Τα λάθη της κανονικής διάρκειας οδηγός αποφυγής για τα play out…

on .

SHMA PAS GIANNINA

Μπορεί τα Play Off της Super League να ξεκίνησαν χτες Κυριακή, ωστόσο τα Play Out θα αρχίσουν το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαρτίου. Μια διαδικασία που θα κρίνει ποιες δύο ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες θα μείνουν στην κατηγορία, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει την επιβίωση του σε 7 αγώνες. Μια διαδικασία που θα ξεκινήσει για τους Γιαννιώτες στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Πώς όμως έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού; Πώς βρέθηκε στην τελευταία θέση με μόλις 18 βαθμούς μετά από 26 αγωνιστικές, ποια λάθη τον έφεραν σε αυτή τη θέση; Ο «Πρωινός Λόγος» κάνει μια ανάλυση της αγωνιστικής πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα, ίδιος κορμός

Στα περσινά Play Out μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να έπαιξε με τη «φωτιά», ωστόσο η νίκη με ανατροπή επί του Παναιτωλικού και το διπλό στη Νίκαια επί του Ιωνικού έσωσαν την παρτίδα για τους Γιαννιώτες. Το περσινό πάθημα όμως δεν έγινε μάθημα ούτε για τη διοίκηση ούτε για τον πρώην πλέον προπονητή Θανάση Στάικο και τα τραγικά λάθη φάνηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Όταν ξεκίνησε η σεζόν οι οιωνοί δεν έδειχναν ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ακολουθούσε αυτή την πορεία. Η ομάδα διατήρησε το βασικό κορμό της με έμπειρους παίκτες κυρίως στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση η επιστροφή Κόντε έδινε υποσχέσεις ότι η ομάδα θα βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αποχώρησε ο τερματοφύλακας Τσιντώτας που πήγε στον Ατρόμητο, ο Πήλιος πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, ο Μορέιρα πήγε στην Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού, ο Νίνης στην Κηφισιά, ενώ έμειναν ελεύθεροι οι Φοφανά και Ρίζος που πήγαν στον Τηλυκράτη. Στον αντίποδα, αποκτήθηκαν οι Κλέιμαν, Γκάρο, Έφορντ, Μπεγκάλα, Πανάγου και Τσαούσης την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και τον Σεπτέμβριο.

Η σεζόν ξεκίνησε με όνειρα των φιλάθλων και φιλοδοξίες για μια καλύτερη πορεία και γρήγορη εξασφάλισης της παραμονής. Στόχος της ομάδας ήταν να κοιτάξει παραπάνω και να μην κινδυνέψει πάλι. Και η αλήθεια είναι ότι το ξεκίνημα κόντρα στην Κηφισιά μας ξεγέλασε όλους. Παρότι έγινε σε δύο δόσεις εκείνος ο αγώνας λόγω του πυλώνα ηλεκτροφωτισμού, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε κατά κράτος και με δύο γκολ του Κόντε νίκησε 3-0 την Κηφισιά.

Ακόμα και τη 2η αγωνιστική στο Αγρίνιο, μπορεί ο ΠΑΣ να μην απείλησε ιδιαίτερα τον Παναιτωλικό, ωστόσο ο Κλέιμαν έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και η γιαννιώτικη ομάδα πήρε βαθμό και έφυγε με τη «λευκή» ισοπαλία από την Αιτωλοακαρνανία, ανεβαίνοντας στους 4 βαθμούς, μια καλή βαθμολογική συγκομιδή για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες ήταν εξίσου ανταγωνιστικοί, έφεραν το ματς στα μέτρα τους και απειλήθηκαν ελάχιστα, όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που έκανε με τον Παλάσιος και έφυγε με 0-1 νικητής από τα Γιάννενα. Παρά την πρώτη φετινή εικόνα, τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε καθώς η ομάδα έδειχνε συνοχή και δύσκολα δέχονταν γκολ.

Την 4η αγωνιστική ο ΠΑΣ ταξίδεψε στην Τρίπολη μετά την τότε διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας. Παρότι προηγήθηκε δύο φορές με τα γκολ των Τζίμα και Μπάλαν,  η ομάδα της Ηπείρου δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη και δέχτηκε ισάριθμες φορές την ισοφάριση από την ομάδα της Αρκαδίας. Μπορεί ο ΠΑΣ να πήρε τον δεύτερο εκτός έδρας βαθμό, ωστόσο δέχτηκε δύο γκολ από στατικές φάσεις και άρχισε να…φανερώνει την προβληματική αμυντική του λειτουργία.

Κατάρρευση από τον ΠΑΟΚ και μετά…

Η εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα άλλαξε άρδην από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έπειτα. Τα παιδαριώδη λάθη και οι απίστευτες γκάφες του Κλέιμαν έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση και η ομάδα έδειξε αστάθεια και νευρικότητα. Από το βολέ-γκάφα πάνω στον Μπράντον Τόμας μέχρι και την κούρσα του ανενόχλητου Κωνσταντέλια στο δεύτερο γκολ η ομάδα του Θανάση Στάικου «ξεγυμνώθηκε» και προκάλεσε προβληματισμό. Η ισοφάριση με τον Παμλίδη ήταν προσωρινή, ενώ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο συνάντησε ελάχιστη αντίσταση.

Στις Σέρρες για την 6η αγωνιστική εμφανίστηκε ίσως ο χειρότερος φετινός ΠΑΣ Γιάννινα με απίστευτα λάθη από πολλούς παίκτες. Ο αγώνας στράβωσε εξαρχής με το αχρείαστο πέναλτι του Καραχάλιο. Η ισοφάριση με τον Παντελάκη ήταν άμεση, ωστόσο το γκολ που δέχτηκε ο Κλέιμαν στο δεύτερο γκολ των Σερραίων θα αποτελέσει ένα από τα πιο αστεία γκολ της σεζόν. Η ισοφάριση με τον Τσαούση έδωσε ελπίδες, όμως ο Άλεξιτς στο φινάλε έδωσε τη νίκη στον Πανσερραϊκό. Συνολικά ο ΠΑΣ έδειξε εικόνα κατάρρευσης και αγωνιστικής απειθαρχίας, με αποκορύφωμα την κόκκινη του Καραχάλιου στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Θα περίμενε κανείς ότι ο ΠΑΣ θα βγάλει αντίδραση την 7η αγωνιστική στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» την 1η Οκτωβρίου. Αντί αυτού όμως οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του αγώνα και ηττήθηκαν εύκολα με 0-3 από τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά. Οι οπαδοί του ΠΑΣ έκαναν ότι μπορούσαν για να φτιάξουν ατμόσφαιρα καυτής έδρας, όμως και πάλι τα λάθη και οι αδράνειες έφεραν δύο γρήγορα γκολ από τον Ποντένσε, ενώ ο Ροντινέι στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Ήττες σε Λαμία και Θεσσαλονίκη

Το Κύπελλο Ελλάδας ήταν μια διέξοδος για τον ΠΑΣ προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχαν διαμορφώσει οι ήττες. Ωστόσο, την ομάδα της Ηπείρου περίμενε ένα «στραπάτσο» και μια ήττα-αποκλεισμός από τον Βόλο με 1-2 στο «Ζωσιμάδες», αποτέλεσμα που έφερε τις πρώτες έντονες αποδοκιμασίες κατά του Θανάση Στάικου. 

Τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας συνεχίστηκαν στον αγώνα της 8ης αγωνιστικής με τη Λαμία. Στο γρήγορο γκολ του Ρούμπεν Μαρτίνεθ ο ΠΑΣ βρήκε απάντηση με σουτ του Εραμούσπε, ωστόσο ο Λόνγκο με κεφαλιά ανάμεσα στα δύο στόπερ του ΠΑΣ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε το 2-1 παρά την ευκαιρία του ΠΑΣ με την κεφαλιά του Γκάρο.

Την 9η αγωνιστική ο ΠΑΣ είχε ακόμα δυσκολότερο έργο κόντρα στον Άρη και γνώρισε την πέμπτη σερί ήττα. Άντεξε ένα ημίχρονο στην πίεση των «κίτρινων», ωστόσο στην επανάληψη μια κεφαλιά του Σουλεϊμάνοφ και η κόκκινη κάρτα στον Τζίνο έκριναν την αναμέτρηση, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ζαμόρα μετά από φάση διαρκείας. Στην επιστροφή της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη οπαδοί περίμεναν την ομάδα στο ΠΕΑΚΙ και συζήτησαν με παίκτες και Στάικο για τα αίτια της αγωνιστικής κατάρρευσης.

Το φινάλε του Θανάση Στάικου

Στις αρχές Νοεμβρίου ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον Βόλο θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες και παράλληλα να πάρει ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Μπορεί να πήρε το προβάδισμα με τη γκολάρα του Kιάκου, ωστόσο η ομάδα οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και δέχτηκε την ισοφάριση από τους Βολιώτες με τον Κόμπα.

Μετά το ματς με τον Βόλο και τα λαϊκά δικαστήρια που ακολούθησαν ο Θανάσης Στάικος υπέβαλε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης, όμως οι αδερφοί Χριστοβασίλη αποφάσισαν να τον στηρίξουν. Μάλιστα, έβγαλαν και ανακοίνωση στήριξης προαναγγέλλοντας άμεσες κινήσεις και μια συνέντευξη Τύπου που δεν έγινε ποτέ… Την 11η αγωνιστική ο ΠΑΣ έβγαλε στο Ηράκλειο αντίδραση και έκανε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μαρινάκη, ωστόσο έχασε μια ντουζίνα ευκαιρίες με τους Παμλίδη και Ροσέρο πριν ισοφαρίσει και πάλι ο… συνήθης ύποπτος Εραμούσπε. 

Τα γρήγορα γκολ που δέχονταν ο ΠΑΣ στα ξεκινήματα των αγώνων άρχισαν να γίνονται… μάστιγα. Έτσι και την 12η αγωνιστική οι Ηπειρώτες βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ από την ΑΕΚ με το γκολ του Τσούμπερ, ωστόσο έχασαν το… άχαστο με τον Παμλίδη που έστειλε σε κενή εστία τη μπάλα στο δοκάρι και γνώρισαν μια ακόμα εντός έδρας ήττα καθώς το δεύτερο μέρος κινήθηκε στη μετριότητα χωρίς φάσεις.

Η αυλαία του πρώτου γύρου έπεσε στο Περιστέρι για τον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ατρόμητο στις 3 Δεκεμβρίου. Οι Γιαννιώτες έχασαν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με κορυφαία το χαμένο τετ α τετ του Παμλίδη, ωστόσο στην επανάληψη βρέθηκαν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο λόγω του τραγικού λάθους του Παντελάκη που έφερε το γκολ του Ρομπάιγ. Τελικά τη λύση έδωσε και πάλι «ο από μηχανής Θεός» Εραμούσπε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Λεό, ενώ λίγο έλειψε ο ΠΑΣ να πάρει και διπλό με την κεφαλιά του Γκάρο στις καθυστερήσεις.

Η πρεμιέρα του δευτέρου γύρου ήταν το… κύκνειο άσμα του Θανάση Στάικου στον πάγκο του ΠΑΣ. Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ο ΠΑΣ γνώρισε βαριά ήττα με 4-2 από την Κηφισιά για την 14η αγωνιστική. Η εικόνα κατάρρευσης και η… παιδική χαρά της άμυνας που έφαγε τρία γκολ σε μισή ώρα από τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος έφεραν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ο Στάικος παραιτήθηκε για δεύτερη φορά και αυτή η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση καθώς η ομάδα χρειάζονταν άμεσα ένα… ηλεκτροσόκ.

Τα ηνία στον Μιχάλη Γρηγορίου

Μπορεί οι διοικούντες Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης να επιδίωξαν την επιστροφή στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, ωστόσο ο ομογενής τεχνικός απέρριψε την πρόταση και προτίμησε μετά από λίγες ημέρες την προοπτική της Μόναχο 1860. Έτσι, προκρίθηκε η λύση του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος συμφώνησε άμεσα και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία επίσημα από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Το ντεμπούτο του 50χρονου τεχνικού πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα κόντρα στον Παναιτωλικό. Εν τω μεταξύ, λόγω της δολοφονικής επίθεσης με φωτοβολίδα στον αστυνομικό Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο  «Μελίνα Μερκούρη» η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα γήπεδα και οι αγώνες να γίνονται χωρίς θεατές για τους επόμενους δύο μήνες. Το παιχνίδι κινήθηκε στην μετριότητα, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια μεγάλη ευκαιρία και τον ΠΑΣ να έχει και ακυρωμένο γκολ με τον Μπάλαν. Το 0-0 έδωσε στους Γιαννιώτες τον ένατο φετινό βαθμό. Το 2023 έκλεισε με άσχημο τρόπο για τον ΠΑΣ Γιάννινα που βρέθηκε στον πάτο της βαθμολογίας με μία μόλις νίκη και έξι ισοπαλίες. 

Σημάδια ανάκαμψης, 

νίκη με Αστέρα

Η… ανατολή του νέου έτους βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει δύσκολη αποστολή με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το ποδαρικό στο 2024 δεν ήταν καλό και ο Παναθηναϊκός με ένα γκολ του Ιωαννίδη και ένα του Βιλένα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους «καθάρισε» το ματς και πήρε τη νίκη με 2-0, ενώ είχε και δοκάρι στο ενδιάμεσο με τον Βαγιανίδη.

Ανήμερα του Αγίου Ιωάννη, στις 7 Ιανουαρίου, ο ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισε, έστω και με τον κόσμο στις ταράτσες,  τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Μπορεί να βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ με γρήγορο γκολ από τον Μιριτέλο, ωστόσο παρά τη ψυχρολουσία αυτή τη φορά η ομάδα της Ηπείρου έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ μέσα σε ένα τετράλεπτο, ενώ είχε και δοκάρι με τον Παντελάκη. Αρχικά με διαγώνιο σουτ του Παμλίδη μετά από αρχικό σουτ του Κόντε και πρώτη επέμβαση του Παπαδόπουλου και στη συνέχεια με κεφαλιά του Λεό ύστερα από φάουλ του Σόρια έκανε την ολική ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά. Στο δεύτερο μέρος οι Γιαννιώτες διαχειρίστηκαν άψογα το ματς, απειλήθηκαν ελάχιστα από τον Αστέρα και κράτησε την πολύτιμη νίκη.

Βαριές ήττες και…τέλος ο Κλέιμαν

Η ανατροπή του σκορ και η νίκη επί της Τρίπολης δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο ΠΑΣ ηττήθηκε με βαρύ σκορ στην Τούμπα. Μπορεί να αιφνιδίασε τον Δικέφαλο του Βορρά και να είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα με Κόντε και Λεό, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Λουτσέσκου έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ και άνοιξε το σκορ με τον Μπάμπα Ράχμαν, ενώ στην επανάληψη δύο γρήγορα γκολ των Μεϊτέ και Τζίμα έκριναν την αναμέτρηση. Την κακή βραδιά ολοκλήρωσε το αυτογκόλ του Ριένστρα.

Η ήττα που σηματοδότησε εξελίξεις ήρθε την 19η αγωνιστική από τον Πανσερραϊκό. Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων και ηττήθηκε δίκαια από τους Σερραίους. Τα αμυντικά κενά και τα αστεία έως… ύποπτα λάθη του Κλέιμαν έφεραν μια ήττα με κατεβασμένα χέρια. Ο επιθετικός Μπετανκόρ της ομάδας των Σερρών με δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο έκρινε τον αγώνα, ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Μπάλαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η σταγόνα από το ποτήρι ξεχείλισε και η οργή του κόσμου επικεντρώθηκε στον Κλέιμαν. Ο Βελγοϊσραηλινός πορτιέρο έγινε στόχος των οργανωμένων οπαδών, βγήκε μέχρι και ανακοίνωση εναντίον του, ενώ την επόμενη ημέρα η γιαννιώτικη ΠΑΕ ανακοίνωσε τον δανεισμό του στα Χανιά. 

Μαζεμένες μεταγραφικές κινήσεις

Η ήττα από τον Πανσερραϊκό, η λαϊκή οργή και η πίεση στη διοίκηση έφεραν τελικά αποτελέσματα. Το χέρι μπήκε στην τσέπη και αποκτήθηκαν κατά σειρά ο Άγγλος Τούτου, ο Ούγγρος Νάγκι, ο Πολωνός Σομποτσίνσκι ο Αργεντινός Ροζάλες και ο Τούρκος Ντεμίρ. 

Ο Γρηγορίου έκανε μαζικές αλλαγές στην ενδεκάδα και εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά τον Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΣ έγινε ανταγωνιστικός κόντρα στον Ολυμπιακό για την 20η αγωνιστική. Μπορεί να έχασε με 3-1, ωστόσο πάλεψε στα ίσια τους «ερυθρόλευκους», ιδίως στο πρώτο μέρος. Ένα γκολ με μακρινό σουτ του Ντόη «ξεκλείδωσε» τη γιαννιώτικη άμυνα, ενώ σκόραρε στη συνέχεια και ο Ναβάρο. Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε όταν ο Τούτου έκανε μαγική κούρσα και ο Ρέτσος τον ανέτρεψε, με τον Κόντε να μειώνει από το σημείο του πέναλτι. Τελικά η ομάδα του Πειραιά καθάρισε με το γκολ του Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις.

Η πιο βαριά και… ασήκωτη ήττα ήρθε την 21η αγωνιστική από τη Λαμία στις 4 Φεβρουαρίου. Το πέναλτι του Καρλίτος που απέκρουσε ο Αθανασίου πείσμωσε τον Ισπανό επιθετικό που σκόραρε το πρώτο και σέρβιρε το δεύτερο γκολ στον Αμαράλ. Ο πεισματάρης Κόντε με κεφαλιά μείωσε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο οι Λαμιώτες ήταν καλύτεροι και παρά τη δεύτερη απόκρουση πέναλτι του Αθανασίου στον Καρλίτος με δύο γκολ του Τσιλούλη «άλωσε» με 1-4 το «Ζωσιμάδες» και πλέον οι φωνές επικεντρώθηκαν στη διοίκηση Χριστοβασίλη.

Ισοπαλίες και διπλό στο Βόλο

Στις 10 Φεβρουαρίου ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε τον αδιάφορο Άρη που είχε το μυαλό του στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, ωστόσο ούτε αυτό το ματς κατάφερε να πάρει. Ο Γρηγορίου άφησε στον πάγκο τους Παντελάκη και Καραχάλιο και εμπιστεύτηκε τους Μπακαδήμα και Λιάσο, κίνηση που δικαιώθηκε συν τω χρόνω. 

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΠΑΣ πανηγύρισε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου την τρίτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι επεμβάσεις του Νάγκι στο ξεκίνημα κράτησαν τη γιαννιώτικη ομάδα όρθια και ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα με κοντινή προβολή του Κόντε μετά από κεφαλιά του Εραμούσπε. Οι Βολιώτες ισοφάρισαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ασεχνούν, όμως ο παθιασμένος Κόντε μετά από ασίστ του Ντεμίρ σκόραρε για δεύτερη φορά και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ. Μια νίκη που αποδείχτηκε «πύρρειος» καθώς τραυματίστηκαν κατά σειρά οι Εραμούσπε, Νάγκι και Παμλίδης. 

Το… μαρτύριο των ισοπαλιών

Το γεμάτο από κόσμο «Ζωσιμάδες» με την επιστροφή των θεατών στις κερκίδες δεν στάθηκε αρκετό για τον ΠΑΣ ώστε να νικήσει τον ΟΦΗ την 24η αγωνιστική. Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν νωρίς με δύο γκολ των Ροσέρο και Κόντε και έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα, όμως στην επανάληψη οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα. Ο Γρηγορίου δεν διέκρινε γρήγορα τον κίνδυνο και ο Μπάκιτς με δύο εκ γκολ, εκ των οποίων το ένα πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 2-2. 

Στην εμβόλιμη 25η αγωνιστική ο ΠΑΣ έπαιξε με την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά». Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Σιμάνσκι, ωστόσο η γιαννιώτικη ομάδα έκανε ένα μαγικό δεκάλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ανέτρεψε το σκορ και έκανε την «Ένωση» να τα χρειαστεί. Αρχικά ισοφάρισε με τον Σομποτσίνσκι να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ, ενώ η γκολάρα του Τζίμα έφερε Τούμπα το ματς. Η έλλειψη ψυχραιμίας όμως και η αδυναμία στις στατικές φάσεις έφεραν τρία γκολ για την ΑΕΚ στην επανάληψη και ο ΠΑΣ έφυγε με άδεια χέρια από την OPAP Arena.

Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας οι Γιαννιώτες υποδέχτηκαν τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες». Το παιχνίδι ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΣ που έχασε μεγάλες ευκαιρίες, πριν πάρει τελικά το προβάδισμα με τον Ριένστρα. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε στην επανάληψη με τον Αντζιέλσκι μετά από αντεπίθεση στην πρώτη του φάση και το άγχος πλάκωσε τους παίκτες του ΠΑΣ. Παρά την αποβολή του Κιβρακίδη και το αριθμητικό πλεονέκτημα το σύνολο του Γρηγορίου δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ παραλίγο να χάσει ακόμα και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η εκκίνηση των Play Out βρίσκει τον ΠΑΣ στην τελευταία θέση με 18 βαθμούς κι ενώ εκκρεμεί ακόμα η έφεση του Βόλου κατά της πρωτόδικης απόφασης για τον αγώνα Κηφισιά-Βόλος. Οι Ηπειρώτες βρίσκονται σε δυσχερή θέση, ωστόσο ακόμα δεν έχει χαθεί κάτι. Το πρόγραμμα είναι καλό για τη γιαννιώτικη ομάδα καθώς έχει στην έδρα της Παναιτωλικό και Βόλο.