Πρώτο φαβορί για υποβιβασμό ο ΠΑΣ

on .

 

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα ο Μιχάλης Γρηγορίου και ξεκίνησε η προετοιμασία για τη συνέχεια των Play Out και τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» το Σάββατο 30 Μαρτίου. 

Μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε συνδυασμό και με όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα της πρεμιέρας των Play Out τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για τους Ηπειρώτες, καθώς μεγάλωσε βαθμολογικά στους 4 βαθμούς η απόσταση από Βόλο και Κηφισιά και στους 5 από τον Παναιτωλικό. Η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα της γιαννιώτικης ομάδας, καθώς υπέστη ολική ρήξη οπίσθιου χιαστού ο Οσέι Τούτου και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. 

Οδυνηρή ήττα στο Περιστέρι

Μπορεί να γνώριζε τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων και κυρίως τη νίκη του Βόλου με 0-2 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να μην πάρει ούτε έναν βαθμό από τον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο. Οι Γιαννιώτες πλήρωσαν εκ νέου τα παιδικά τους λάθη καθώς η άμυνα πέταξε... χαρταετό για ακόμα μια φορά φέτος με αποτέλεσμα να ηττηθούν 3-2 από τον Ατρόμητο. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν δυνατό για την ομάδα της Ηπείρου που εκμεταλλεύτηκε τη δεξιά πτέρυγα με τους Ροσέρο και Τούτου και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 4' με δοκάρι σε κεφαλιά του Τζίμα ύστερα από σέντρα του Ροσέρο, ενώ στο 6’ μετά από ατομική ενέργεια του Τούτου από δεξιά και παράλληλη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Τζίμας νίκησε και πάλι τους αμυντικούς του Ατρόμητου και έσπρωξε τη μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Μαρκετζάνι πάνω στη γραμμή απέκρουσε τη μπάλα. Ο Μανούχος αρχικά έδειξε σέντρα, όμως μετά τη χρήση του VAR το γκολ ακυρώθηκε. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ατρόμητος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 37’. Ο Βαλένσια έξυπνα με διαγώνια σέντρα βρήκε τον Έντερ Γκονζάλες και ο αρχηγός του Ατρόμητου με μονοκόματο σουτ με το δεξί νίκησε τον Σούλη στην κλειστή του γωνία και έκανε το 1-0. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης με μια γκολάρα του Γιώργου Παμλίδη.

Στο 49’ ο Κατερινιώτης επιθετικός με τρομερή προσποίηση απέφυγε τους αμυντικούς του Ατρόμητου και με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί νίκησε τον Μαρκετζάνι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η χαρά των Γιαννιωτών δεν κράτησε πολύ και έδωσε τη θέση της στην εκ νέου παγωμάρα με το γκολ που πέτυχαν οι Περιστεριώτες με τον Τζαβέλλα και μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Στο 61’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούντε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, ο Σούλης έκανε άστοχη έξοδο και με γροθιές έσπρωξε τη μπάλα πάνω στο γόνατο του Καραχάλιου και στη συνέχεια ο Τζαβέλλας σε κενή εστία δεν δυσκολέυτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο ΠΑΣ δεν έδειξε διατεθειμένος να κρεμάσει λευκή πετσέτα, συνέχισε να πιέζει και κατόρθωσε να πετύχει το γκολ της εκ νέου ισοφάρισης στο 85’ με τον συνήθη ύποπτο Ροντρίγκο Εραμούσπε. Μετά τη γρήγορη εκτέλεση του κόρνερ πλασαριστά και σέντρα από τον Τσαούση, ο επερχόμενος Εραμούσπε νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Ασεβέδο και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 2-2.

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ έπαιζε με το μαχαίρι στα δόντια, πλήρωσε για μία ακόμη φορά τις αδυναμίες του και δέχτηκε την ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις από τους Περιστεριώτες που σκόραραν το νικητήριο γκολ με τον Βέργο. 

Ρήξη οπίσθιου χιαστού ο Τούτου

Η μοναδική ίσως μεταγραφή του Ιανουαρίου που έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής είναι ο Οσέι Τούτου. Ο Άγγλος δεξιός μπακ χαφ τραυματίστηκε στο φινάλε του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και παρά την προσπάθεια του να συνεχίσει τελικά βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Τούτου χτύπησε στο γόνατο και η αρχική ιατρική εκτίμηση έκανε λόγο για ρήξη χιαστού. Τελικά οι αρχικοί φόβοι δυστυχώς επαληθεύτηκαν χτες με τη μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Άγγλος ποδοσφαιριστής δυστυχώς έδειξε ολική ρήξη οπίσθιου χιαστού στο γόνατο του δεξιού του ποδιού. Έτσι ο Τούτου χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και τα 6 τελευταία παιχνίδια των Play Out. Απών από τη χτεσινή προπόνηση και ο Πέδρο Κόντε που έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας. Αν όλα πάνε καλά ο Ισπανός επιθετικός θα μπει στις προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμος ενόψει Παναιτωλικού. Για ευχάριστο λόγο απουσιάζει από τα Γιάννενα και ο Τούρκος Ντεμίρ. Συγκεκριμένα, η σύζυγός του είναι έτοιμη να γεννήσει και για τον λόγο αυτό ο παίκτης του ΠΑΣ ζήτησε και πήρε ειδική άδεια από τον Μιχάλη Γρηγορίου προκειμένου να μεταβεί στην Τουρκία και περιμένει το χαρμόσυνο γεγονός να γίνει πατέρας. Το καλό νέο της χτεσινής ημέρας είναι ότι επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Ούγγρος τερματοφύλακας Νάγκι, ο οποίος χτύπησε το μικρό δάχτυλο του χεριού του παραμονές του αγώνα με τον Ατρόμητο. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ.

Συνέντευξη Τύπου του Χριστοβασίλη

Με καθυστέρηση περίπου 4,5 μηνών αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά της η διοίκηση του υιών Χριστοβασίλη και έτσι την Παρασκευή ο πρόεδρος Παναγιώτης Χριστοβασίλης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης για όλα τα ζητήματα της γιαννιώτικης ομάδας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει η σοφή λαϊκή ρήση που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στα διοικητικά του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν 6 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους όταν η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με επίσημη ανακοίνωσή της είχε στηρίξει τότε τον Θανάση Στάικο και είχε προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου των διοικούντων υιών Χριστοβασίλη. Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο... μύλο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Θανάσης Στάικος  αποτέλεσε παρελθόν, ήρθε ο Μιχάλης Γρηγορίου, όμως η ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε... ελεύθερη πτώση. Τα σενάρια πώλησης έχουν φουντώσει και η ονοματολογία δίνει και παίρνει για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Πάνω σε όλα αυτά και κυρίως τις δικές τους ευθύνες θα τοποθετηθούν την Παρασκευή το μεσημέρι οι διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα δια στόματος Παναγιώτη Χριστοβασίλη. Ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί η ώρα και ο τόπος της συνέντευξης, τα οποία αναμένεται να γίνουν γνωστά το αργότερο μέχρι αύριο.