Mε θετικό πρόσημο έκλεισε η σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

basket pas giannina

• Ιστορία έγραψε τη φετινή σεζόν η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα με την παρθενική της συμμετοχή στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος που έγινε το διήμερο 24-26 Μαρτίου στο Κλειστό της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια. 

Οι Γιαννιώτισσες αφού απέκλεισαν τον Πανσερραϊκό και τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου, έκλεισαν θέση για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Final Four, ωστόσο ήταν άτυχες γιατί η κλήρωση τις έφερε αντιμέτωπες με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας χτες το μεσημέρι της Ελευθερίας Μοσχάτου με σκορ 66-61 σε ένα συγκλονιστικό τελικό.

Υπέκυψαν στην ανωτερότητα…

Στον ημιτελικό της Παρασκευής ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 81-62 και αποκλείστηκε με το κεφάλι ψηλά από την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη. Ο ΠΑΣ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια οι πράσινες ανέβασαν την απόδοσή τους και έκαμψαν την αντίσταση της αξιόμαχης ομάδας του Μαργαρίτη. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 18 πόντους πέτυχε η Εβόντο, 17 πόντους, 11 ριμπάουντ και επτά ασίστ είχε η Μπριγκς και 14 πόντους σημείωσε η Μαρίνη. Εξαιρετική από τον Παναθηναϊκό η Πότερ με 24 πόντους και 13 ριμπάουντ, με την Κάρτερ να έχει 16 πόντους και την Χριστινάκη 14.

Δηλώσεις από τον ημιτελικό

Τζον Μαργαρίτης (Προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα, αγωνίστηκε δυνατά και αυτό έπαιξε έναν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Εμείς προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε και αν λέγαμε ότι έφταιγε κάτι άλλο εκτός του ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα, θα είναι ψέμα. Κέρδισε επειδή έπαιξε καλύτερα».

Κατερίνα Μαρίνη (Αθλήτρια ΠΑΣ Γιάννινα): «(Καταρχήν να πω ότι ήταν μια υπέροχη χρονιά για την ομάδα μου, καθώς φτάσαμε στο Final 4 του κυπέλλου πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Ξέραμε από την αρχή ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα ήταν δύσκολο. Δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, δεν έχουμε το βάθος στον πάγκο μας όπως ο Παναθηναϊκός. Τα καλύτερα για μας έρχονται».

Παραμονή στην Α1

Η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΣ με τον πιο ιδανικό τρόπο αφού εξασφάλισε πριν δυο εβδομάδες την παραμονή του στην Α1. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ τερμάτισε στην 9η θέση (7-15) και στα play out αντιμετώπισε τη Δάφνη Αγίου Δημητρίου που είχε κερδίσει ήδη δυο φορές και καθάρισε την υπόθεση παραμονή στο πρώτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς.