Ρεπορτάζ από τους αγώνες της Β' Ερασιτεχνικής

on .

mousiotitsa

Μουσιωτίτσα-Αετορράχη 2-1

 • Τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα του Β’ Ομίλου της Β΄Ερασιτεχνικής για τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας, καθώς επικράτησε με 2-1 του Αετού Αετορράχης για την 5η αγωνιστική.

Η ομάδα του Γιώργου Κατερίνη ανέβηκε στους 9 βαθμούς με αυτή τη νίκη, ενώ στους 3 έμεινε ο Αετός. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον για όσους το παρακολούθησαν με τις συγκινήσεις να είναι πολλές ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Στα πρώτα 25 λεπτά του πρώτου μέρους υπήρχαν φάσεις εκατέρωθεν, γρήγορος ρυθμός, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Στο 2’ το σουτ του Ζάβαλη ήταν άστοχο, ενώ στο 6΄ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Β. Παππά. Στο 11’ Ντούτσης σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ο Μήτσης δεν μπορούν να σκοράρουν για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 17’ από σέντρα του Β. Παππά από δεξιά ο Θ. Παππάς έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ.

Στο 23’ ο Ιορδανίδης έστειλε με σουτ από δεξιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρανάς, στην επαναφορά σκόραρε ο Β.Παππάς αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Αετορράχη απάντησε δυο λεπτά μετά με την ευκαιρία του Ασωνίτη που αστόχησε σε σουτ εντός περιοχής. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ενώ μετά από ώρα (40’) το διαγώνιο σουτ του Κασίμη δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Στο 47’ ο Ντερμάρης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια σε σουτ του Κασίμη, ενώ στο 53’ ακυρώθηκε γκολ και πάλι για οφσάιντ στον Β. Παππά για τη Μουσιωτίτσα. Τρία λεπτά μετά (56’) ο Τσιρώνης πάσαρε στον Παπαϊωάννου που πλάσαρε για το 1-0.

Στο 62’ ο Κρανάς είπε όχι σε σουτ του Θ. Παππά, ενώ στο 66’ και με ωραία ενέργεια και εκτέλεση του Παπαϊωάννου έγινε το 2-0 για τον Κένταυρο.

Μάλιστα, ο ίδιος λίγο έλειψε να πετύχει χατ- τρικ στο 70’, όμως δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε σε πάσα ακριβείας του Παππά.

Η Αετορράχη ξαναμπήκε στο ματς στο 73’, όταν σε σέντρα του Γερογιάννη ο Νάτσικας με πλασέ μείωσε σε 2-1. Στο 76΄ο Νάτσικας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά παρενέβη παίκτης του Κένταυρου, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Στο 88’ η Αετορράχη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χριστογιάννη από τον τερματοφύλακα Ντερμάρη.

Ο Γερογιάννης ανέλαβε να το εκτελέσει, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 90’ ο Παππάς Β’ έφυγε στην αντεπίθεση αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Διαιτησία: Τασιούλας (Διαμαντόπουλος- Ραβάνογλου)

Μουσιωτίτσα (Κατερίνης): Ντερμάρης, Ζάβαλης, Δήμος Κ (78’ Νικόπουλος Σπ), Τσιρώνης, Δόσης Α, Παππάς Θ, Αγγέλης (Δόσης Β), Παράσχης, Παπαϊωάννου,Παππάς Β, Ιορδανίδης.

Αετορράχη (Αντώνογλου): Κρανάς, Μοτσενίγος Σπ, Μοτσενίγος Ν, Γερομιχάλης, Χριστογιάννης, Μήτσης, Ντούτσης, Παπανικολάου (77’ Τούνας), Κασίμης (63’ Νάτσικας), Γερογιάννης, Ασωνίτης.

Πρ. Περάματος - Αλμ. Βουνοπλαγιάς 4-4 

• Ένα άκρως χορταστικό παιχνίδι, διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έγινε στο «Γ. Πρίσκας» ανάμεσα σε Προοδευτική Περάματος και Αλμυρό Βουνοπλαγιάς με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με σκορ 4-4 για την 5η αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Β΄Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Το γεγονός ότι οι δυο ομάδες προέρχονταν από το απόλυτο νικών προμήνυε ένα πραγματικό ντέρμπι, ωστόσο κανείς δεν φανταζόταν πώς θα έβλεπε οκτώ γκολ, αρκετές εναλλαγές στο σκορ και το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το φινάλε. Προοδευτική, Αλμυρός αλλά και Αμπελόκηποι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.Η Βουνοπλαγιά ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, εκμεταλλευόμενη σε μεγάλο ποσοστό και τις ευκαιρίες που είχε αλλά και τα λάθη της αντίπαλης άμυνας. Στο 2’΄ο Λούσιος αστόχησε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κωστάκη, ενώ στο 7’ ο Αλμυρός άνοιξε το σκορ. Ο Κωστάκης έκανε το σουτ,ο Δημητρίου έδιωξε και στην επαναφορά ο Χαρίσης με πλασέ έκανε το 0-1. Κάποιες προσπάθειες στη συνέχεια του Κωστάκη δεν είχαν αποτέλεσμα, όπως το σουτ στο 19’. Η Βουνοπλαγιά είχε δοκάρι στο 21’ έπειτα από διαγώνιο σουτ του Κωστάκη. Στο 38’ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Χαρίσης με πλασέ αστόχησε και στο 39’ μετά από λάθος του Δημητρίου, ο Βάρφης έκλεψε τη μπάλα, πλάσαρε στον Κωστάκη που έκανε το 0-2. Με τη σέντρα, η Προοδευτική μείωσε στο σκορ όταν η μπάλα έφτασε στον Ζήση, ο οποίος με σουτ μείωσε σε 1-2. Οι συγκινήσεις για το πρώτο μέρος συνεχίστηκαν, καθώς η Βουνοπλαγιά ευτύχησε να πετύχει κι άλλο γκολ. Στο 43’ μετά από μπαλιά, ο Χαρίσης έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-3.

Στην επανάληψη, η Προοδευτική βελτίωσε την εικόνα της στο ανασταλτικό κομμάτι σε σχέση με το πρώτο μέρος και δεν άφηνε ανοιχτούς χώρους, αλλά δεν μπορούσε για αρκετή ώρα να βγει με αξιώσεις μπροστά. Μέχρι το 58’ όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μπάφα, ο Κωστάκης σημείωσε αυτογκόλ 2-3. Τέσσερα λεπτά μετά η Προοδευτική έφερε τα πάνω κάτω στο ματς, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Ζήση, ο Γ. Μπισέλας με κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3 μέσα σε πανηγυρισμούς. Οι φιλοξενούμενοι στο 74’ ανέκτησαν και πάλι το προβάδισμά τους, όταν ο Βάρφης Α. με πλασέ νίκησε τον Δημητρίου για το 3-4. 

Στο 82’ ο Αλμυρός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Αλμυρός λίγο έλειψε να κάνει και πάλι τη ζημιά στο Πέραμα, όταν στο 85’ σε σουτ του Κωστάκη εντός περιοχής απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Δημητρίου. Η Προοδευτική ανέβηκε ψηλά στα εναπομείναντα λεπτά με σκοπό να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση και το πέτυχε στο 90+5’. Σε φάση διαρκείας, ο Ζήσης έκανε το σουτ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λαμπράκης την έσπρωξε στα δίχτυα για το τελικό 4-4.

Διαιτησία: Μπούμπας (Αλεξίου- Γούκος)

Πρ. Περάματος: Δημητρίου, Σήτος, Μπαρούτας, Μπάφας, Χεμπέγια, Κατσάνος, Ζήσης, Μούτσιος (46’  Καλιακούδας), Μπισέλας, Λαμπράκης, Σιχλιμοίρης.

Αλμ. Βουνοπλαγιάς: Κολιός, Μπαϊραμπάς,  Περιχανά (72’ Γκρόμπασι), Καπρινιώτης, Τσίτσος, Βάρφης Μ, Βάρφης Α (90’ Σίσκας), Λούσιος, Χαρίσης (83’ Στεφάνου), Κωστάκης, Τσανακτσίδης (46’ Ζώτος).  

5η Αγωνιστική)

Κρανούλα - ΑΕ Γιάννενα 4-0

Πεντέλη – Πωγωνάτος 1-2

Πέραμα – Βουνοπλαγιά 4-4

Ζωοδόχος – Κληματιά 1-1

Αμπελόκηποι - Περίβλεπτος 7-0

H BAΘMOΛOΓIA

(σε 5 ματς)

1.Πέραμα 13 15-6

2.Βουνοπλαγιά 13 16-6

4.Αμπελόκηποι 13 17-6

3.Κρανούλα 12 13-5

5.Κληματιά 5 6-9

6.Πωγωνάτος 5 8-12

7.Α.Ε.Γιάννενα 4 5-15

8. Πεντέλη 3 6-10

9.Ζωοδόχος 2 5-10

10.Περίβλεπτος 0 1-13

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(6η - 10, 11/12/2022): Α.Ε. Γιάννενα - Πέραμα,  Βουνοπλαγιά - Αμπελόκηποι, Κρανούλα - Πεντέλη, Κληματιά - Περίβλεπτος, Πωγωνάτος - Ζωοδόχος.

Β ΟΜΙΛΟΣ  

(5η Αγωνιστική)

Ρωμανό – Δαφνούλα 2-0

Τίγρεις – Πράμαντα 2-1

Μουσιωτίτσα – Αετορράχη 2-1

Ασβεστοχώρι – Κάστρο 7-0

Νεοκαισάρεια - Βελισσάριο 4-2

 H BAΘMOΛOΓIA

(σε 5 ματς)

1.Νεοκαισάρεια 15 12-3

2.Ασβεστοχώρι 13 20-6

3.Πράμαντα 12 14-8

4.Τίγρεις 9 14-9

5.Μουσιωτίτσα 9 11-9

6.Ρωμανό 6 8-8

7.Κάστρο 4 6-15

8.Αετορράχη 3 6-15

9.Βελισσάριο 1 5-15

10.Δαφνούλα 0 2-10 

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

6η - 10, 11/12/2022): Βελισσάριο - Ασβεστοχώρι, Κάστρο - Πράμαντα, Μουσιωτίτσα - Νεοκαισάρεια, Δαφνούλα - Τίγρεις, Αετορράχη - Ρωμανό.