Κλωτσάει την τύχη του… ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 0-1

on .

8b

 Ακόμα μια ευκαιρία να εξασφαλίσει την παραμονή του κλώτσησε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα που αποδεικνύεται ιδανικός αυτόχειρας. Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με 0-1 από τον Βόλο στο «Ζωσιμάδες» για την 25η αγωνιστική της Super League με ένα γκολ του νεαρού Τάχατου (83’) και έμειναν για 8ο παιχνίδι μακριά από τη νίκη. Η ομάδα της Ηπείρου είχε τον έλεγχο στο κέντρο παρά την απουσία του Καραχάλιου, ωστόσο δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και δέχτηκε γκολ κόντρα στη ροή στο τέλος του αγώνα. Η χθεσινή νίκη της Λαμίας με 2-1 επί του Άρη περιπλέκει την κατάσταση για τον ΠΑΣ ενόψει των play out της Super League.

T η δεύτερη ήττα εντός του 2023 γνώρισε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα και έμπλεξε σε περιπέτειες στην υπόθεση της παραμονής. Η ομάδα της Ηπείρου ηττήθηκε με 0-1 από τον ΝΠΣ Βόλο στο «Ζωσιμάδες» για την 25η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε καθηλωμένη στους 23 βαθμούς την ίδια ώρα που η Λαμία επικρατούσε του Άρη με 2-1 στο ΔΑΚ Λαμίας και προσπερνούσε βαθμολογικά τους Λεβαδειακό και Ιωνικό που ηττήθηκαν από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Οι Γιαννιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες και φάσεις μπροστά την εστία του Κλέιμαν. Οι Βολιώτες με μια κεφαλιά του νεαρού Τάχατου (83’) στην κόντρα έφυγαν με «διπλό» από το «Ζωσιμάδες» και ανέβηκαν στην 5η θέση καθώς με 39 βαθμούς προσπέρασαν βαθμολογικά τον Άρη. 

Mε το μυαλό στα θύματα των Τεμπών

Βαρύ το κλίμα πριν την έναρξη του χτεσινού αγώνα στο «Ζωσιμάδες» λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που αφαίρεσε τη ζωή 57 ανθρώπων. Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ στο πέταλο σήκωσαν πανό για τους αδικοχαμένους ανθρώπους στο δυστύχημα των Τεμπών που έγραφε: «Πόσα πανό οργής και θλίψης να βάψουμε ακόμη;;;  Τέμπη 03/23. ΕΚΔΙΚΗΣΗ» Οι παίκτες των δυο ομάδων φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. 

Πώς έπαιξαν

Τις υπηρεσίες αρκετών βασικών παικτών στερήθηκε ο προπονητής Θανάσης Στάικος στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Βόλο.Ο προπονητής του ΠΑΣ για ακόμη ένα ματς κάλυψε το κενό του Παντελάκη με τον Μπακαδήμα, ενώ ο Νίνης ξεκίνησε βασικός στο ματς με την πρώην του ομάδα παίρνοντας τη θέση του τραυματία Καραχάλιου. Ο Πελοποννήσιος τεχνικός παρέταξε τους Γιαννιώτες με την προσφιλή του διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Πήλιος και στόπερ οι Μπακαδήμας και Εραμούσπε. Ο Τζίνο αγωνίστηκε αμυντικό χαφ και είχε μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Νίνη και Ριένστρα. Δεξί εξτρέμ έπαιξε o Τζίμας, αριστερά ο Μορέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπάλαν.

Από την άλλη ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον ΝΠΣ Βόλο με διάταξη 4-2-3-1 και με αρκετές απουσίες βασικών παικτών. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι οι Βολιώτες δεν συμπλήρωσαν καν 20αδα και είχαν 17 παίκτες στην αποστολή τους. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε  ο Κλέιμαν, δεξί μπακ ο Πίρινεν και στόπερ οι Εσκοβάλ και Τάχατος. Οι Λούνα και Τσοκάνης αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Μεταξάς, αριστερά ο Τσιρίνος και ο Πιρές αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Οζέγκοβιτς που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Αργό τέμπο, ελάχιστες ευκαιρίες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυναμικά στον χθεσινό αγώνα θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και πραγματοποίησε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς μόλις στα 50 δευτερόλεπτα. Ο Νίνης άνοιξε έξυπνα στον Τζίμα, που σέντραρε εντός περιοχής, ο Τσοκάνης απέκρουσε ο Τζίμας στην επαναφορά έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν.

Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε και πάλι στον ΠΑΣ. Ο Μορέιρα εκτέλεσε το φάουλ στο 9’, η μπάλα μετά την απομάκρυνση των αμυντικών του Βόλου κατέληξε στον Σόρια που έπιασε το διαγώνιο σουτ αλλά  η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Βόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και καταιγίδα, ενώ το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά.Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίωρο, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Κλέιμαν.

Καλή στιγμή με Εραμούσπε

Από την άλλη, οι Γιαννιώτες λειτουργούσαν καλά στα αμυντικά τους καθήκοντα, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους για την εστία του Τσιντώτα. Οι Βολιώτες έφτασαν στην πρώτη τους αξιόλογη τελική στο ματς από στατική φάση. Στο 36’ο Τσιρίνος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό (37’), οι Γιαννιώτες έκαναν αισθητή τη παρουσία τους στα καρέ των Βολιωτών, όταν o Νίνης έκανε το σουτ αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ.

Η πιο κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι για το πρώτο ημίχρονο ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 43’ ο Μορέιρα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εραμούσπε πήρε την φλατσαριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών του Βόλου. Λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να προηγηθούν στο σκορ με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο Εραμούσπε. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση ενός μέτριου ποιοτικά παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και έχασαν 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ από την άλλη ο Βόλος ήταν ακίνδυνος επιθετικά με αποκομμένο τον Οζέγκοβιτς και μοναδική απειλή το φάουλ του Τσιρίνος.

Μεγάλη ευκαιρία με Μπάλαν

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο τεχνικός των Βολιωτών Κώστας Μπράτσος πέρασε στο ματς τον Αλέξανδρο Καρτάλη στη θέση του Μεταξά. Ο Καρτάλης αγωνίστηκε δυο χρόνια στον ΠΑΣ με προπονητή τον Αργύρη Γιαννίκη. 

Ο ΠΑΣ πραγματοποίησε την πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια στο ματς για το δεύτερο ημίχρονο. Σε παράλληλη σέντρα του Μορέιρα από αριστερά, ο Μπάλαν έκανε την προβολή αλλά δεν κατάφερε υπό πίεση να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.Οι Βολιώτες είχαν τη δική τους ευκαιρία στο 54’. Ο Καρτάλης βρήκε μέσα στην περιοχή τον Οζέγκοβιτς, ο Σέρβος επιθετικός έκανε το σουτ, όμως ήταν αδύναμο και ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα. 

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό και στο 55’ ο ΠΑΣ έχασε τεράστια φάση με τον Μπάλαν. Σε αντεπίθεση για τους Γιαννιώτες, ο Σόρια με κάθετη πάσα βρήκε τον Μπάλαν εντός περιοχής. Ο Ρουμάνος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν από πλάγια θέση, σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι κι ενώ ο Μορέιρα ήταν αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι. 

O ΠΑΣ προσπάθησε να απειλήσει με κάθε τρόπο την εστία του Κλέιμαν και στο 63’ μετά από προσπάθεια του Μπάλαν, ο Νίνης έκανε το σουτ αλλά ο Ισραηλινός τερματοφύλακας του Βόλου μπλόκαρε με σχετική ευκολία τη μπάλα. Με την είσοδο του Λώλη στο 73’ στο παιχνίδι, ο Θανάσης Στάικος προχώρησε σε εσωτερική αλλαγή με τον Λώλη να πηγαίνει δεξιά και τον Τζίμα να μετατοπίζεται αριστερά.

Σκόραρε με τον Τάχατο ο Βόλος

Όσο κυλούσε ο χρόνος το παιχνίδι άνοιξε και οι δυο ομάδες έψαχναν τρόπους να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα με στόχο να βρουν τη φάση για γκολ. Ο ΠΑΣ κέρδισε ένα φάουλ σε καλό σημείο στο 83’, ο Νίνης το εκτέλεσε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκαριών του Κλέιμαν. 

Μπορεί ο ΠΑΣ να πίεζε για το γκολ της νίκης, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα οι Βολιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ στο 83’ και να πετύχουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Μετά από γρήγορη αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους και σέντρα από δεξιά του Τσιρίνος ο προωθημένος Τάχατος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα και έκανε το 0-1 μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από τους παίκτες του Βόλου. Οι Γιαννιώτες είχανπολύ καλή στιγμή στο 90+2’ να ισοφαρίσουν και να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις. Ο Ριένστρα έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ματσούκα που δεν τα πήγε και πολύ καλά στον πειθαρχικό έλεγχο. Με την ήττα αυτή έσπασε το σερί των έξι ισοπαλιών που είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η προηγούμενη φορά που είχε ηττηθεί ήταν στις 15 Ιανουαρίου με 0-1 από τον Παναθηναϊκό. 

Διαιτησία: Ματσούκας (Βεργέτης- Φραγιός)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Νίνης, Ριένστρα, Τζίνο, Τζίμας (88’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (73’ Λώλης), Μπάλαν (79’ Λέο).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Τάχατος, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Λούνα, Τσοκάνης (79’ Kάτσε), Μεταξάς (46’ Καρτάλης- 90’ Ασλανίδης), Πίρες (93’ Τσελεμπάκης), Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.