«Καμία πρόταση ή ενδιαφέρον για τον ΠΑΣ θα παραμείνουμε ακόμα κι αν πέσει η ομάδα»

on .

XRISTOBASILHS PANAGIOTHS SYNENTEYKSH 22 3 24

• Την πρόθεση της οικογένειας Χριστοβασίλη να παραμείνει στη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα ακόμα και σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας γνωστοποίησε στην πολυαναμενόνη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης. 

Ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ΠΑΕ μίλησε πάνω από μία ώρα συνολικά για όλους και για όλα και η είδηση που προέκυψε από τα λεγόμενα του είναι ότι δεν έχει υπάρξει από το 2012 και έπειτα καμία επίσημη πρόταση ή ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας, ενώ διέψευσε τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω συγκεντρωμένων φιλάθλων που απαιτούσαν να μπουν στην αίθουσα, κάτι που εν τέλει έγινε, μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και συζητήσεις. Παρόντες στην αίθουσα του ΠΕΑΚΙ και οι τέσσερις αρχηγοί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ισπανός Πέδρο Κόντε, ο Αργεντινός Ροντρίγκο Εραμούσπε, ο Ζήσης Καραχάλιος και ο Νώντας Παντελάκης, μαζί με τον γενικό αρχηγό της γιαννιώτικης ομάδας, Μπάμπη Καρβέλη. 

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας μίλησε για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Γιώργου Χριστοβασίλη και έκανε λόγο για «ειδικό βάρος και πίεση να φανεί αντάξιος του έργου» που παρέλαβε από τον πατέρα του, σημειώνοντας ότι άλλοι στη θέση του θα δείλιαζαν και θα έκαναν πίσω. 

«Σας κάλεσα εδώ σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Πολλοί ίσως θεωρήσετε ότι ο χρόνος είναι λάθος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκεται δυστυχώς σε δυσχερή θέση. Ωστόσο, αυτή ακριβώς είναι η ουσία: στα δύσκολα δεν κρυβόμαστε. Είμαστε εδώ για να βγούμε μπροστά και να μιλήσουμε για το τι έχει συμβεί. Δεν διστάζουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά παράλληλα στέλνουμε μήνυμα πως είμαστε εδώ για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να στηρίξουμε την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών σε αυτήν τη μάχη που δίνουν», είπε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η συνέντευξη έγινε για να μπει «ένα τέλος στις διάφορες φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και αφορούν σενάρια περί πώλησης της ομάδας. Από το 2012 έως και σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έχει φτάσει καμία απολύτως επίσημη πρόταση για την μεταβίβαση των μετοχών», διαψεύδοντας ουσιαστικά όλα τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Βεβαίως, δήλωσε ότι η οικογένειά του έχει ανοικτή την πόρτα για όποιον άνθρωπο «θα έχει ένα πλάνο και όραμα για να ανεβάσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ανώτερο επίπεδο».

Επίσης, σημείωσε ότι «αν είχα έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το μέλλον μου και την παρουσία μου στην ομάδα, θα είχα προχωρήσει στην άμεση απεμπλοκή μου. Αν είχα αποφασίσει να αποχωρήσω, δεν θα έδινα λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με τα βοηθητικά γήπεδα, δύο γήπεδα που χαίρεσαι να τα βλέπεις, αλλά ούτε θα προσπαθούσαμε να λύσουμε το κάθε ξαφνικό πρόβλημα που μας παρουσιαζόταν, όπως με τα φώτα στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής  Ακόμα και με τις κάμερες και την τοποθέτησή τους στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.

Παρέμβαση από τους αρχηγούς

Παρέμβαση στη συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν και ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ροντρίγκο Ρεαμούσπε να παίρνει τον λόγο και να επισημαίνει πως από την πλευρά τους θα πιστέψουν και θα παλέψουν μέχρι τέλους, όπως επιβάλει η ιστορία του συλλόγου, ενώ σημείωσε ότι για την πορεία της ομάδας φταίνει όλοι και όχι μόνο ένα άτομο. 

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων 

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης απάντησε σε καταιγισμό ερωτήσεων από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Αρχικά, του έγιναν 3 ερωτήσεις από μέσα των Αθηνών και απάντησε ότι το «διαζύγιο» με τον Δημήτρη Νιαρχάκο ήταν συναινετικό καθώς δεν είχε την αποδοχή του κόσμου και επιβαρύνονταν η ομάδα από αυτό. Για τον ρόλο του παρασκηνίου και τις συμμαχίες μεταξύ ομάδων απέφυγε να πάρει θέση σημειώνοντας ότι έχουν υπάρξει φορές που και ο ΠΑΣ δεν είχε κίνητρο σε κάποιους αγώνες.

Ερωτηθείς για τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας και το σύνολο των χρεών απέφυγε να δώσει ακριβή νούμερα και τα οριοθέτησε λίγο πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σημείωσε ότι όλες οι οφειλές είναι ρυθμισμένες και τηρούνται οι δόσεις. 

Όταν ρωτήθηκε για τον αποτυχημένο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, ο οποίος δεν διορθώθηκε ούτε τον Ιανουάριο, έριξε το… μπαλάκι των ευθυνών στον Θανάση Στάικο λέγοντας πώς οι επιλογές δεν ήταν καλές, αλλά ήταν αυτές που θα ήθελε ο Αρκάδας πρώην τεχνικός του ΠΑΣ. Ακόμα και όταν του τέθηκαν ονόματα όπως ο Έφορντ και ο Κλέιμαν, οι οποίοι αποτέλεσαν προσωπικές επιλογές Χριστοβασίλη, ο 38χρονος πρόεδρος σημείωσε με νόημα ότι όλες έγιναν με τη συγκατάθεση και την έγκριση του Στάικου. 

Παράλληλα όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αντίφαση του ότι θα μείνει στην ομάδα με το ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις έκανε λόγο για σενάρια και ανυπόστατες φήμες που αγγίζουν μέχρι και συνεργάτες της ομάδας, όπως τον Νίκο Σιόντη, ιδιοκτήτη του Hall Of Brands και όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα. Στο κρίσιμο ερώτημα για το αν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει όρθια την ομάδα στο κακό σενάριο του υποβιβασμού με δεδομένο ότι η Super League 2 έχει πολύ λιγότερα έσοδα απάντησε ότι η οικογένεια Χριστοβασίλη έχει επαναφέρει τον ΠΑΣ στη μεγάλη κατηγορία άμεσα μετά από δύο υποβιβασμούς. Σημείωσε ότι μπορεί να το ξανακάνει, όμως πρώτιστο μέλλημα είναι να παλέψει φέτος με όλες του τις δυνάμεις για την παραμονή. 

Τέλος, στο κομμάτι των προσφυγών και των οφειλών προς παίκτες που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα σχολίασε ότι αυτές γίνονται γιατί ο ΠΑΣ δεν έχει δύναμη στο παρασκήνιο για να λύνει με άλλους τρόπους τις διαφορές του, ενώ σημείωσε ότι έχουν μειωθεί κατά πολύ τα χρέη προς παίκτες και γίνεται προσπάθεια η ομάδα να συντηρείται εκ των έσω και να παραμένει ανταγωνιστική, Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται και στο φάκελο αδειοδότησης.