς), Χαλιάσος, Μελιγγιώτης Η. (40΄Θεοχάρης Ι.), Κάγια, Μπαχάς (46΄Μπέλλος), Ντρης (75΄Μελιγγιώτης Π.), Παπανικολάου, Κοκκιάδης, Μανιώτης (46΄Μελιγγιώτης Θ.).

Τα αποτελέσματα 

Κουτσελιό – Κεφαλόβρυσο 2-2
Σταυράκι – Ελεούσα 0-4
Μέτσοβο – Καστρίτσα 1-2
Χουλιαράδες – Ανατολή 3-0
Αμφιθέα – Ηλιόκαλη 0-1
Νησί – Νεοχωρόπουλο 0-3
Κοσμηρά – Δροσοχώρι 3-2
Αγία Μαρίνα – Πίνδος Κόνιτσας 0-4
Λογγάδες – Κατσικά 0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Θύελλα Κατσικάς 22 19-6

2. Θύελλα Ελεούσας 21 23-7

3. Αγροτικός Καστρίτσας 19 28-4

4. Χουλιαράδες 19 25-7

5. Πίνδος Κόνιτσας 18 20-7

6. Κουτσελιό 16 22-9

7. Ανατολή 15 11-8

8. Νεοχωρόπουλο 13 19-17

9. Κεφαλόβρυσο 11 15-16

10. Αετός Νήσου 10 11-9

11. Λογγάδες 10 8-12

12. Σταυράκι 7 6-18

13. Κοσμηρά 6 9-21

14. Αγία Μαρίνα 5 8-31

15. Ηλιόκαλη 5 7-17

16. Μέτσοβο 4 13-26

17. Δροσοχώρι 3 9-28

18. Αμφιθέα 2 8-18 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(3, 4/12/2022)

Πίνδος Κόνιτσας – Νησί

Μέτσοβο – Λογγάδες

Ελεούσα – Αμφιθέα

Ανατολή – Ηλιόκαλη

Κεφαλόβρυσο – Χουλιαράδες

Δροσοχώρι – Σταυράκι

Κατσικά – Κοσμηρά

Καστρίτσα – Αγία Μαρίνα

Νεοχωρόπουλο – Κουτσελιό